New News Buzau header

Americanii anunță o posibilă aglomerare de tehnică militară de luptă pe șoselele României

SUA Army 101Militarii americani avertizează că în perioada următoare vor fi vizibile mai multe deplasări de vehicule și echipamente militare pe șoselele României.

„Datorită rotației actuale a elementelor Armatei, ne așteptăm la o creștere temporară a personalului și a echipamentelor care se deplasează în toată România și țările învecinate. Este vorba de înlocuirea unu-la-unu a unor unități, care nu constituie o schimbare a posturii actuale de forțe, iar militarii schimbați se vor întoarce la bazele lor din Statele Unite”, au transmis militarii americani.

Citește mai departe...

VIDEO - Consilierul guvernamental "ION" “s-a gripat” la prima ieşire în public, la un liceu. Burduja: "Este important să fim cu toţii părinţii lui ION"

IA IonION, programul de inteligenţă artificială care funcţionează ca un consilier guvernamental onorific, s-a întâlnit luni cu elevii Colegiului Naţional "Aurel Vlaicu" din Bucureşti, în cadrul primei ieşiri în public a programului de la prezentarea acestuia într-o şedinţă de Guvern. "Iată că suntem în această instituţie, acest liceu al Bucureştiului, care îi poartă numele lui Aurel Vlaicu şi cred că putem învăţa cu toţii din exemplul lui Aurel Vlaicu, că trebuie să îndrăzneşti, ca să reuşeşti. Asta a făcut întreaga echipă de cercetare a proiectului ION.

Citește mai departe...

”Daea minte de-ngheață apele. ANSVSA a confiscat vagoane cu organisme modificate genetic din Ucraina. Grâu infestat cu mălură și porumb cu aflatoxină” - președintele Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România

Daea minte cereale Ycraina infestateMinistrul Agriculturii, Petre Daea, a sărit în apărarea ucrainenilor, susținând că a fost informat de ANSVSA că toate produsele lor sunt conforme. Președintele LAPAR, Laurențiu Baciu, susține însă că Daea minte de-ngheață apele, pentru că, foarte recent, chiar ANSVSA a sechestrat un tren din Ucraina plin cu rapiță modificată genetic. În plus, fermierii români susțin că cerealele infestate cu boli grave vor ajunge să compromită recoltele viitoare din țara noastră.

Citește mai departe...

BISERICA SI ROBII TIGANI! Comunicatul Biroului de Presă al Patriarhiei Române la decizia lui Dorin Cioabă de a da Biserica Ortodoxă Română în judecată pentru robie

Biserica si tiganiiStiri pe surse: Patriarhia îi răspunde lui Dorin Cioabă, care vrea să dea în judecată BOR: 'Chemare la cunoaşterea obiectivă a adevărului istoric al robiei romilor!' Instituţiile statului, Biserica şi societatea românească sunt chemate să contribuie la cunoaşterea obiectivă a adevărului istoric al robiei romilor şi să contribuie la susţinerea acestei minorităţi, afirmă Patriarhia Română, în contextul apariţiei în presă a intenţiei unui reprezentant public al etniei rome din România de a acţiona în judecată Bisericii Ortodoxe Române pentru anii de "robie a romilor" consumaţi în vremea de dinaintea apariţiei Statului român modern şi a entităţii juridice a BOR, informează Agerpres.

Citește mai departe...

Fost ministru de Externe, despre scandalul Bâstroe: ‘Un conflict juridic de natură să ducă România și Ucraina în fața unei curți internaționale ar genera, la acest moment, un prejudiciu major’

BastroeFostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, unul dintre foștii negociatori ai Tratatului privind regimul frontierei cu Ucraina, încheiat în 2003, după cinci ani de negocieri, afirmă că problema Canalului Bâstroe, care trenează de 19 ani, ar putea fi rezolvată prin dialog cu oficialii ucraineni și prin semnale de la instituțiile internaționale.

Citește mai departe...

Salarii mai mari (cu aproximativ 25%) pentru parlamentarii români- Cât vor încasa începând cu 1 martie 2023

salarii majorate parlamentariSalarii mai mari pentru parlamentarii români. Vineri, 10 februarie, decizia măririi mai multor resurse pentru activitatea parlamentarilor a fost votată în unanimitate de reprezentanții tuturor partidelor.

Noile sume vor fi primite de aleși de la 1 martie 2023. Unul dintre argumente a fost acela că salariile angajaților de la cabinetele parlamentare au fost majorate după ce salariul minim brut a ajuns la 3.000 de lei. Pentru cabinetul parlamentar se primeau 28.000 de lei, din martie suma crește cu aproximativ 25%, la 35.000 de lei.

Citește mai departe...