TV NB New header

ROMÂNIA și MOLDOVA FURATE pentru UCRAINA (și) de punctele de la Eurovision. Basarabenii de la Zdob și Zdub urmau să primească punctajul maxim de la București, pentru piesa lor unionistă. TVR protestează oficial. Se cere anchetă europeană - VIDEO

Eurovision 2022 Romania furataFinala Eurovision de sâmbătă seara, câștigată de reprezentanții Ucrainei, este umbrită de un scandal privind voturile. TVR reclamă că votul juriului României a fost modificat, cele 12 puncte acordate Moldovei fiind atribuite, în fapt, Ucrainei, transmite ȘtiripeSurse. Astfel, basarabenii Zdub și Zdub & Frații Advahov, care veniseră cu un mesaj unionist, au fost furați pentru formația ucraineană cu nume din Pocuția, Kalush/Kaluș.

Citește mai departe...

Un excelent articol scris de Patrick Andre de Hillerin: Gazele românești din Marea Neagră au produs deja profituri fabuloase, dar, evident, nu pentru români.

Tariceanu Vosganian petrol Marea Neagra"Cu 18 zile înainte de alegerile parlamentare din 2008, Guvernul Tăriceanu, în care Călin Popescu Tăriceanu era prim-ministru, iar Varujan Vosganian era ministru al Economiei, a acordat firmei Sterling Resources Ltd. din Canada drepturile de exploatare a zăcămintelor de gaze naturale și petrol din platforma continentală a Mării Negre. În acel moment, zonele în care se aflau presupusele zăcăminte se aflau în litigiu între România și Ucraina, existând un proces de arbitraj la Curtea Internațională de Justiție de la Haga. 

Citește mai departe...

Ucraina dă jos prima atestare documentară din Cernăuți făcută de domnitorul Moldovei: în loc o să fie amplasat steagul Ucrainei - FOTO

Cernauti UcrainaAdministrația Regională de Stat din Cernăuți, Ucraina, a decis să înlăture panoul cu copia privilegiului lui Alexandru cel Bun, domnitorul Moldovei, care mărturisește prima atestare documentară a orașului. În locul panoului o să fie amplasat steagul Ucrainei. Anunțul a fost făcut de Administrația Regională de Stat din Cernăuți.

„Piața Centrală din Cernăuți va fi înlocuită cu bannerul care se află pe perete. În loc de o imagine a cartei maestrului moldovean Alexander cel Bun, care a înregistrat prima mențiune scrisă a Cernăuțiului, iată un steag albastru-galben. Inițiatorul unui astfel de înlocuitor a fost șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, Serghii Osaciuk. În centrul drapelului va prezenta și un trident încadrat de stele precum steagul Uniunii Europene. Sper ca acest simbol să ne amintească tuturor de dorința puternică și mișcarea rapidă a țării noastre către Uniunea Europeană”, se arată în anunțul administrației locale, publicat pe Facebook. Înlocuirea bannerului o să fie făcută până în 1 mai.

Citește mai departe...

START “legal” la distrugerea naturii! Cel mai slab primar din istorie – Toma faliment isi freaca mainile de bucurie (vrea desfintarea protectiei "NATURA 2000" pentru o suprafata de la marginea orasului)!

Natura 2000 sites in Romania red areasALERTĂ: zilele acestea în Parlament, S-A VOTAT CEA MAI DISTRUCTIVĂ LEGE din ultimii ani la adresa APELOR, PĂDURILOR și speciilor din cele mai valoroase zone naturale ale României!

In Buzau, cel mai slab primar din istorie – Toma faliment a afirmat de mai mutle ori in presa aservita ca are de gand sa scoata de sub “Natura 200” o suprafata mare de teren de la marginea Buzaului pentru a-si duce la indeplinire planurile sale “kitschoase”, inutile, dar pe bani multi intocmite! In urma cu cativa ani, in zona Dedeman (Buzau Nord) s-a reusit stoparea investitiilor unor nababi locali prin trecerea suprafetei respective in protectia planului “Natura 200” (s-au descoperit cel putin doua specii din fauna protejata a Romaniei). De curand, “tovarasul Tomita” a spus la o televiziune locala ca a studiat problema si acele doua “animalute” nu se mai afla in zona acolo (I s-a spus de catre cercetatorii lui destepti nevoie mare ca de fapt nici nu traiesc in zona!?) si de aceea va cere Ministerul Mediului scoaterea suprafetei de sub protectia legii. Sursele noastre ne spun ca in zona, timp de mai multe zile au fost vazute persoane suspecte patruland prin zona (unele chiar cu pusca de vanatoare) “cautand” respectivele specii protejate. Asadar, legea votata in Parlament ii vine manusa acestui “ultim bolsevic”.

 

CITITI SIhttps://www.newsbuzau.ro/eveniment/45905-video-nu-prelungiti-autorizatia-de-construire-la-barajul-de-captarea-a-bascei-mari

 

https://www.newsbuzau.ro/social/39728-foto-de-la-surduc-pana-la-nehoiasu-protest-impotriva-pericolului-in-care-se-afla-raul-basca-mare

Citește mai departe...

TIFF2022 lansează apelul de înscrieri pentru platforma internațională de co-producții Transilvania Pitch Stop

Transilvania Pitch Stop 2022Festivalul Internațional de Film Transilvania (17 - 26 iunie 2022) deschide perioada de înscrieri pentru Transilvania Pitch Stop (TPS), cea mai amplă platformă dedicată industriei de film la TIFF. Începând de astăzi, cineaștii din Ucraina, România, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Rusia, Moldova, Grecia, Turcia și Georgia își pot înscrie proiectele la cea de-a noua ediție a programului internațional de co-producții. Aplicațiile pot fi depuse online până pe 10 aprilie 2022,

Citește mai departe...

INFORMATII OFICIALE! BILANTUL COVID - MARTI 08 MARTIE 2022. BUZAU - 75 cazuri (67 cazuri noi de infectare si 8 caz de reinfectare). NATIONAL ...

Covid 19 bilant

Astăzi, 08 martie 2022, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se
prezintă astfel:
Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 38031
Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 36736
Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 960
Număr persoane în carantină la domiciliu: 116
Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 238
Numar persoane testate in ultimele 24 ore: 1072 teste, din care 961 teste rapide antigen și 111 RT-PCR

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău s-au inregistrat 75 cazuri (67 cazuri noi de infectare si 8 caz de reinfectare). Pacientii au varste cuprinse intre 9 luni si 94 de ani.
Anchetele epidemiologice sunt in desfasurare.

Citește mai departe...