News Buzau new header Craciun

Omul care il apara pe Constantin Toma si altii din PSD – Nicolae Badalau – vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curtii de Conturi – a fost retinut de DNA. Urmeaza Toma? Pe cine a suparat Badalau? Citeste reactia din cadrul institutiei

DNA BadalauCurtea de Conturi a transmis, după reţinerea lui Niculae Bădălău, consilier de conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit, că susţine actul de justiţie şi îşi exprimă încrederea că autorităţile competente vor soluţiona acest caz în conformitate cu prevederile Constituţiei şi cu reglementările incidente. Instituţia precizează că membrii Curţii şi auditorii publici externi sunt suspendaţi din funcţii în momentul trimiterii în judecată, anunță News.ro.

Citește mai departe...

Marea amnistie: mii de infractori ar putea scapa de pușcărie. VIP-uri și infractori de drept comun salvați de o decizie a CCR – ICCJ. Comentariu magistrate BUZAU!

marea amnistie infractori CCRInculpații și suspecții din mii de dosare au fost salvați de o decizie CCR-ÎCCJ, care au stabilit că faptele lor s-au prescris. Unii infractori ar putea chiar ieși din închisori, ca urmare a acestei decizii.

Inculpații și suspecții din mii de dosare au fost salvați de o decizie CCR-ÎCCJ, care au stabilit că faptele lor s-au prescris. Unii infractori ar putea chiar ieși din închisori, ca urmare a acestei decizii.

Citește mai departe...

SEMNATI PETITIA ONLINE! Cum s-a premeditat renunțarea la supremația Constituției în Senat (Av. Toni Neacsu)

CCRDupă cum știți, forma toxică a legilor privind justiția prin care se renunța la obligativitatea deciziilor CCR a intervenit în procedura desfășurată în Senat, mai exact în penultima ședința a Comisiei speciale parlamentare.

Camera Deputaților a adoptat o formă a acelei legi oarecum inofensivă, propunerea inițială a Guvernului de eliminare a abaterii disciplinare pentru nerespectarea deciziilor CCR nefiind primită. Potrivit variantei legii votată de Camera Deputaților, prin voința majorității PNL-PSD care a si introdus acest amendament, judecătorii erau în continuare obligați, sub sancțiunea săvârșirii unei abateri disciplinare, să respecte atât hotărârile CCR ori ale ÎCCJ, cât și ale CJUE ori CEDO, în condițiile Constituției României.

Citește mai departe...

Noul mod de calcul al facturilor la curent electric. Cum vor plăti românii consum de energie

facturi electricaGuvernul va stabili saptamana viitoare cum se vor plati facturile de curent. S-a anunțat noul mod de calcul al facturilor la curent electric. Cum vor plăti românii consum de energie după ce guvernul va modifica modul de calcul al facturilor la energie electrică. Pe această temă, liberalii și social-democrații par a fi căzut în sfârșit de acord. Așadar, ce măsuri vor primi undă verde în zilele următoare, vedeți un pic mai jos.

Citește mai departe...

VIDEO - Andrei Marga, fost ministru: „Ucraina trebuie să cedeze Rusiei Donbasul și Crimeea și Bucovina către România”. Tratatul cu Ucraina, 3 mai 1997: una dintre cele mai mari TRĂDĂRI din istoria României (VIDEO)!

Declaratii si tradari UcrainaFostul ministru de externe Andrei Marga a declarat vineri, în timpul unei conferințe care a avut loc la Alba Iulia, că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei și României.

Andrei Marga, care a fost ministru de externe și al educației, dar și rector al prestigioasei Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, a făcut declarațiile care susțin retorica Kremlinului la lansarea cărții sale ”Soarta democrației” în cadrul Târgului de Carte ”Alba Transilvana”, notează Alba24.

Citește mai departe...

Culisele mazilirii ultimului mohican al lui Ion Iliescu din guvern: Victor Opaschi, de la Culte

Victor Opaschi cultePremierul Nicolae Ciucă și președintele PSD, Marcel Ciolacu, au dat curs în cele din urmă solicitării PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), de a-l înlocui pe Victor Opaschi din fruntea Secretariatului de Stat pentru Culte (SSC). Cu o întârziere de... opt luni.

Surse apropiate Patriarhiei au declarat Newsweek România că Patriarhul Daniel le-a solicitat celor doi lideri ai Coaliției de guvernământ să-l schimbe pe Victor Opaschi încă de anul trecut. Ciucă și Ciolacu au avut o întrevedere cu PF Daniel la Crăciunul din 2021, dar cei doi au ignorat solicitarea acestuia. Ulterior, Patriarhul a refuzat să-i mai primească în audiență, până în momentul în care vor da curs cererii sale.

Citește mai departe...