Zece persoane au murit şi opt au fost rănite în urma unui accident rutier produs sâmbătă dimineaţă, în judeţul Ialomiţa, între Slobozia şi Urziceni. Autoritățile au declanșat Planul roșu de intervenție.

accident gravACTUALIZARE. Bilanțul s-a agravat: 10 persoane au murit. A zecea persoană decedată intrase în stop cardio-respirator în timp ce era transportată către București. S-a încercat resuscitarea victimei la fața locului, dar din păcate fără succes.

ACTUALIZARE. Bilanțul persoanelor decedate ar putea crește. Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat la Digi24 că se fac manevre de resuscitare la fața locului pentru o persoană care a intrat în stop cardio-respirator.

Trei dintre victime au fost transportate la Spitalul din Slobozia, iar în cazul a șase dintre ele, cel mai grav rănite, s-a luat decizia transportării lor către București. Una dintre aceste persoane a intrat în stop cardio-respirator și i se fac manevre de resuscitare la Urziceni.

Conform ISU Ialomiţa, după realizarea intervenţiei integrate pentru descarcerarea persoanelor din microbuz şi acordarea asistenţei medicale, au rezultat 18 victime, dintre care 9 decedate (şoferul tirului şi 8 din microbuz) şi 9 transportate de urgenţă la spital: 3 la Spitalul Slobozia (conştiente); 1 la Spitalul Urziceni (stop cardio-respirator); 5 către Spitalele Bagdasar si Floareasca din Bucureşti (toate conştiente).

Accidentul s-a produs pe DN2A Slobozia – Urziceni, între localităţile Balaciu şi Sfântu Gheorghe, în jurul orei 5:00. În accident au fost implicate un microbuz şi un tir. În microbuz se aflau 17 persoane.

Nouă persoane au murit, potrivit unui prim bilanț.

Circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri.

Din primele informații, se pare că șoferul TIR-ului ar fi adormit la volan. În orice caz, el a pierdut controlul asupra volanului, a pătruns pe contrasens și a lovit din plin microbuzul. Șoferul TIR-ului a murit pe loc. Și șoferul microbuzului se află printre decedați.

Echipele de salvare sosite la fața locului au găsit 16 persoane încarcerate în microbuz. Opt decedaseră.

La faţa locului au acţionat de urgenţă peste 40 de pompieri, paramedici SMURD şi personal medical SAJ cu 19 autospeciale şi ambulanţe.

De asemenea, de la ISU Bucureşti-Ilfov au fost dislocate în sprijin - 1 ambulanţă de prim-ajutor SMURD şi 1 autospecială pentru transport victime multiple.

SURSA:DIGI 24

Galleria-Mall Mega-Image

BANNER Mega Image