GHIȚĂ CIOBANUL: HAIDEȚI, FRAȚILOR, SĂ NE UNIM ȘI SĂ SPUNEM ADEVĂRUL!

apel ghita bOIERII SE PREGĂTESC SĂ VINĂ LA MITINGUL LUI DAEA! Asociația Profesională a Ciobanilor a postat pe grupurile Facebook ale fermierilor o scrisoare semnată de cunoscutul Ghiță Ciobanul, oierul Gheorghe Dănulețiu din Sibiu. Apelul mobilizează crescătorii de animale, fermierii, pentru mitingul organizat miercuri, 9 octombrie 2019, de ministrul agriculturii. Oierii vor să participe la evenimentul, suspectat a fi electoral, pentru a-i spune ministrului în față care este realitatea din ferme.

Stimați fermieri,

După cum bine știți, mâine 09.10.2019, în cadrul Complexului Expozțional ROMEXPO se organizează “Forumul Agricultorilor” cu începere de la 11:00.

Organizator este nimeni altul decât Ministrul Agriculturii și dezvoltării Rurale, domnul Petre DAEA, împreună cu Guvernul României, Prim Ministrul doamna Viorica DĂNCILĂ și Casa de Comerț pentru Produse Agroalimentare Unirea.

Această acțiune are rolul de a ascunde realitățile sectorului agricol și în special zootehnic prin participarea “controlată” doar acelor crescători de animale “mufați” la banii publici.apel-ghita_b

Asociația Profesională a Ciobanilor dorește să vă adreseze invitația de a participa la acest eveniment în care nu se va prezenta situația reală din zootehnie și în special din oierit, motiv pentru care în măsura în care există disponibilitate din partea dumneavoastră, vă rog să ne contactați la nr. de telefon 0728.444.426.

Astăzi când discutăm sectorul ovin, care a ajuns în pragul abandonului, oile reformă nu se vând, sau chiar se dau GRATIS!, sunt nenumărate cazuri în care ciobanii nu au reușit să-și vândă berbecuții sau dacă i-au vândut, fie au primit un preț derizoriu de 6-7 lei/kg, sau cel mai grav, nu s-au încasat nici până astăzi banii de la intermediar.

Accesul în piețele agroalimentare a producătorilor autentici de produse tradiționale – brânză și pastramă, nu există întrucât administrațiile piețelor sunt complice cu sistemul mafiot de intermediar, iar M.A.D.R. și implicit Guvernul României, nu fac nimic.

Târgurile și oboarele nu se mai organizează sub pretextul pestei porcine, însă acolo unde unii au “pile” la guvernanți, aceeia primesc dispense.

Pășunile comunale/izlazurile și pășunile alpine au încăput pe mâna unor “baieți deștepți”, iar crescătorii simpli nu au acces.

Nu există o politică de încurajare și menținere a oieritului că nu au un mod sustenabil de a menține vie această tradiție milenară.

HAIDEȚI FRAȚILOR să ne unim și să spunem adevarul!!!

Vă așteptăm să confirmați dacă vreți să mergem mâine, 09.10.2019, la București – Complexul Expozțional ROMEXPO, să arătăm necazurile din oierit cu care ne confruntăm.

Al vostru, Ghiță CIOBANU!!!

Nr. contact: 0728.444.426

SURSA: agroinfo

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează

furt-societati-buzoiene.jpg