UPDATE - BUZAU 99 CAZURI COVID 19, inca doua cazuri depistate la Ramnicelu.15.05.2020 - Bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirus în tara - 16.437 / Pacienți vindecați - 9.370 Buzau - 97 de persoane infectate!

coronavirus date15.05.2020 - În România au fost confirmate, până acum,  16.437 / Pacienți vindecați - 9.370. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.441 de persoane. Alte 14.791 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 294.601 teste. Bilanțul deceselor a ajuns la 1.056.

Buzau - 97 de persoane infectate!

Astăzi, 15 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 • 252 de persoane se află în carantină instituționalizată;
 • 251 de persoane sunt izolate la domiciliu;
 • 97 de cazuri confirmate cu COVID-19;
 • 18 persoane au fost declarate vindecate;
 • 1905 persoane au fost testate.

  BUZAU: 

vLa data emiterii Ordinului Comandantului Acțiunii nr. 76066/4.05.2020, carantina în Cartierul Poștă a fost instituită pe perioada stării de urgență, care a încetat pe data de 14 mai 2020, la ora 24.00, termen anterior împlinirii celor 14 zile prevăzute de legislația în vigoare ca fiind perioadă de carantină. Prin aprobarea Ordinului Comandantului Acțiunii nr. 76237/14.05.2020, semnat de către dl secretar de stat Raed Arafat, se menține măsura de carantină în Cartierul Poștă din municipiul Buzău pentru o perioadă de încă 3 (trei) zile până pe data de 17 mai 2020 (inclusiv).

 • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
 • Jandarmii buzoieni acționează pentru asigurarea, monitorizarea şi limitarea circulaţiei în zonele carantinate din județul Buzău, unde nu au fost înregistrate evenimente negative. De asemenea, jandarmii din cadrul IJJ Buzău, cât și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești asigură măsurile de ordine publică în centrele de carantină instituționalizată de pe raza județului și sunt angrenați în misiuni de menținere a climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare, precum și asigurarea cu operativitate a intervențiilor în misiuni specifice Jandarmeriei Române.
 • Polițiștii acționează zilnic pentru prevenirea și combaterea ilegalităților de orice natura, pentru asigurarea unui climat de siguranță publică și pentru menținerea condițiilor de siguranță a traficului rutier. Polițiștii buzoieni sunt permanent la datorie pentru protejarea vieții, integrității corporale și a patrimoniului cetățenilor, pentru asigurarea unei reacții ferme și a unei intervenții rapide la solicitările locuitorilor. Dispozitivul de ordine și siguranță publică acționează în special în zonele predispuse aglomerării, având în vedere posibilitatea de accentuare a mobilității persoanelor.
 • Începândcu data de 15.05.2020, ora 00.00, prinHotărâreanr. 24/ 14.05.2020 a fostinstituită, pe teritoriulRomâniei, starea de alertă, pentru o perioadăde 30 de zile. Prinactulnormativ se instituieobligativitateapurtăriimăștii, înspațiilecomerciale, mijloacele de transportîncomun, la locul de muncășiînaltespațiiînchise, astfelîncâtnasulși gura să fie acoperite.Înaceastăperioadă,pentrutoțicetățenii, carevinînRomâniadinstrăinătate, se instituie măsura carantinării/izolării la locuință împreună cu familia/aparținătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nuauposibilitateaîndepliniriicondițiilorpentrumăsuramenționatăsausolicităacestlucrupentru a nuîșiexpune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituționalizate, în spații special destinate puse la dispoziție de autorități. De la această măsură sunt exceptate câteva categorii profesionale, printre condițiile impuse pentru operarea acestor excepții fiind lipsa simptomelor asociate COVID-19 la intrarea în țară și asigurarea de către angajatori a certificatului pentru lucrătorii din transportul internațional și a echipamentelor individuale de protecție împotriva COVID-19. Persoanelecarenurespectă măsurile de carantină/izolare la domiciliu vor fi introduse în carantină instituționalizată pentru o perioadă de 14 zileșiobligatesă suporte contravaloareacazăriișihranei pe perioadacarantineiinstituționalizate.
 • Este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în interiorul localităților, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției și evitarea formării grupurilor pietonale mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii.
 • Parcurile pentru public se redeschid, cu excepția locurilor de joacă pentru copii și cu respectarea măsurilor generale de prevenire și protecție.
 • Nu mai este necesară completarea declarației pentru deplasări în interiorul localității, dar se menține această obligativitate pentru ieșiri în alte localități.
 • Se reiau activitățile organizate de slujitorii cultelor religioase cu participarea publicului, care se desfășoară doar în exteriorul lăcașurilor de cult, precum și practicile și ritualurile cu caracter privat în interiorul lăcașurilor de cult cu participarea a maxim 16 persoane și respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite.
 • De asemenea se reiauactivitățile de îngrijirepersonalăcare se desfășoarăînspațiilespecialdestinate, de pregătire a sportivilor de performanțăîncantonamente, culturaledesfășurateînspațiilespecialdestinate, respectiv la nivelulmuzeelor, bibliotecilorși a sălilor de expoziții, activitățilerecreativ-sportiveînaerliber, precumciclismul, drumețiile, alergarea, canotajul, alpinismul, vânătoarea, pescuitulșialteleasemenea (care se desfășoarăcuparticiparea a celmult 3 persoanecarenulocuiescîmpreună). Reluareaactivităților se realizeazăcurespectareamăsurilor de prevenireșiprotecțiestabilite.
 • Se menținemăsurasuspendăriicurseloraerieneșitransportuluirutier de persoanedinsprețăriledin zona “roșie” și “galbenă”.
 • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

NATIONAL: De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 190 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 219 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.441 de persoane. Alte 14.791 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 294.601 teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 364 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 3.798 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 578 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 2.887 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.698 în Italia, 561 în Spania, 29 în Franța, 453 în Germania, 86 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 103 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 34 în Marea Britanie, 8 în Spania, 5 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 22 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 9 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Ce se schimbă după 15 mai?

Când ieșim din localitate este nevoie de declarație, mai puțin în zonele metropolitane. Declarațiile pe proprie răspundere vor rămâne valabile după data de 15 mai pentru persoanele care merg în alte localități, cu excepția zonelor metropolitane, a precizat marți președintele Klaus Iohannis, care a detaliat măsurile care vor intra în vigoare după ieșirea din starea de urgență. Declarațiile vin după o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 care a avut loc la Cotroceni și la care au participat, pe lângă președintele Iohannis, premierul Ludovic Orban, Ministrul de Interne Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Epidemia Covid 19 e încă între noi. Nu este momentul să ne relaxăm prea mult

Ne apropiem foarte rapid de numărul de 1.000 de victime, în continuare avem zilnic sute de cazuri

Se apropie data administrativă de 15 mai când vom intra în starea de alertă

Ce se schimbă după 15 mai și ce nu se schimbă

Ce devine obligatoriu din 15 mai, în primul rând. Din 15 mai devine obligatoriu portul măștii, care acoperă gura și nasul când ne găsim în spații interioare, de exemplu la magazin, transportul în comun, când intrăm la metrou, în interior marca este obligatorie

Este obligatorie păstrarea unei distanțe de 1,5 metri între persoane, distanța a două brațe

Igiena mâinilor devine obligatorie și este extrem de importantă

Ce s redeschide: se vorbește foarte mult de relaxare, nu este cazul să ne relaxăm

Se redeschide parțial comerțul, se pot redeschide magazinele care au acces din exterior, direct din stradă

Se redeschid saloanele de îngrijire personală, muzeele

Recomandăm autorităților locale ca din 15 mai să redeschidă parcurile

La ce se renunță: se renunță la obligația de a sta acasă și la declarație când ne deplasăm în interiorul localității

Nu trebuie să exagerăm, trebuie să renunțăm la deplasările la care se poate renunța

Ce rămâne totuși obligatoriu este în continuare în prima etapă interzisă deplasarea în afara localității, cu excepții, care vor fi enumerate în decizia Comitetului pentru situații de urgență. De exemplu, cine merge la serviciu, se poate merge în afara localității pentru muncile agricole, pentru sporturi individuale

Când ieșim din localitate e nevoie de declarație, mai puțin în zonele metropolitane. Aici nu este nevoie de declarație

Dar dacă mergeți din București în provincie, aveți nevoie de o declarație scrisă

Serviciile religioase cu credincioși vor fi reluate în condiții speciale, în curtea bisericii în prima fază, deci în exterior, credincioșii vor purta mască și vor păstra distanța de 1,5 metri

În etapele ulterioare aceste condiții vor fi rediscutate evident

Mulțumesc și apreciez munca celor din prima linie - medici, personal medical

Astăzi, în mod special, felicitări asistenților medicalei, e ziua lor internațională

A rămas o categorie pe care aș menționa-o - sportivii

Profesioniștii își pot relua cantonamentele în condiții speciale de igienă, dar competițiile nu vor începe în această primă etapă

Pentru sportivii amatori e posibil să-și reia activitatea doar acolo unde se face sport individual, inclusiv dacă se folosește o bază sportivă, dar numai în aer liber

Dacă se folosește o bază sportivă, accesul în vestiar nu este permis

Mă adresez parlamentarilor, unde este în lucru legea care reglementează activitățile și gestionarea stării de alertă

E nevoie urgentă de această lege și solicit parlamentarilor să decidă pe această lege cu maximă celeritate.

Nr. crt. Județ Număr de cazuri confirmate
1. Alba 256
2. Arad 691
3. Argeș 193
4. Bacău 418
5. Bihor 492
6. Bistrița-Năsăud 292
7. Botoșani 646
8. Brașov 604
9. Brăila 19
10. Buzău 97
11. Caraș-Severin 110
12. Călărași 69
13. Cluj 513
14. Constanța 256
15. Covasna 228
16. Dâmbovița 170
17. Dolj 154
18. Galați 529
19. Giurgiu 202
20. Gorj 88
21. Harghita 36
22. Hunedoara 598
23. Ialomița 319
24. Iași 342
25. Ilfov 404
26. Maramureș 80
27. Mehedinți 89
28. Mureș 641
29. Neamț 824
30. Olt 53
31. Prahova 79
32. Satu Mare 56
33. Sălaj 55
34. Sibiu 442
35. Suceava 3.386
36. Teleorman 113
37. Timiș 488
38. Tulcea 96
39. Vaslui 146
40. Vâlcea 27
41. Vrancea 501
42. Mun. București 1.591
43. - 44
                                       TOTAL 16.437

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totodată, până acum, 1056 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.

UPDATE - Informare DSP: în județul Buzău au mai fost confirmate 2 cazuri de infectare cu COVID-19. Numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 99.

Cazul 98: pacient sex masculin, 48 de ani, din Ramnicelu.

Cazul 99: pacient de sex masculin, 60 de ani, din Ramnicelu.

Ambii bărbați sunt contacti direcți ai unor cazuri confirmate. Sunt asimptomatici și au fost internați la Spitalul Municipal Rm. Sarat. Ancheta DSP este in desfășurare.

 

Galleria-Mall Mega-Image

BANNER Mega Image