News Buzau new header Craciun

DNA intră în ‘Jurnaliștii Mafiei’! Răzvan Savaliuc și colegii săi, anchetați de procurori pentru constituire de grup infracțional organizat și favorizarea infractorului

DNA Directia Nationala Anticoruptie„Jurnaliștii Mafiei: Site-ul Lumea Justiției și oamenii lui Răzvan Savaliuc, anchetați la DNA pentru grup infracțional organizat și favorizarea infractorului”, titrează site-ul Ziare.com.

Mai exact, jurnaliștii de la Lumea Justiției și Jurindex Media SRL, firmă deținută de Răzvan Savaliuc, prin care operează publicația, au intrat în vizorul DNA.

Aceștia sunt implicați într-o anchetă a DNA, fiind cercetați pentru favorizarea făptuitorului și constituire de grup infracțional organizat, alături de alte persoane din mediul avocațial, au declarat pentru Ziare.com surse apropiate anchetei.

Conform sursei citate, dosarul a fost deschis de DNA împotriva Jurindex Media SRL (ca persoană juridică), precum și împotriva jurnaliștilor Elena Dumitrache și George Tărâță, dar și a avocaților Victor Alexandru Todică și Roxana Daskalu, ambii din Baroul București.

Infracțiunile cu privire la care procurorii DNA fac cercetări sunt următoarele:

Constituirea unui grup infracţional organizat (art. 367 Cod penal)

Favorizarea făptuitorului (art. 269 Cod penal)

Abuzul în serviciu (art. 297 Cod penal) raportat la art. 13 indice 2 din Legea 78/2000

Fals intelectual (art. 321 Cod penal)Falsul în înscrisuri sub semnătură privată (art. 322 Cod penal)

Falsul În declarații (art. 326 Cod penal)

În aceeași anchetă penală este vizată și fosta judecătoare Viorica Costiniu, al cărei soț, Florin Costiniu, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte, după ce fusese trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru complicitate la infracțiuni de trafic de influență săvârșite alături de fostul senator PSD Cătălin Voicu, scrie Ziare.com.

SURSE: Ziare.com, Bugetul.ro, PNA