New News Buzau header

Americanii anunță o posibilă aglomerare de tehnică militară de luptă pe șoselele României

SUA Army 101Militarii americani avertizează că în perioada următoare vor fi vizibile mai multe deplasări de vehicule și echipamente militare pe șoselele României.

„Datorită rotației actuale a elementelor Armatei, ne așteptăm la o creștere temporară a personalului și a echipamentelor care se deplasează în toată România și țările învecinate. Este vorba de înlocuirea unu-la-unu a unor unități, care nu constituie o schimbare a posturii actuale de forțe, iar militarii schimbați se vor întoarce la bazele lor din Statele Unite”, au transmis militarii americani.

Reamintim că, în prezent, în România, Pentagonul are o prezenţă militară importantă. La Kogălniceanu, militarii americani sunt dotaţi cu transportoare Stryker, maşini de luptă Bradley, tancuri Abrams şi elicoptere Black Hawk şi Apache. Oficial, şi alte două baze din România mai găzduiesc trupe americane. Este vorba de Deveselu, unde este scutul antirachetă Aegis Ashore, care este atât de blamat de Moscova, și de Câmpia Turzii, unde sunt dislocate drone MQ-9 Reaper, într-o unitate specializată în misiuni antiterorism, care anterior a acţionat în Orientul Mijlociu.

SURSA: Adevarul.ro