Nu există articole în această categorie. Dacă pe această pagină există subcategorii, acestea pot conține articole.
— Gavriluta Iulian (@newsbuzau) January 17, 2022
Trafic și contrabandă: mulți asociază acești termeni cu drogurile sau cu armele. Între timp, o altă afacere înflorește sub ochii autorităților: comerțul ilegal cu câini, iar profiturile sunt asemănătoare. Sursa numărul unu de câini pentru export în Europa: România. Ținta principală:
Un asteroid, de mărimea unui camion, va trece prin apropierea Pământului în vineri, (aproxiumativ ora 14:00) având una dintre cele mai apropiate traiectorii de Pământ înregistrate vreodată la un astfel de corp ceresc, însă fără a constitui un pericol, spun astronomii de la NASA
Asteroidul 2023 BU, descoperit recent de un astronom amator, va trece prin apropierea extremităţii sudice a Americii de Sud, vineri, în jurul orei 00:27 GMT, a precizat NASA într-un comunicat, transmite Agerpres.
Câștigătorul emisiunii Românii au Talent 2022 a uimit-o pe faimoasa Heidi Klum la emisiunea omoloagă de peste hotare. Românul i-a cucerit pe fostul topmodel, pe Simon Cowell şi pe Howie Mandel la prima sa apariţie în competiția „
Darius Mabda a cucerit jurații de la
Potrivit astronomilor de la spaceweather, ieri seara s-a putut observa cel mai bine o cometa denumita stiintific - Cometa ZTF (C/2022 E3). Fenomenul este unul rar pentru ca respectiva cometa dezvoltă o anti-coadă (indreptata in mod ciudat catre Soare!), Spre deosebire de cozile obișnuite ale cometei, care sunt îndepărtate de soare de vântul solar și de presiunea radiației, anti-cozile îndreaptă spre soare. Sună imposibil, dar Bill Williams tocmai a fotografiat anti-coada cometei ZTF de la observatorul său din
Două bande rivale de macaci s-au înfruntat într-o intersecție din Thailanda, pentru că nu mai găsesc mâncare, de obicei oferită de turiști înainte de pandemie.
Din cauza atacurilor Rusiei în Ucraina din ultimele ore, cel mai probabil, multora le este frică că situația s-ar putea agrava. Așadar, este necesar să fim informați în cazul în care lucrurile se înrăutățesc. În acest context, noi îți vom spune în continuare ce trebuie să faci în caz de război și care sunt lucrurile esențiale pe care trebuie neapărat să le ai în vedere.
Comisia Europeană a dat undă verde comercializării larvelor de gândac de bălegar (Alphitobius diaperinus) după ce Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a adăugat acest tip de insectă pe lista celor potrivite pentru comercializare și consum uman.
Această insectă devine a patra al cărei consum este permis de Uniunea Europeană, de când această listă a început să fie reglementată în 2018, și este sigură în condițiile de utilizare propuse, după cum afirmă Organizaţia Consumatorilor şi Utilizatorilor (OCU). Chiar și așa, autoritățile avertizează că poate provoca reacții alergice la cei care au intoleranță la crustacee, relateaza 20 minutos citat de Rador.
Multe popoare, inclusiv vechii egipteni, venerau albinele, pe care le considerau mesageri ai zeilor. Egiptenii le-au numit „lacrimile lui Ra” și chiar au folosit albina ca simbol pentru a reprezenta Egiptul de Jos în hieroglifa regală (vezi mai jos).
A existat o vreme în Europa în care aproape fiecare familie de la țară care ținea albine urma un obicei ciudat. Atunci când avea loc un deces în familie, cineva trebuia să meargă la stupi și să le anunțe albinelor tragedia care îi lovise.
Se scrie istorie în Europa. De la 1 ianuarie 2023, Croația, care este stat membru al UE din iulie 2013, a adoptat euro ca monedă oficială.
Primele monede euro croate au fost bătute pe 18 iulie 2022, iar de pe 5 septembrie 2022, prețurile în toată țara au început să fie afișate atât în kune cât și în euro – situație ce se va menține până pe 31 decembrie 2023.
„Preţurile bunurilor şi serviciilor vor fi indicate atât în euro, cât şi în kune până la 31 decembrie 2023. În momentul afişării preţurilor, cursul de schimb trebuie indicat într-un mod clar şi vizibil. Această măsură este esenţială pentru protecţia consumatorilor”, arată Banca Centrală Europeană.
În principiu, orice om de știință adevărat trebuie să fie un sceptic. Așa am fost instruiți; punem la îndoială experimentele și teoriile. Încercăm să repetăm sau să reproducem în mod independent ceea ce citim în publicații - doar pentru a ne asigura că nu s-au făcut greșeli.
Dar când un climatolog, membru al Centrului Hadley pentru predicție și cercetare climatică, laureat cu Premiul Nobel pentru pace, afirmă fără echivoc că „datele nu contează”, că „nu ne bazăm recomandările pe date” autentice și verificabile și că singura „bază” a afirmațiilor lor o reprezintă „modelele climatice”, un om de știință adevărat devine brusc sceptic și se întreabă, pe bună dreptate, „știință-i aiasta sau altceva”?
Ultima modă în rândul adolescenților din toată lumea se numește ”Lean” și este una dintre cele mai pericolase combinații de substanțe psiho-active și băuturi cu efect energizant.
Începe Maximul Solar: omenirea ar putea fi lovită de un uragan solar. Pană mondială de curent și distrugerea civilizației moderne. Cum să ne pregătim pentru o furtună solară (SCURT GHID UTIL)?
Începe Maximul Solar care va dura până în 2026. Sunt şanse între 0.46% şi 1.88% să ne lovească un uragan solar ca în 1859.
O enigmă rămasă nerezolvată, veche de 20.000 de ani, pare să fi fost descifrată de o persoană de rând. Este vorba despre o pictură rupestră studiată atent de un britanic de rând din Londra, pe nume Ben Bacon.
Nu este om de știință, dar a reușit să descifreze o pictură rupestră, veche de 20.000 de ani. Sute de ore a studiat desenele de pe pereții peșterilor din întreaga Europă pentru a ajunge să realizeze că ele chiar înseamnă ceva.