New News Buzau header

Happy cinema Buzau

Donati aici! Sprijiniti Presa libera!

presa libera DONATI AICI banner

Buzău, oraș blocat…de investiții!

Buzau oras blocat”Suntem în ianuarie 2023 și în Muncipiul Buzău avem implementat sistem inteligent de trafic, avem infrastructura de pe marile artere reabilitată, locuri de parcare, iar statul în trafic este de domeniul trecutului” - așa mi-ar fi plăcut să scriu astăzi despre Municipiul Buzău. Puteam face acest lucru dacă actuala administrație a orașului și-ar fi respectat toate promisiunile făcute în campania electorală.

Citește mai departe...

Sondaj CURS - PSD prinde viteză, PNL se menține. AUR în revenire de formă. USR face încă un pas spre subsolul clasamentului

Sondaj CURS ian 2023Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS a publicat datele celui mai recent sondaj de tip omnibus, realizat în perioada 10-20 ianuarie 2023. Noua cercetare sociologică arată schimbări minore față de sondaje CURS din noiembrie, septembrie, iulie și mai 2022.

Astfel, românii nu dau semne că văd o alternativă la actuala coaliție de guvernare. Dacă ar avea loc alegeri parlamentare în această perioadă, după redistribuiri, PSD, PNL și UDMR ar depăși majoritatea de două treimi din numărul mandatelor parlamentare, necesară pentru modificarea Constituției și reorganizarea administrativ-teritorială a țării. Nici PSD, nici PNL, nu ar reuși să formeze o altă majoritate, social-democrații fiind mai aproape de 50% alături de AUR. Toate partidele parlamentare actuale înregistrează variații în interiorul marjei de eroare de 3%.

Citește mai departe...

Primarul PNL al comunei Scutelnici, Constantin Rusen: „De când am venit, nu mai există cazuri în care cetățenii vin la noi cu diverse probleme și cu documentația completă și să îi mai chemăm și a doua zi”

Rusen primar PNL ScutelniciPrimarul PNL al comunei Scutelnici, Constantin Rusen, e fermier de când se știe, iar munca pământului, cu sudoarea propriei frunți, i-a adus, de-a lungul vremii, o stabilitate financiară. Deși putea să continue pe această linie, Constantin Rusen a luat, în urmă cu câțiva ani, una dintre deciziile cele mai importante din viața sa: aceea de a accepta provocarea de a se lupta pentru ca și consătenii săi să aibă parte de condiții mai bune de trai. Și, deși, se află în fruntea comunei de doar doi ani, primele semne ale unui trai civilizat, mai ușor pentru oamenii locului, încep să prindă contur.

În 2016, Constantin Rusen a candidat, pentru prima dată, la Primăria Scutelnici, hotărât să schimbe ceva. Știa, din propria experiență, de câte neajunsuri se lovesc fermierii din zonă, care, de pildă, pentru a obține un document erau nevoiți să facă numeroase drumuri și demersuri la Primărie. Comuna părea încremenită în loc și birocrație, fără a beneficia de vreun proiect care să ușureze viața locuitorilor. De aceea, Constantin Rusen a decis că este timpul să se implice în viața comunității în care trăia. A ratat, atunci, Primăria, la cinci voturi distanță, dar a obținut majoritatea în Consiliul Local. Astfel, a reușit, încet și sigur, să lupte pentru ideile sale, să-și pună în practică proiectele, să se impună pentru a-și atinge scopul: acela de a lucra în folosul oamenilor, pentru oameni.

Citește mai departe...

“Anul 2023 este anul investiţiilor în judeţul Buzău!” – Gabriel Avrameescu, deputat PNL Buzau

cresteri buget BuzauBugetul de stat pentru anul acesta prevede o finanţare de peste 4,5 milioane de lei pentru investiţii în judeţul Buzău, majoritatea amendamentelor fiind aprobate la propunerea mea şi a colegului meu, senatorul Vlad Mircea Pufu. Mă bucur că toată lumea a înţeles că e nevoie de astfel de proiecte şi în comunele din judeţ, nu doar în marile oraşe.

Citește mai departe...

CE PARERE AVETI? NE TREBUIE UN PRESEDINTE DE STANGA SAU DE DREAPTA (care Stanga si care Dreapta)? Marcel Ciolacu: Cred cu certitudine că România are nevoie de un preşedinte de stânga!

Presedinte de stanga CiolacuPreşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că România are nevoie de un preşedinte de stânga. „Cred cu certitudine că România are nevoie de un preşedinte de stânga, un om care împărtăşeşte principiile, în primul rând, de stânga. Este nevoie de o schimbare după 20 de ani.

Citește mai departe...

BUZĂUL MAI PIERDE O ȘANSĂ - spitalul municipal, promis de atâta timp, a ratat Șansa de a fi construit cu bani europeni deoarece autoritătile nu au depus niciun proiect pentru acest obiectiv!

Toma minte"Săptămâna aceasta a fost publicată lista cu cele 27 de spitale ce vor primi finanțare prin PNRR, în valoare de aproximativ 10 miliarde de lei.

Târgu Mureș, Vaslui, Bacău, Giurgiu, Alba Iulia, Brașov, Constanța sunt doar o parte din orașele care vor primi fonduri pentru infrastructura spitalicească.

Buzăul? Unde este Buzăul? Un oraș blocat în șantiere, un oraș al festivalurilor și al celui mai scump revelion nu a pregătit un proiect pentru accesarea fondurilor din PNRR pentru un spital?

Citește mai departe...

Subcategories

Terasa Galleria Caffe

Galleria Caffe