New News Buzau header

Happy cinema Buzau

Donati aici! Sprijiniti Presa libera!

presa libera DONATI AICI banner

VIDEO - Declaratii incendiare ale deputatului Nicolae Roman, de la manastirea Plaviceni (unde s-a descoperit un trup ce pare sa apartina fostului domnitor Mihai Viteazu!): “La 422 de ani de la asasinarea marelui Domn Unificator de Țară, Mihai Viteazul

Nicolae Roman Manastirea Plaviceni Mihai Viteazu9/19 august 1601 - asasinarea Domnitorului Mihai Viteazul - monstruosul atentat contra ființei naționale a statului român

             La 422 de ani de la asasinarea marelui Domn Unificator de Țară, Mihai Viteazul (1593-1601), trebuie spus că domnitorul și-a încadrat viziunea în moda contemporană a centralizării și unificării. Să nu uităm că a fost contemporan cu Regina Elisabeta a Angliei, cu Regele Filip al II-lea al Spaniei, cu Împăratul Rudof al Austriei.

             Mihai Viteazul, prin originea sa, română și bizantină a încercat să elibereze întreaga lume creștină balcanică de turci, dar văzând cât de dezbinată era creștinătatea occidentală, și-a dorit să creeze din spațiul românesc, un spațiu economic, politic, unit ca bază a unei lupte decisive contra turcilor.

Citește mai departe...

Deputat Nicolae Roman: “El, poporul românesc, căruia nu-i dăm nimic în schimb, păstrează prin limbă și datini unitatea noastră națională…” (M. Eminescu)

Nicolae Roman general deputatPoetul Național Mihai Eminescu despre Neamul Românesc și Limba Română

„Doina” - Mihai Eminescu:

(...)

„Vai de biet român săracul!

                         Îndărăt tot dă ca racul,

                       Nici îi merge, nici se-ndeamnă,

                        Nici îi este toamna toamnă,

                       Nici e vară vara lui,

Citește mai departe...

Ce spune deputatul buzoian Nicolae Roman despre drama României Mari la apogeu: funestul Dictat de la Viena - 30 august 1940

Nicolae Roman deputat BuzauData de 30 august în istoria românilor a avut până în tragicul an 1940, o semificație aparte, aceea a luptei Armatei Române pentru independență prin atacul reușit asupra redutei Grivița, pe frontul Războiului de Independență din 1877-1878.

​            Tragica vară a anului 1940 avea însă să aducă datei de 30 august o semnificație dureroasă, când România era nevoită să cedeze, fără o minimă rezistență o altă parte din trupul ei sfânt, partea de Nord-Vest a Ardealului „Domnitorului Mihai Viteazul”.

​             Deja la 26-28 iunie 1940, ultimatumul URSS dusese la pierderea Basarabiei, Bucovinei de Nord și Herței. La fel, totul s-a făcut atunci fără a se opune o minimă rezistență.

Citește mai departe...

COMUNICAT USR BUZAU - România are nevoie urgent de o reformă a Legii malpraxisului. Pacienții trebuie să primească despăgubiri rapide dacă sunt prejudiciați.

tragedii spitaleTragediile din spitale din ultimele săptămâni - gravida de doar 25 de ani care a murit la Botoșani fără niciun ajutor medical, sau cel al tinerei care a născut pe un trotuar în fața spitalului din Urziceni - arată mai clar ca niciodată că România are nevoie urgentă de o reformă în domeniul malpraxisului.

Deputații USR Oana Murariu și Adrian Wiener au depus în Parlament în luna iunie un proiect de lege care propune instituirea unui nou mecanism de răspundere în cazurile de malpraxis medical, care i-ar ajuta pe pacienți să primească mai rapid despăgubiri.

Proiectul de lege aduce o schimbare completă a abordării în procesele de malpraxis medical. Astfel, dacă pacientul se consideră prejudiciat, va chema în instanță direct spitalul și asigurătorul acestuia.

„Prin proiectul depus, nu va mai scăpa niciun vinovat. Cazul Alexandrei, tânăra mamă de 25 de ani decedată la maternitatea din Botoșani deoarece nimeni nu a intervenit să o ajute, deși exista gardă, a revoltat o țară întreagă. Demiterea managerului spitalului nu poate liniști opinia publică. Este necesar ca astfel de cazuri să nu mai aibă loc în România și ca toate persoanele culpabile să fie trase la răspundere. Pentru asta e nevoie de o cercetare globală a cazului de malpraxis, de la momentul în care Alexandra a venit la spital și până la decesul său, pentru a se identifica exact ce s-a întâmplat, cine trebuia să intervină și nu a făcut-o. Exact asta prevede inițiativa pe care am înregistrat-o în iunie împreună cu colegul meu Adrian Wiener”, spune deputata Oana Murariu, coinițiatoare a proiectului legislativ.

„Malpraxisul este de obicei consecința unor deficiențe majore, unele individuale, ale medicului, altele de sistem. Uneori vorbim de culpă individuală, de nerespectarea procedurilor, abatere disciplinară sau îndepărtare gravă de la Codul Deontologic. Alteori culpa este declicul final al unor deficiențe grave de sistem - subnormarea cu personal, lipsa dotărilor, practică medicală defectuoasă ca adaptare la neajunsuri. Este firesc ca unitatea sanitară, care are și obligația de a controla și corija practica medicală individuală, să fie responsabilă în solidar, iar procedura de malpraxis să vizeze furnizorul de servicii. Trebuie să responsabilizăm conducerea spitalelor. Trebuie să ieșim din logica medicinei defensive”, arată deputatul Adrian Wiener, coinițiator al proiectului.

Proiectul de lege are aviz favorabil de la Consiliul Legislativ, de la Consiliul Economic și Social și de la Autoritatea de Supraveghere Financiară și urmează să fie votat în Senat, apoi în Camera Deputaților, camera decizională.

USR face apel la toți parlamentarii, indiferent de culoarea politică, să voteze acest proiect, care vine în ajutorul pacienților prejudiciați.

USR Buzău

VIDEO– TV NEWS BUZAU – "RAPORT SPECIAL", cu Iulian Gavriluta. "Scoala politica de vara TNL 2023" - Mircea Onetz - prim-vicepreședinte TNL si Cătălin Neagu - membru în Biroul Politic Local

TV News Buzau Raport special cVIDEO– TV NEWS BUZAU – "RAPORT SPECIAL", cu Iulian Gavriluta. "Scoala politica de vara TNL 2023" - Mircea Onetz - prim-vicepreședinte TNL si Cătălin Neagu - membru în Biroul Politic Local

Avem nevoie de tineri pregatiti in politica! In acest sens, la Buzau , liberlaii organizeaza in fiecare an Scoala de avra a TNL! In editia de marti 29 august 2023 a emisiunii “RAPORT SPECIAL”, cu Iulian Gavrilutain au fost prezenti in platoul TV News Buzau au fost prezenti 2 tineri liberali - Mircea Onetz - prim-vicepreședinte TNL si Cătălin Neagu - membru în Biroul Politic Local. S-a discutat despre intalnirea liberlailor d ela Chiojdu, proiecte si workshopuri!

Citește mai departe...

În perioada 25-27 august a avut loc, la Chiojdu, în județul Buzău, a doua ediție a Școlii de Vară TNL Buzău.

Scoala de vara TNL Buzau 2023Pe parcursul activităților au fost alături de cei peste 100 de participanți președintele PNL Buzău, Gabriel Ioan Avrămescu, senatorul Vlad Mircea Pufu și prefectul județului Buzău, Daniel Marian Țiclea.

Ediția a doua a școlii de vară a debutat cu invitații: Hubert Thuma - vicepreședintele PNL, președintele CJ Ilfov, președinte PNL Ilfov, Ciprian Pandea - președinte PNL Călărași, senator, vicepreședinte regional regiunea Sud-Muntenia, Guran Virgil - senator, președinte PNL Dâmbovița, Alexandru Popa - președinte PNL Brăila, deputat, Dan Meran - președinte PNL sector 5, Nicoleta Pauliuc - senator, președinte OFL, Rareș Rusu - vicepreședinte ANFP. Constantin Coman, profesor de istorie, le-a explicat participanților despre istoria și oamenii locului, justificând astfel alegerea locației pentru acest eveniment.

Citește mai departe...

Subcategories

Terasa Galleria Caffe

Galleria Caffe