After We Collided 2

Donati aici! Sprijiniti Presa libera!

presa libera DONATI AICI banner

Ce folos ar avea Buzaul in cazul unificarii Dreptei politice? Niciunul! Judetul nostru ar ramane tot de stanga (cel putin pentru urmatorii 40 de ani)!

Mult disputatele negocieri de unificare a Dreptei politice nu ar afecta prea mult judetul nostru….rosu pana in maduva oaselor – este concluzia majoritatii cetatenilor care cunosc si “manamca pe paine” politica recenta. Plecand de la un calcul simplu, generalist - Stanga reprezentata de Uniunea Social Democrata (PSD-PC-UNPR) a obtinut 37,60% la alegerile Europarlamentare de duminica, in timp ce Dreapta, daca s-ar uni, ar obtine 36,04%,

se poate trage usor concluzia ca balanta politicii romanesti s-ar echilibra, dar sa nu uitam ca in marea majoritate a cazurilor, politica sau sensul ei o dau baronii locali ai partidelor sau oamenii cu influenta politica deosebita si nu neaparat procentele sau sondajele de opinie. Astfel, potrivit ultimei analize, in 23 de judete (printre care si Buzaul) ar domina Stanga, iar in restul - 18 judete ar avea ceva mai mult Dreapta unificata. Astfel, la Prezidentiale, Buzaul ar scoate un presedinte de stanga cu peste 60% prezenta la vot. La Buzau, in concluzie, in timp ce alianta PSD – UNPR – PC – a luat la Europarlamentare PSD 41.51% din voturi, Dreapta unificata ar obtine numai 37.25% la un vot viitor. Asadar, ramane intrebarea pentru buzoieni: conteaza cu adevarat strofocarile unirii asa zisei Drepte politice? Voi ce credeti?

 

I.G.

Galleria-Mall Mega-Image

BANNER Mega Image