USR Buzau

USR BZ

Donati aici! Sprijiniti Presa libera!

presa libera DONATI AICI banner

PRO

Pro Bz

PSD Buzau contrazice informatiile economice livrate presei de ACL la ultima conferinta de presa. Vezi aici amanunte!

“Romania are excedent bugetar de peste 1,1 miliarde lei din PIB in primele 9 luni din 2014. Astazi,  Romania si Germania sunt singurele tari care au excedent bugetar. Avem resurse reale pentru a pune in practica tot ceea ce s-a aprobat pentru anii  2015 si 2016! Guvernarea este responsabila – Romania nu mai traieste pe datorie!

Guvernul Ponta a redus risipa din banul public! Spre deosebire de guvernarile anterioare care au facut mai putin cu mai mult, noi am reusit sa facem mai mult cu mai putin. Traim primul an postcriza in care Romania sta bine pe propriile picioare, avand un sold bugetar excedentar la 9 luni si un sold bugetar primar (sold bugetar fara dobanzi) excedentar de 1,4% din PIB. Guvernul condus de Victor Ponta a redus risipa! Cheltuielile cu bunuri si servicii din buget au scazut cu 1,5% la 9 luni 2014 fata de aceeasi perioada din 2013.  Exista inca multi oameni care o duc greu in Romania, iar pasul urmator e ca aceasta crestere economica la nivel national sa devina o crestere economica in buzunarul fiecarui cetatean. Important e ca nu intrerupem ceea ce s-a pornit bine. Sa nu o luam de la capat cu politicile de austeritate. Guvernul Ponta a demonstrat ca se pot mari veniturile populatiei si se pot scadea taxele, iar in acelasi timp sa obtii crestere economica. Guvernare responsabila, pentru ca a reusit o combinatie decenta intre consolidare fiscala, dreptate sociala si stimularea sectorului privat. Am reintregit salarii, am marit pensii, am alocat mai mult pentru educatie, sanatate si armata dar in acelasi timp am platit arierate, am redus risipa cheltuielilor publice si am stimulat sectorul privat prin reducerea TVA la paine, scutirea de impozit pe profitul reinvestit si reducerea CAS cu 5 puncte procentuale.

                   Prioritatea Guvernului: stimularea mediului de afaceri pentru crearea de locuri de munca. In 2015 nu creste nicio taxa si niciun impozit! Guvernul Ponta a scazut taxele. Atat premierul Ponta, cat si ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, au precizat foarte clar ca nu vor creste taxele. Klaus `Ghinion` Iohannis si propaganda PDL mint! Vor sa ii sperie pe romani.  Dupa ce, in 2010, Guvernele anterioare au crescut TVA si CAS si au marit presiunea statului asupra economiei, in ultimii doi ani guvernul Ponta a inceput sa repare aceste nedreptati si sa ia mai multe masuri pentru stimauarea mediului de afaceri. Romania nu va scapa de saracie doar prin ajutoare sociale. Nu e bine nici cu taieri de pensii si salarii, dar nici cu protectie sociala facuta pe datorie. Motorul oricarei economii sanatoase este munca. De aceea prioritatea absoluta a Guvernului este de stimulare a mediului de afaceri pentru crearea de locuri de munca. Guvernul Ponta a scazut taxele si a luat cele mai multe masuri pentru mediul de afaceri.

 Iata cateva exemple:

•        Am redus CAS la angajator cu 5 puncte procentuale;

•        Am eliminat si comasat peste 90 de taxe si tarife nefiscale/ parafiscale;

•        Am scazut TVA la paine cu 15 puncte procentuale, de la 24% la 9%, iar din 2015 exista spatiu fiscal pentru reducerea TVA la 9% la legume-fructe si apoi la carne.

•        Am scutit integral companiile de la plata impozitului pentru profitul reinvestit;

•        Am introdus plata TVA la incasare pentru firmele cu cifra de afaceri mai mica de 500.000 de euro;

•        Am introdus regula controlului fiscal de fond doar o singura data la 3 ani pentru IMM-uri;

•        Am acordat facilitati fiscale pentru cei care angajeaza tineri, dar si pentru cei care creeaza noi locuri de munca.

 

          Singura garantie pentru continuarea acestui drum bun este Victor Ponta – presedinte, care sa colaboreze cu guvernul si cu majoritatea parlamentara. Romania nu mai are nevoie de conflict si dezbinare. Acest lucru a fost realizat in conditiile in care Presedintele Basescu a incercat in permanenta sa blocheze activitatea Guvernului. S-ar fi putut face mult mai multe lucruri daca ar fi exista colaborare intre Guvern si Presedinte. Victor Ponta este sustinut de actualul Guvern si de majoritatea Parlamentara, deci poate asigura unitatea si colaborarea la conducerea tarii”.

 

 

Biroul de presa al PSD Buzau

 

Galleria-Mall Mega-Image

BANNER Mega Image