Donati aici! Sprijiniti Presa libera!

presa libera DONATI AICI banner

Un efect al viscolului? Deputatul Cezar Preda (PNL) se preface ca nu stie legea si se supara pe autoritatile locale si guvernamentale care au inchis orasul la Codul Rosu. Vezi aici ce a raspuns Prefectura!

Incurcat probabil in planurile sale de evadare din oras (el sau locotenentii lui), deputatul Cezar Preda, copresedintele filialei PNL Buzau, a acuzat luni, intr-un comunicat de presa, autoritatile centrale si locale, de incompetenta in privinta deszapezirii

 pe drumurile nationale si judetene, el aratand ca locuitorii judetului au fost tinuti in case o jumatate de zi prin inchiderea arterelor de circulatie “pentru ca aceia care au drept sarcina asigurarea circulatiei pe drumurile nationale si judetene pe timp de iarna sa poata dormi linistiti”. “Pentru a nu mai avea batai de cap cu interventiile asupra unor portiuni de drum blocate de viscol, dar si pentru a proteja firmele care au castigat licitatiile pentru deszapezire, mai precis pentru a ascunde faptul ca acestea nu au nici dotarile necesare si nici capacitatea de a interveni eficient in caz de nevoie, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a luat masura iresponsabila de a inchide toate drumurile judetene si nationale pe intreaga durata a avertizarii Cod Rosu, chiar si a celor care nu au fost niciodata inchise, chiar atunci cand caderile de zapada sau viscolul erau si mai puternice', a afirmat Cezar Preda. El a intrebat retoric de cate ori a mai fost necesara in trecut inchiderea drumului Buzau-Ploiesti sau Buzau-Brasov. 'Astazi nu s-a vrut sa se actioneze eficient, nu s-a dorit scoaterea pe teren a utilajelor de deszapezire si nu s-a vrut asigurarea circulatiei, chiar cu antemergatori care sa deszapezesca drumurile aflate in dificultate. Ca o consecinta a incompetentei ministrului Transporturilor, a administratorilor drumurilor si a prefectului judetului Buzau, cetatenii judetului Buzau au fost tinuti in case o jumatate de zi, pentru ca aceia care au drept sarcina asigurarea circulatiei pe drumurile nationale si judetene pe timp de iarna sa poata dormi linistiti. Nu exista nicio drama mai mare pentru oameni decat aceea sa fie tinuti acasa pe timp de iarna, in timp ce autoritatile asteapta, probabil, sosirea primaverii, pentru ca asfaltul sa se curete si sa se usuce de la sine', a conchis deputatul Cezar Preda. In replica, subprefectul George Sava sustine ca 'Institutia Prefectului nu a facut altceva decat sa respecte normativele': “Daca studiem foarte atent normele in vigoare privind instituirea Codului rosu, sunt niste obligatii pe care trebuie sa le respectam fiecare. Noi nu am facut altceva la nivelul Prefecturii si a celorlalte institutii angrenate in sistemul de interventii decat sa respectam acele normative si acele obligatii prevazute in situatiile de Cod rosu”, a precizat subprefectul Sava.

I.G.

Comments are now closed for this entry

Comentarii

0 #1 Subprefectului Savageorge 29-12-2014 20:15
Un raspuns imbecil demn de Epoca de Aur.
Practic subprefectul a spus ca el nu gandeste ,el munceste.
Tara nimanui. Sute de oameni umiliti ore in sir, opriti in coloana pe o sosea absolut practicabila (Mizil - Buzau),doar pe motiv ca s-ar putea sa ninga!!! RUSINE !!!! Capete de lemn!

furt-societati-buzoiene.jpg