Happy cinema Buzau

Donati aici! Sprijiniti Presa libera!

presa libera DONATI AICI banner

Gabriel Avrămescu, deputat PNL Buzău: Vești bune pentru șoferii din Buzău! Rondul de la Spătaru va fi extins cu încă 200 mp!

PNL Buzau AvramescuOdată începute lucrările la sensul giratoriu, specialiștii în amenajarea drumurilor, au reanalizat zona și au hotărât extinderea intersecției cu încă 200 de mp, pe locul rămas liber după demolarea fostului punct de observație al Poliției Române, cunoscut de buzoieni ca “Borcanul”.

Așadar, intersecția, care, până nu demult, era foarte periculoasă, va beneficia nu doar de un sens giratoriu, ci, cel mai probabil, chiar și de o bandă separată pentru dreapta.

 

Astfel, tehnic vorbind, lărgirea racordului de virare la dreapta, din DN2B în DN2 E85, va facilita accesul în intersecție a mașinilor de mare tonaj.

Extinderea sensului are dublu scop, respectiv accesul mai rapid și în siguranță al tirurilor, în special, și protejarea asfaltului, nemaifiind nevoie de răsucirea în loc a roții.

Lucrarea de amenajare a drumului, executată de CNAIR, a început în decembrie anul trecut odată cu demolarea borcanului, sensul giratoriu provizoriu fiind funcțional, la începutul lunii aprilie anul curent.

După avizul poliției rutiere pentru noua soluție tehnică de amenajare a intersecției, acostamentul va fi amenajat cu sistem rutier complet, astfel că, la final, va exista mai mult spațiu pentru sistematizarea intersecției. Constructorii estimează aproximativ 10 zile pentru executarea lucrărilor.

Galleria-Mall Mega-Image

BANNER Mega Image