Happy cinema Buzau

Donati aici! Sprijiniti Presa libera!

presa libera DONATI AICI banner

Deputatii au adoptat Proiectul de Lege care reduce TVA-ul la lemnele de foc!

Avramescu PNL si Lungu PSDTVA - ul pentru lemnele de foc va scădea de la 19 la 5%. “Parlamentul a adoptat ieri proiectul de lege, o completare adusă la Legea privind Codul Fiscal, pe care l-am inițiat alături de colegii din #PNL. Astfel, în iarna aceasta, prețul la lemnele de foc va fi mai mic pentru populație, cum este și correct”, a precizat deputatul liberal Gabriel Avramescu.

Mulți români își încălzesc locuințele cu lemne de foc, în special la sate. Sunt oameni cu venituri mici, care depind de lemne pentru a-și asigura căldura peste iarnă. De asemenea, sunt mii de școli, dispensare sau primării care folosesc acest tip de încălzire în sezonul rece. iar prețul acestora a crescut foarte mult în ultimii ani.

Toate aceste costuri împovărătoare pentru o mare parte a populației, care încă se încălzește cu sobe, fac imposibilă achiziționarea de lemn de foc.

“De aceea am decis să intervenim și să completăm legislația astfel încât scăderea TVA de la 19 la 5% să se reflecte și în scăderea prețului final al lemnului de foc pentru populație.

Este o nouă măsură prin care #PNL se asigură că scumpirile la energie, gaze și lemne nu vor afecta populația, pe lângă compensare, plafonare, amânarea facturilor și protejarea consumatorilor vulnerabili”, a mai spus parlamentarul liberal. De asemena si deputatii PSD au votat pentru micsorarea costurilor la lemnele de foc. Romeo Lungu, parlamentar PSD: Veste bună pentru românii care își încălzesc locuințele cu lemne! Am votat #reducerea cotei TVA pentru 3,5 milioane de gospodării din România se încălzesc cu lemne. În mediul rural 85% din totalul gospodăriilor. Reducerea de TVA de la 19% la 5 % pentru livrările de lemne de foc se va aplica pentru persoanele fizice și juridice, ori alte entități, inclusiv școli, spitale, dispensare sau unități de asistență socială.

În contextul în care #prețurile la energie electrică, gaze naturale și lemne de foc au crescut foarte mult, punând presiune pe #bugetul românilor, această măsură era absolut necesară”.

I.G.

Galleria-Mall Mega-Image

BANNER Mega Image