Donati aici! Sprijiniti Presa libera!

presa libera DONATI AICI banner

FOTO Conferinta de presa a PMP Buzau . Noua organigrama din Primaria Buzau. Alegerile parlamentare si listele candidatilor

PMP BuzauProgramata la ora 13.00, in conferinta de presa a Partidului Miscarea Populara Buzau s-au discutat urmatoarele:din consecventa cu propriile pozitii publice, PMP Buzau va vota impotriva adoptarii noii organigrame a Primariei Buzau.

-Aceasta organigrama, care vizeaza o

reorganizare a aparatului Primariei, nu indeplineste criteriul de consultare a populatiei care era obligatoriu in acest caz.
Trebuia sa avem organigrama expusa pe toate site-urile, in toate ziarele, pe avizierul Primariei, in asa fel incat cetatenii, organizatiile civice si toate partile interesate sa isi spuna parerea in cadrul unei proceduri normale, de dezbatere publica. Toate opiniile trebuiau expuse intr-o intalnire publica, in cadrul careia primarul sa explice de ce comaseaza unele servicii, de ce solicita infiintarea unora noi, de ce vrea disponibilizari si asa mai departe.
-Anuntul sec ca organigrama s-a modificat, ascunde un adevar dureros: sute de oameni vor fi dati afara, printr-o modificare facuta din pix, pornind de la un document al Curtii de Conturi.
Rapoartele Curtii de Conturi sunt privite de Toma in modul cel mai subiectiv cu putinta: atunci cand ii convin, le priveste ca litera de lege. Cand nu ii convin, le ataca in justitie.
-Un alt motiv pentru care consilierii PMP Buzau, impreuna cu ceilalti consilieri care fac opozitie cu adevarat in municipiul Buzau, se vor opune adoptarii noii organigrame este acela ca primarul nu a avut bunul simt minimal de a explica ce masuri vor fi luate dupa ce nu mai putin de 300 de oameni vor ramane pe drumuri, in plina iarna, punandu-le familiile la grea incercare.
-Un alt motiv este acela ca actiunea de decimare a Politiei Locale nu este neaparat un exemplu de retard in ceea ce priveste cunoasterea administratiei publice, ci dovada unui interes personal evident. Cunoastem cu totii faptul ca au ajuns in spatiul public eforturile personale ale lui Toma de a influenta directorii de scoli si gradinite pentru renuntarea la contractele de paza cu Politia Locala si pentru contractarea serviciilor unei anumite firme de paza.
Prin activitatile de paza a unitatilor scolare, printre altele, politistii locali isi autofinantau salariile. Acum, contractele de paza cu firmele private, vor trimite banii in conturile firmelor private de paza, bani care vor veni tot din bugetul public. Unde este, asadar, economia?
-Noua organigrama trebuia sa fie un instrument prin care sa fie eficientizata activitatea Primariei, prin care cetatenii sa aiba acces mai usor la serviciile administratiei.
Pe 10 octombrie, sute de batrani au stat la coada pentru a fi premiati. Un serviciu de relatii cu publicul mai bun nu ar fi dus la aceasta bataie de joc. Aceasta ar fi trebuit sa fie ideea de baza a noii organigrame, nu concedierea politistilor.
-In campanie, PSD a promis mii de locuri de munca. Atentie! Nu in minus, ci in plus. Investitori straini, fabrici moderne, salarii mai bune, oameni fericiti, toate acestea erau pe buzele lui Toma si in urechile buzoienilor, care au muscat momeala si l-au votat. Ce a facut pana acum ca primar? A continuat sa promita. Ne-a promis pista de avioane, mamuti americani care tot vin sa investeasca la Buzau si alte bazaconii de acest fel. In realitate, a bagat Prestcom-ul in insolventa si acum se pregateste sa decimeze Politia Locala, prin eliminarea a 300 de posturi din organigrama.
-PMP Buzau nu se joaca cu subiectul locurilor de munca. Nu suntem masa de manevra a PSD, asa cum au devenit marii opozanti din PNL, care se fac de ras in fiecare zi cand ridica mana in Consiliul Local teleghidati de primarul faliment al orasului. Noi nu ne jucam cu soarta a sute de familii din Buzau. Chiar daca noua organigrama va trece, PMP Buzau, alaturi de celelalte forte politice care inteleg sa faca opozitie la Buzau, va sprijini in instanta respectarea drepturilor angajatilor din Politia Locala.

Deputatul Adrian Mocanu, liderul PMP Buzau a afirmat ca "Dupa cum stiti, am sesizat ANI in legatura cu faptul ca primarul Toma a facut un fals grosolan in declaratia de avere, netrecandu-si datoriile enorme. Chiar daca acesta credea ca daca s-a pus la adapostul PSD a scapat de mana lunga a legii, iata ca Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat si a demarat procedurile de cercetare a neregulilor pe care le-am semnalat. Prin acest document pe care l-am primit, ANI ma instiiinteaza ca a inceput procedurile de verificare legala a declaratiei de avere semnata de Toma. Cu alte cuvinte, primarul Toma este oficial cercetat de catre ANI. Sunt pe deplin convins ca, odata inceputa cercetarea, mandatul acestuia se apropie de sfarsit. In momentul in care apari in procese in care ti se da sentinta cu executare pe bunurile cu care ai gajat personal la banci, inseamna ca ai datorii. In momentul in care ai veniturile poprite, asa cum se semnala recent in presa, inseamna ca ai datorii. Este evident ca primarul Toma a facut fals in acte publice si suntem convinsi ca va plati pentru asta in fata legii."

Au fost anuntati 4 candidati pentru Parlamentare: 

- Gheorghe Lazar - profesor, fostul primar de la Posta Cilnau

- Dr. Gina Tatu - medic primar in Padina, Pogoanele, Smeeni si Buzau

- Dr. Gauran Dan Antan- medic primar chirurgie la spitalul din Nehoiu

- Comandor Cristea George- pilot militar

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează

furt-societati-buzoiene.jpg