Se spune că marţea sunt trei ceasuri rele, iar dacă mai este şi ziua de 13 (un număr care aduce ghinion pentru superstiţioşi), atunci problemele sunt şi mai mari.
Le-ați găsit atunci când ați ridicat o cărămidă sau un obiect umed și poate că ați simțit chiar repulsie și chiar v-ați întrebat la ce s-a gândit natura când le-a creat.
Dinții falși ar putea deveni ceva de domeniul trecutului datorită descoperirii unui anticorp care stimulează regenerarea dinților pierduți. Prin inhibarea acțiunii unei gene numite USAG-1, anticorpul impulsionează anumiți factori de creștere.
Realizat în 1935, acest scurt documentar american face o prezentare a României pitorești din vremea în care era condusă de regele Carol al II-lea. Urmărind imaginile (de certă valoare istorică), avem șansa să descoperim farmecul de acum aproape un secol al unor locuri emblematice: Sinaia, cu „drumul de poveste către fermecătorul castel Peleș”, Hunedoara, cu al său Castel al Huniazilor, sau București, despre care naratorul menționează că era cunoscut drept „micul Paris”.
O creatură marină asemănată cu monstrul Stranger Things a fost identificată după ce un videoclip devenit viral a lăsat spectatorii nedumeriți.
O echipă de oameni de știință solicită cercetări mai aprofundate asupra modului în care lumina soarelui inactivează SARS-CoV-2 după ce a realizat că există o discrepanță evidentă între cea mai recentă teorie și rezultatele experimentale. Inginerul mecanic UC Santa Barbara, pe nume Paolo Luzzatto-Fegiz, și colegii săi au observat că virusul a fost inactivat de opt ori mai repede în experimente decât cel mai recent model teoretic prezis.
Ce se întâmplă când lumina soarelui intră în contact cu covid-19, de fapt
„Teoria presupune că inactivarea funcționează prin faptul că UVB a lovit ARN-ul virusului, deteriorându-l”, a explicat Luzzatto-Fegiz.
De o frumusețe care te lasă fără răsuflare, Transalpina e mai mult decât o șosea spectaculoasă. Vechimea drumului care leagă Transilvania de Țara Românească se măsoară în milenii. De-a lungul timpului, a fost pierdut și redescoperit de mai multe ori, dar păstorii l-au cunoscut dintotdeauna și l-au străbătut cu turmele lor, în ciuda granițelor trasate de stăpâniri trecătoare.
Există parfumuri care își lasă amprenta. Jean Paul Gaultier spunea că parfumul este cea mai intensă formă de amintire. Și cine nu a rămas cu amintirea unui parfum pe care l-am mirosit într-o zi absolut întâmplător și nu știm nici cum se cheamă, nici cum să-l găsim și nu ne rămâne decât să sperăm că într-o zi îl vom regăsi?
Dar există mai multe motive. Pentru că parfumurile nu miros niciodată la fel. Ele variază de la persoană la persoană. Pielea este cheia pentru orice, pe lângă alți factori de mediu. Să explicăm...
Va ajunge la o distanță de 2 milioane de kilometri de Terra. Cu alte cuvinte, de cinci ori distanţa dintre Pământ şi Lună, dar va fi mai aproape decât orice altă planetă.
Musafirul îndepărtat, cu un diametru de aproximativ un kilometru, călătorește cu peste 120.000 de kilometri pe oră.
În acest an, sâmbătă, 20 martie, este echinocțiul de primăvară, dată ce marchează începutul primăverii astronomice.
Călcatul nu a fost niciodată una dintre treburile noastre preferate, dar uneori este pur și simplu inevitabilă. Așa că ne-am gândit să încercăm să găsim câteva sfaturi de călcat care să ne ușureze procesul. Și, din fericire, am găsit unele foarte bune!
Așadar, astăzi vom împărtăși unele dintre cele mai bune trucuri de călcat pe care le-am întâlnit. Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă faceți călcatul mai ușor, mai rapid și mai eficient, indiferent dacă folosiți un fier sau o stație de călcat.
Gătitul a devenit, în ultima perioadă, o artă.
Teoria lui Stephen Hawking, Fizicieni israelieni de la Institutul Tehnologic Technion din