LA MULTI ANI! ZI DEOSEBITA pentru crestini ortodocsi! 15 August Adormirea Maicii Domnului – SFANTA MARIA. VIDEO - MOISE PETRE - CANTEC AGHIORITIC

Adormirea Maicii DomnuluiAdormirea Maicii Domnului sau Santamaria Mare, este praznuita pe 15 august si este una dintre cele mai mari sarbatori ale bisericii crestine. "Cand a binevoit Hristos Dumnezeul nostru ca sa ia pe Maica Sa la Sine, atunci cu trei zile mai inainte a facut-o sa cunoasca, prin mijlocirea ingerului, mutarea sa cea de pe pamant.

Citește mai departe...

6 august – E MARE SǍRBǍTOARE - “Schimbarea la Faţă” a Mântuitorului Iisus Hristos, arătarea Luminii necreate (VIDEO)

Schimbarea la fataLa sase zile dupa ce a spus ucenicilor Sai : "Sunt unii din cei ce stau aici care nu vor gusta moartea pana ce nu vor vedea Imparatia lui Dumnezeu venind intru putere" (Matei 16, 28 ; Marcu 9, 1), Iisus ii lua pe Apostolii Sai preferati : Petru, Iacov si Ioan ; ducandu-i deoparte, urca pe un munte inalt - muntele Taborului in Galileea - ca sa se roage. Se cuvenea intr-adevar ca cei care aveau sa asiste la suferinta Sa 

Citește mai departe...

Postul Sfintei Marii începe astăzi, 31 iulie

Postul Sfintei MariaPostul Adormirii Maicii Domnului sau Postul Sfintei Marii este unul dintre cele patru posturi de durată din timpul anului bisericesc, a cărui rânduială este asemănătoare cu aceea din Postul Mare. Postul Sfintei Marii este unul dintre cele mai importante posturi din calendar ortodox 2020 pe care credincioșii îl urmează de-a lungul anilor.

Citește mai departe...

Sfântul Mare Proroc ILIE Tesviteanul, prăznuit astăzi de creștini (VIDEO)

Sfantul IlieBiserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Proroc Ilie in fiecare an pe 20 iulie. Ilie, cunoscut ca fiind un proroc evreu este mentionat in cea de-a treia carte a regilor din Vechiul Testament in capitolele 17-20. In Noul Testament, Mantuitorul nostru, Iisus Hristos aduce aminte de Ilie cand vorbeste Ioan Botezatorul spunandu-i ca Ilie este cel care trebuia sa vina (Matei 11:14).

Citește mai departe...