EI SUNT DEASUPRA LEGII! Arhiereul TURNATOR Pimen a avut "derogari" de la bun simt si in timpul vietii si dupa! Arafat: Trebuia sa se faca altfel decat la un om simplu!"

Inmormantare PIMENAm vorbit deschis, in PREMIERA despre CONTROVERSA LEGATA DE MOARTEA IPS PIMEN (moarte survenita in urma infectarii cu Sars Cov 2), dar iata ca tupeul si nesimtirea merg mult mai departe decat ne inchipuim! Ce explicatie da Arafat, legat de inmormantarea cu mii de oameni a "alesului"? "Trebuia sa sa faca altfel ca la un om obisnuit!" Exact asta e raspunsul! Rusine musulmanule! Rusine Guvern! Rusine BOR! Rusine Johannis! Pentru necunoscatori: Ierarhii sunt calugari si ei depun trei voturi la intrarea in monahism: "al saraciei", "al castitatii" si al "ascultarii". Halal "sarac" - dupa trai si inmormantare, halal "ascultator" - dupa colaborarea cu Securitatea si halal "cast" - dupa cum marturisesc o serie de clerici din zona!

AM SCRIS DESPRE  DATA MORTII REALE A ARHIEREULUI PIMEN (04.05.2020, aproximativ ORA 14:30), IMEDIAT CUM AM AUZIT DE VESTEA CU PRICINA - DIN SURSE APROPIATE DE MURIBUND, DAR AM DECIS LA SCURT TIMP SA RETRAGEM MATERIALUL IN URMA SCANDALURILOR LEGATE DE VESTE (in aproximativ O ORA am primit peste 20 de telefoane, majoritatea de la clerici, persoane "acoperite" si de la Patriarhie!) SI A NEGARII VEHEMENTE FACUTE DE PATRIARHIE SI DE UNII HABOTNICI. STIAM CA A MURIT (ESTE VORBA DE INCETAREA ACTIVITATII CEREBRALE) SI CA ESTE TINUT IN VIATA - ORGANELE - DE APARATE! DE CE A MINTIT PATRIARHIA? PENTRU CA NU VOIA CA INMORMANTAREA LUI SA FIE IN PLINA CRIZA DE URGENTA CI VOIA SA FIE INMORMANTAT CU...FAST! Am enuntat atunci aceasta idee, auzita in cercurile inalte de la BOR si o sustinem si astazi! SA VA FIE RUSINE TOTI CEI CARE ATI MINTIT! ESTE FOARTE GRAV SI TREBUIE TRAS UN SEMNAL DE ALARMA!" - asta spuneam in 20.05.2020, si... AM AVUT DREPTATE! Mi s-a mai reprosat atunci ca: "oricum inmormantarea nu va putea fi facuta cu multi oameni, asa ca degeaba sustineti acest argument....", si iata ca am avut din nou dreptate! Inhumarea fostului securist (vezi AICI amanunte) s-a facut asa cum am banuit - cu FAST, cu DEROGARI (mii de oameni) si multa...NESIMTIRE!  NE INTREBAM: PENTRU UN OM OARECARE SE FACEAU ASEMENEA DEROGARI? CATEGORIC NU! Ei sunt mai presus de lege, clar! Ei sunt "alesii"!

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a încetat din viață la vârsta de 90 de ani, după o luptă grea cu coronavirusul (primele semne ca este "ales" si nu muritor de rand au fost cand a sfidat toata tara si l-au luat cu elicopterul la spital si nu a fost transportat ca orice muritor de rand cu ambulanta - izoleta! La fel, Pimen a fost tratat preferential cu plasma, in timp ce alti bolnavi asteptau "la rand" pentru asa ceva! Evident nu mai vorbim de "derogarea" din Starea de Urgenta, cand Pimen a parasit localitatea si a slujit IN SOBOR la 70 de km de resedinta). La slujba de înmormântare care a avut loc vineri luat parte peste o mie de credincioși, deși, în această perioadă, astfel de evenimente trebuie să se desfășoare cu cel mult 16 persoane. Situația i-a indignat pe mulți români, în special pe cei care nu au mai apucat nici măcar să-și vadă rudele decedate. Raed Arafat, șeful DSU, a dezvăluit că el a oferit permisiunea ca ÎPS Pimen să fie condus de sute de oameni pe ultimul drum. Acesta a explicat și motivele pentru care a luat această decizie.

Arafat explică de ce în cazul lui Pimen a acceptat

“Este solicitarea personală a Mitropolitului Moldovei și Bucovinei. E foarte greu să refuzi când e vorba de așa ceva. Dar s-a acceptat ceva minimal, care să respecte toate regulile. Noi am acceptat în ideea că, fiind o personalitate bisericească, n-ai cum să nu accepți. Însă acceptul nostru a fost fără vreo excepție la partea de sănătate publică. Ce am dat a fost cu respectarea distanțării sociale, cu purtarea măștii. Dacă s-au încălcat regulile la fața locului, asta nu mai ține de noi. S-a dat un document pe baza unei analize făcute de INSP. Noi nu dăm de capul nostru”, a declarat Raed Arafat potrivit recorder.ro. Peste o mie de români au fost la înmormântarea lui ÎPS Pimen.

Ultima dorință a lui ÎPS Pimen

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a plecat în lumea veșniciei la vârsta de 90 de ani. Sfinția Sa și-a dat obștescul sfârșit pe un pat de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” București, acolo unde era internat de pe 20 aprilie, după ce a fost infectat cu COVID-19. Într-un ultim interviu, în urmă cu un an, în Monitorul de Suceava, ÎPS Pimen a mărturisit, între altele, unde și-ar dori să fie înmormântat. “Am ales loc de înmormântare Sihăstria Putnei, un schit al Mănăstirii Putna. De ce mi-am ales acest loc de înmormântare? Pentru că după ocuparea Bucovinei de către Austria, la un an sau doi, împăratul a dat dispoziție ca în școlile primare din Bucovina să se introducă predarea în limba germană. Și acești sihaștri au făcut scrisoare către împărat, scrisoare de protest. Au spus că dacă se va întâmpla așa se va desființa neamul românesc. Nu s-a dat curs cererii lor, lucrurile au mers înainte. Dar acești sihaștrii… Sihaștri iubitori de țară și de neam românesc… Iar oamenii de aici, de la Putna, au contribuit la formarea mea și la zidirea mea sufletească”, a spus ÎPS Pimen.

ÎPS Pimen, depistat pozitiv cu coronavirus și adus cu elicopterul de la Suceava la București, ar fi dat nouă note informative cât a colaborat cu Securitatea, în cazul său fiind întocmite mai multe referate, rapoarte, fișe personale și trei scrisori operative. Arhiepriscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a avut două nume conspirative în timpul colaborării sale cu Securitatea, inclusiv cu Direcția Informațiilor Externe (DIE). Potrivit motivării Curții de Apel București (CAB), care l-a declarat în 2011 colaborator al Securității, Pimen a recunoscut în fața judecătorilor că o parte din notele consemnate de Securitate și invocate de Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS) sunt adevarate, însă în altele s-au tras concluzii neadevărate și incorecte.„A afirmat că a purtat discuții verbale cu diferiți ofițeri de Securitate dar prin acestea nu s-a atentat la poziția socială a unui cetățean sau a statului român”, se arată în decizia instanței.

Păcatul de a nu iubi conducerea țării

În nota informativă furnizata sub numele conspirativ „Petru” din 18.01.1979, viitorul înalt prelat a adus la cunoștinta organelor de securitate că o anumită persoană A.B. „nu iubește conducerea țării”. Despre aceeași persoană, „reclamantul a furnizat informații referitoare la situația familială a acesteia, încălcându-i-se astfel acesteia dreptul la viata privată. Reclamantul a arătat că este adevarată consemnarea privind nota informativă din 14.09.1979 și a precizat că a evitat anumite discuții deoarece „era o ponegrire la adresa țării”, se mai arată în motivarea CAB.

Propunere de recompensare

Opinii referitoare la regimul comunist exprimate de diferite persoane au fost cuprinse și în alte note semnate de Pimen și depuse la dosarul cauzei. „Astfel în nota supliment datată 16.03.1977, reclamantul a furnizat informații în sensul ca prof. P. M era de opinie că profesorii „să aibă o orientare mai largă și să nu fie prea marxiști” și că vrea să-și facă prieteni persoane „care să împărtășească niște idei nu prea fidele față de politica statului nostru”, a scris Pimen despre un cunoscut. Judecătorii susțin în decizie că și celelalte note semnate de înaltul prelat și invocate de CNSAS, „cuprind aspecte de viață privată a unor persoane, opinii politice, aspecte privind părăsirea țării etc. Mai mult decât atât rapoartele și referatele depuse de pârât reliefează legătura strânsă și colaborarea reclamantului cu organele de Securitate, făcându-se propuneri chiar de recompensare a sa (raport fila 196) „în scopul rezolvării sarcinii încredințate”.

Argumentele lui Pimen

În apărarea sa, ÎPS Pimen a invocat că nu este suficientă simpla furnizare de informații pentru a fi declarat colaborator al Securității, ci trebuie dovedit că acele informații au adus îngrădiri unor drepturi și libertăți fundamentale ale unor anumite persoane. „Numai autoritățile statului pot aduce atingeri drepturilor fundamentale și, în plus, nu s-a putut indica nicio persoană căreia i-au fost limitate sau înlăturate drepturile fundamentale la care a făcut trimitere instanța de fond ca efect al informațiilor consemnate de ofițerii de securitate. Pe de altă parte, în cazul cetățenilor străini sau al cetățenilor români care părăsiseră România și locuiau în străinătate, autoritățile române nici nu puteau aduce atingere drepturilor menționate”, a susținut Pimen prin avocat.

Colaborator intern și extern

În octombrie 2007, CNSAS a stabilit că Vasile Zainea, adică Înalt Prea Sfințitul Pimen arhiepiscop ortodox al Sucevei și Rădăuților, a colaborat cu Securitatea. Astfel, s-a stabilit că Pimen este titularul dosarelor SIE 40160 și I 993, iar potrivit datelor consemnate în aceste dosare, titularul a furnizat informații și a fost utilizat ca informator de către Inspectoratul Județean (IJ) Suceava sub numele conspirativ „Sidorovici” în perioada 1975 – 1977. Conform documentelor redactate de către ofițeri din cadrul I J Suceava, „în perioada cât a funcționat la Putna a fost folosit uneori de organele noastre în culegerea de informații despre unele elemente străine ce vizitau sau erau cazate în mănăstire. Datele obținute le furniza verbal. După venirea sa la Suceava a fost atras și mai mult la colaborare, iar informațiile ce le obținea le furnizează în scris, deși nu este înregistrat la noi ca sursă". Pimen a contestat decizia CNSAS și procesul a început la Curtea de Apel București. După aproape 5 ani de judecată, în octombrie 2012, Pimen a pierdut definitiv procesul și a fost declarat colaborator al Securității.

Relația cu DIE și numele de cod ”Petru”

Potrivit CNSAS, prelatul ar fi colaborat și cu Direcția de Informații Externe, fiind preluat în rețeaua de informatori înainte de a pleca la o specializare în Republica Federală Germania. „După întoarcerea de la o specializare în R.F.G., la 30.06.1977, Zainea Vasile a fost înregistrat ca informator intern de către DIE „în scopul pregătirii lui cu sarcini în exterior", având numele conspirativ „Petru”. Anterior înregistrării ca informator intern, documentele confirmă „preluarea" titularului de către serviciile de informații externe, înainte de plecarea în R.F.G., la sfârșitul anului 1976. Dosarul personal de informator al D.I.E. a fost deschis la 20.11 .1976, sub numele conspirativ „Petru", se mai arată în motivarea CAB. În ianuarie 1979, se propunea de către adjunctul ministrului de interne abandonarea informatorului deoarece acesta nu a reușit să îndeplinească sarcinile informative cu care fusese trimis la Ierusalim. Pimen se intorsese în țară mult mai devreme și a motivat că nu a reușit să se adapteze la condițiile climaterice din Israel.

Testat pozitiv

Transportarea la București a Î.P.S. Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților cu un elicopter a stârnit multe discuții privind egalitatea de tratament în cazul bolnavilor infectați cu COVID-19 din Suceava. Pe 20 aprilie 2020, secretarul de stat în MAI Raed Arafat declara că „am fost solicitați să-l aducem la București, probabil cu încă un pacient de acolo. Acum se ia decizia să sprijinim Suceava, să poată fi eliberat încă un pat de terapie intensivă. Am fost solicitați să-l aducem la București acum o oră jumătate. E un elicopter de la Iași, de la MAI, cu o echipă SMURD, care o să-l preia și o să-l aducă la Matei Balș". Arhiepiscopul Sucevei, în vârstă de 90 de ani, a fost adus la București cu un elicopter, împreună cu un alt pacient care trebuia adus în Capitală, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

"Imi indrept gandul spre cei dragi mie dusi la Domnul in alte vremuri... Le regret pierderea dar multumesc lui Dumnezeu ca nu au fost nici EI si nici NOI nevoiti sa ni-i conducem pe ultimul drum asa...cu 8 oameni dupa sicriu si poate nici chiar sa nu ne fi dat voie sa-i vedem si sa ne luam ramas bun... TATA, un stalp al comunitatii, OMUL care a pus literele in palmele sutelor de elevi care-i pastreaza o vesnica amintire demna de un PROFESOR, un DOMN TRANDAFIR al timpurilor noastre... BUNICA MENTA, un model de demnitate. O viata croita doar din lacrimi si suferinta sau suferinta si lacrimi... Avea trei mari iubiri, BISERICA, MAICA DOMNULUI si NOI... Pentru acesti DOI oameni sigur nu ar fi existat derogari, pentru un SECURIST au existat... Si ultimul drum, in ziua de astazi, se face cu derogari, pile si relatii....!"

Sursa - romania.europalibera.org, recorder.org

I.G.

A.D.

Post Scriptum: 

19 mai 2020. O zi, două înmormântări. ÎnaltPreasfințit arhiepiscop Pimen(90 ani) și Persida Ciuraru (74 de ani), o femeie simplă. Ambii cu Covid19.

1200 familii și-au luat rămas bun la înmormântările decedaților diagnosticați cu coronavirus, fiind limitate la cel mult opt persoane.

Biserica Ortodoxă Română a obținut de la Departamentul Situații de Urgență și de la Institutul Național de Sănătate Publică o aprobare pentru organizarea unei înmormântări cu mii de persoane. Funeraliile Înaltpreasfințitului Pimen s-au întins pe două zile, timp în care unii credincioși au ignorat avertismentele și au sărutat sicriul în care se afla trupul ierarhului. Medicii cataloghează drept inacceptabilă această derogare dată chiar de cei care dirijează lupta cu epidemia de coronavirus.

Protocolul de desfășurare a înmormântărilor pentru decedații purtători de SARS-CoV-2: trupurile să fie sigilate la morgă în saci dezinfectați, transportate apoi direct la cimitir de firme de pompe funebre cu mașini speciale, în sicrie etanșate. La cimitir trebuie înhumate în cel mai scurt timp (în aceeași zi în care au părăsit morga).

️Și, în timp ce la Suceava oamenii sărutau sicriul lui Pimen, într-o casă din Arad familia Persidei stătea într-o cameră cu poza decedatei pe masă. A doua zi, câțiva oameni din familia Persidei au mers la cimitir, unde o mașină a adus sicriul cu trupul femeii. Un pastor a rostit o scurtă predică și sicriul a fost coborât imediat în groapă.

Înaltpreasfințiții sunt mai presus de lege.

Vineri, la două zile după ce sicriul cu trupul arhiepiscopului Pimen a fost expus pentru slujbele speciale, acesta a fost transportat la 70 kilometri distanță, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, unde a mai avut loc o slujbă, în prezența a sute de alți credincioși. Cei mai mulți au avut măști de protecție, condiție obligatorie pentru a participa la ceremonii religioase în aer liber. Unii, însă, Înaltpreasfințiții Teodosie și Teofan, au considerat că nu e nevoie.

Raed Arafat: "Pentru restul lumii, legea rămâne la fel. La un om obișnuit, înmormântarea are modul ei în care se desfășoară. Acolo a fost o excepție având în vedere situația. Dar a fost o excepție limitată, dacă vreți, că nu s-a făcut excepție de la problema sănătății publice. A fost vorba de o slujbă care trebuie să se facă altfel decât la un om simplu. E ceva ce ține de religie, e altfel de slujbă care se face!”.

#preluat