Peste 3800 de medici de familie fac teste rapide antigen pentru depistarea COVID-19. Vezi aici lista la Buzau si in tara!

testare rapida COVIDPotrivit Ministerului Sanatatii, lista cabinetelor medicale primare care au încheiat contracte cu casele de asigurări de sănătate se află începând din data de 23 ianuarie 2022, pe pagina de web a Ministerului Sănătății, http://www.ms.ro/situatie-cabinete-medici-de-familie.../. Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila consideră că testarea la medicul de familie reprezintă soluția pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid și ulterior la evaluare și monitorizare. Ministrul Sănătății mulțumește medicilor de familie pentru implicare.

Citește mai departe...

OMS recomandă ridicarea interdicţiilor de călătorie şi să nu li se ceară călătorilor care merg în alte ţări dovada vaccinării

OMSOrganizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră că interdicţiile generale de călătorie şi obligativitatea vaccinării pentru cei care trec frontierele nu au eficienţă în “suprimarea propagării internaţionale” a coronavirusului, relatează Le Figaro.
În contextul în care noul val pandemic de covid-19 cauzat de varianta Omicron a dus la restricţii în Europa, inclusiv pentru cei vaccinaţi, în Italia sau în Austria, Comitetul de urgenţă al OMS a emis anumite recomandări, în special în ceea ce priveşte călătoriile internaţionale. Stabilite la 13 ianuarie, recomandările au fost publicate la 19 ianuarie.

Citește mai departe...

UE a transmis miniștrilor sănătății să se pregătească pentru administrarea dozei 4 a unui vaccin anti-Covid

doza 4 vaccin COVIDComisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, le-a transmis vineri miniștrilor sănătății din Uniunea Europeană să se pregătească pentru administrarea unei a patra doze a vaccinului anti-Covid, în cazul în care datele vor arăta că el este necesar, anunță Reuters.
Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și-a exprimat recent îndoielile față de administrarea dozei 4 întregii populații, afirmând însă că ea ar putea fi utilă pentru persoanele imunocompromise. EMA a afirmat însă că este nevoie de mai multe date pentru a ajunge la o concluzie definitivă.
„Dacă vedem date care sunt concludente cu privire la necesitatea unei a patra doze, trebuie să fim pregătiți să acționăm”, le-a spus Stella Kyriakides miniștrilor sănătății din statele membre ale UE în timpul unei videoconferințe ce a avut loc vineri.

Citește mai departe...

Certificatul verde expiră la 1 februarie 2022 pentru această categorie de români. Mesaj de ultimă oră făcut de Alexandru Rafila

Rafila expirare Certificat verdeCertificatul verde expiră la 1 februarie 2022 pentru această categorie de români. Mesaj de ultimă oră făcut de Alexandru Rafila
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut un anunț important pentru milioane de români! La data de 1 februarie 2022, certificatul verde expiră pentru o anumită categorie de persoane. Toți cei care sunt vizați de această măsură trebuie să acționeze rapid, pentru a avea acces în continuare în spații comerciale, săli de spectacole, instituții publice sau săli de fitness.

Citește mai departe...

O noua boala la granitele Romaniei! Autoritatile spun ca ne-am mai confruntat cu asa ceva in trecut!

boala ANSVSAÎn data de 18.01.2022, Ungaria a a notificat Comisia Europeană cu privire la apariția unui focar primar de gripă aviară înalt patogenă, subtipul H5N1, situat la mai puțin de 10 km de granița de vest a României, anunță astăzi Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, ANSVSA, într-un comunicat transmis Agroinfo.

Citește mai departe...

BUZOIENII TREBUIE SA STIE! Ce este de facut atunci cand pacientilor li se spune” nu mai sunt fonduri” Care sunt serviciile medicale neacoperite de CNAS in 2022?

medicAsistenta de sanatate publica este garantata de stat si finantata de la bugetele de stat, bugetele locale, bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.
Chiar si asa, calitatea de asigurat nu ofera acces complet la sistemul medical din Romania.

Citește mai departe...