Crucea Roșie Română relansează campania Banca de Alimente și colectează, în prima lună, 14.500 kg de alimente de bază pentru persoanele vulnerabile

Alimente Crucea RosieBucurești, 11 februarie 2020:În prima lună de la relansarea proiectului Banca de Alimente, la finalul anului trecut, Crucea Roșie Română a colectat deja 14.500 kg de alimente de bază greu perisabile, adică echivalentul a jumătate din întreaga cantitate colectată pe tot parcursul anului 2019. Alimentele strânse în luna decembrie au asigurat necesarul de alimente de bază pentru 2.150 de familii, timp de o lună. Sub sloganul Banca pentru Altcineva, campania încurajează românii să facă Food Banking, adică să adopte un nou mod de a investi în viitorul societății, prin donații constante.

UPDATE FOTO EXCLUSIV - Imagini cu "lagarul" in paragina de la ARBANASI. LIVE – CONFERINTA DSP! Precautie? Persoanele din Buzau infectate cu temutul coronavirus din China vor fi izolate in tabara de la Arbanasi!

lagar coronavirus ArbanasiPotrivit DSP Buzău, spatiul unde vor fi izolati eventualii pacienti depistati cu temutul coronavirus din China a fost stabilit de catre autoritati – intr-un pavilion din tabara scolara Arbanasi, la circa 35 km de Buzau. Aici sunt in jur de 20 de locuri disponibile pentru izolare. In Buzau sunt 17 persoane luate in evidenta DSP, in urma semnalelor oficiale ca acestea s-ar fi intors din China (12 sunt cetateni chinezi, care lucreaza la o societate din judet): "La nivelul Buzăului au sosit 12 cetăţeni chinezi care sunt angajaţi ai unei societăţi care-şi desfăşoară activitatea la nivel judeţului.