TV NB New header

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a fost desființat după un an și jumătate, iar atribuțiile acestuia sunt preluate de către Ministerul Sănătății.

CNCD desfiintat"Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a fost centrul organizatoric, logistic și comunicațional al efortului românesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19. O #echipă compusă din 67 de oameni, excepționali din punct de vedere profesional și uman, responsabili și motivați, a lucrat continuu într-o perioadă delicată, plină de provocări, pentru ca fiecare român să se poată vaccina în siguranță, simplu și rapid", a anunțat într-un mesaj pe Facebook președinte CNCAV, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

Printre altele, el a mai spus că tot ce a construit CNCAV nu ar fi fost posibil fără sprijinul și susținerea mai multor actori importanți.

Citește mai departe...

Cazurile de Covid sunt în creștere aproape pretutindeni. „Pandemia nu s-a încheiat”, avertizează directorul OMS

OMS COVID 2022Numărul noilor infectări cu coronavirus a crescut cu 18% săptămâna trecută, 4,1 milioane fiind raportate global, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), citată de Associated Press.

Agenția pentru sănătate a ONU a scris în ultimul raport săptămânal privind pandemia că numărul deceselor din lume a rămas similar cu cel din săptămâna trecută, aproximativ 8.500.

Citește mai departe...

De luni, 4 iulie începe depistarea activă a tuberculozei în județul Buzău – Screening TB

Caravana testare TBC BuzauProiectul national vizeză 16 comune unde caravana mobilă va asigura servicii medicale gratuite pentru sănătatea plămânilor și depistarea tuberculozei Buzău, Iulie 2022

Glodeanu Siliștea, Smeeni, Merei, Berca, Scorțoasa, Pârscov, Brăiești, Vintilă Vodă, Grebănu, Râmnicelu, Puiești, Balta Albă, Ziduri, Cochirleanca, Vadu Pașii, Săgeata sunt comunele buzoiene unde va merge caravana de depistare activă a tuberculozei începând de luni, 04 iulie 2022. Proiectul Screening TB coordonat de Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București oferă servicii medicale gratuite buzoienilor din zone rurale unde au fost înregistrate în ultimii ani cazuri de tuberculoză.

Citește mai departe...

Puncte de acordare a asistenței medicale de urgență în perioadele caniculare in BUZAU!

punct prim ajutor caniculaInstituția Prefectului - Județul Buzău și Direcția Județeană de Sănătate Publică informează că începând de joi, 30 iunie 2022, în județ vor fi funcționale mai multe puncte de prim ajutor, care vor fi deschise in perioada de avertizari meteorologice de vreme caniculară.                       

Astfel, în municipiul Buzău sunt functionale și vor fi deschise puncte de acordare a asistenței medicale de urgență în perioadele caniculare, cu sprijinul dispensarelor medicale școlare în următoarele locații:

Citește mai departe...

România nu scapă de coronavirus: Ministerul Sănătății anunță peste 4.000 de cazuri noi

Coronavirs valul nou 2022Aproape 4.000 de noi cazuri de Covid și 13 decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus au fost raportate în ultima săptămână în România, a anunțat luni Ministerul Sănătății. În perioada 20-26 iunie 2022 au fost înregistrate 3.974 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. 547 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Citește mai departe...

SA SPUNEM ADEVARUL! Marea Britanie vrea să vaccineze toți bărbații homosexuali și bisexuali, mult mai predispuși la variola maimuței

VARIOLA MAIMUTEI HOMOSEXUALIAutoritățile britanice recomandă ca bărbaților homosexuali și bisexuali, expuși în fața unui risc sporit de expunere la variola maimuței, să li se ofere vaccinul Imvanex.

UKHSA a precizat că un medic poate recomanda vaccinarea unei persoane care „are mai mulți parteneri sau care întreține relații sexuale colective”.

Variola maimuței nu este clasificată ca fiind o infecție cu transmitere sexuală, dar poate fi contractată prin intermediul contactului care are loc în timpul actului sexual.

Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) a declarat că ar trebui să se ofere vaccinuri bărbaților homosexuali și bisexuali, care prezintă un risc mai mare de a contracta variola maimuței.

Citește mai departe...