New News Buzau header

Un studiu surprinzător dezvăluie că gamerii sunt mai sănătoși decât s-ar crede

sanatatea omuluiUn nou studiu sugerează că, de fapt, amatorul obișnuit de jocuri video este o persoană destul de sănătoasă.

Studiul, publicat în revista Computers in Human Behavior, a investigat sănătatea fizică și mintală a 270 de gameri portughezi care au declarat că au jucat cel puțin șapte ore pe săptămână în ultima lună.

Citește mai departe...

VIDEO - Cum prevenim postura greșită în rândul copiilor și adolescenților?

Dr Cristina Dinu postura copiiÎn fiecare an, odată cu reînceperea școlii, revine în discuție problema ghiozdanelor prea grele, încărcate la maximum cu materiale școlare și cărți. Cum putem ști dacă ghiozdanul pe care îl transportă copiii la școală, în fiecare zi, este prea greu pentru spatele lor?

Postura incorectă la copii și adolescenți poate duce la probleme de sănătate sau stimă de sine scăzută, spun specialiștii. Care este poziția corpului unui copil, încă de la primii pași, cum se relaxează, în ce fel își poartă un școlar ghiozdanul sau în ce poziție stă un adolescent în timp ce este atent la un joc video, toate acestea sunt aspecte la care adulții din familie trebuie să fie atenți. Iar ulterior, copilul trebuie să fie conștient de importanța poziției corpului său.

Citește mai departe...

VIDEO - CE ESTE ANXIETATEA, CARE SUNT SIMPTOMELE ȘI CUM SE TRATEAZĂ? Interviu cu dr. Maria Brăgău - Medic primar psihiatrie în cadrul SJML Buzău

WhatsApp Image 2023 09 08 at 12.05.33Dr. Maria Brăgău: „Personal, am observat o creștere a incidenței tulburărilor de anxietate post COVID”

Anxietatea este definită ca fiind o teamă care se intensifică în fiecare acțiune pe care persoana în cauză o prestează, dar care nu are o cauză bine determinată. Această tulburare este frecvent întâlnită în rândul adolescenților.

Citește mai departe...

COVD 19 a reaparut la Buzau (oficial - 8 cazuri! DSP si SJU Buzau interzic vizitatorii in unele sectii ce tin de unitatea spitalizeasca judeteana

SJU BuzauPotrivit purtatorului de cuvant al SJU – Maria Adriana Bunila – Vratosin, “Incepand cu data de 29 august 2023, ca urmare a adresei vneite din partea DSP Buzau,         …accesul vizitatorilor se face doar intre orele 10:00 – 12:00. Exceptie fac Sectiile: ATI, neonatologie, Maternitate si Oncologie, unde accesul vizitatorilor este strict interzis. La aces tmoment sunt internate 8 persoane cu SARS COV 2”.

Citește mai departe...

Obligativitatea purtării măștilor de COVID revine în actualitate

obligativitate mascaUnii angajatori publici și privați revin la obligativitatea folosirii măștilor de protecție pe fondul creșterii recente a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel național, cauzate de apariția unor noi variante ale virusului, potrivit Associated Press.

În timp ce studenții se întorceau duminică la Morris Brown College, un mic colegiu istoric al celor de culoare din Atlanta, universitatea a anunțat că va impune o obligație de utilizare a măștilor de protecție timp de două săptămâni, precum și o interdicție privind adunările mari, în urma 'rapoartelor privind cazuri pozitive în rândul studenților din centrul universitar din Atlanta', a raportat Fox 5 News Atlanta la începutul acestei săptămâni.

Citește mai departe...