CINE ne ascunde adevărul? Cercetătorii români spun cât rezistă COVID-19 pe diferite suprafețe, inclusiv pe o felie de pâine sau exteriorul măștii. Autoritățile CONTRAZIC și cer retragerea studiului

Stiudiu COVID rezistenta suprafeteDupă ce au colectat probe de la pacienți internaţi la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” și confirmați pozitiv pentru infecția cu noul tip de virus, cercetătorii de la Facultatea de Fizică din Bucureşți au ajuns la o concluzie.

Citește mai departe...

CE bilete de trimitere vor rămâne valabile până la sfârșitul anului?

Bilete de trimitereBiletele de trimitere care au expirat sau urmează să expire vor rămâne valabile până la finalul acestui an, având în vedere că unele servicii medicale nu au putut fi acordate, din cauza epidemiei de coronavirus, se arată într-un proiect de ordonanță, ce a fost adoptat joi, în ședința săptămânală a Guvernului.

Citește mai departe...

Ȋn pandemia COVID -19 - Petrecerile de Revelion ca în alți ani, de neconceput...

Revelion 2021 pandemie COVID 19Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat că anul acesta, în contextul pandemiei, nu mai sunt de conceput sărbători de Crăciun și Revelion așa cum au fost anul trecut, iar pe cei care în perioada aceasta obișnuiau să își facă rezervări în străinătate îi avertizează că ar putea fi un demers neinspirat și riscă să-și piardă banii.

Citește mai departe...

Nu era deajuns COVID-19…au aparut focare noi de PPA (Pesta Porcina Africana) in Buzau!

PPA Pesta Porcina AfricanaPotrivit DSVSA Buzau, s-a confirmat prezența virusului Pestei Porcine Africane, la porcul domestic, într-o exploatație comercială situată în localitatea Fundeni, comuna Zărnești. În urma confirmării diagnosticului de către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București- Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit și au instituit măsurile aplicabile în cazul diagnosticării unui focar de PPA într-o exploatație comercială. Exploatația respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport. În exploatație vor fi eutanasiate toate animalele (1750), iar cadavrele vor fi ecarisate.

Citește mai departe...