REVINE RUJEOLA! Judetul Buzau este din nou pe LOCUL 2 din tara ca numar de cazuri confirmate in ultimele zile. Ce trebuie facut?

RujeolaAlte 21 cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână în șase judeţe şi în municipiul Bucureşti, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), precizând că numărul total înregistrat de la începutul epidemiei a ajuns la 15.540.

UPDATE - "La Maternitatea Buzau s-au luat toate masurile de dezinfectie necesare" - Dr. Carmen SCANTEI - Sef Serviciul Epidemiologie DSP Buzau. Cine pune batista pe tambal in problema infestarii cu "stafilococul auriu"? Pe copiii din institutiile de stat

Carmen ScanteiProblema infectiilor cu Stafilococul auriu, la mai multi copii din Buzau, ne-a ajuns la urechi, in redactie, pe la inceputul lunii noiembrie. Atunci, mai multi parinti ai unor copii cu dizabilitati ne-au semnalat faptul ca frecventau pentru terapii specifice Centrul tip RESPIRO din incinta Centrului Rezidential pentru Copilul cu Handicap Sever nr.8 din Buzau.

FOTO - FACE RAVAGII IN EUROPA! Si in Romania cel mai LETAL tip de cancer face mai multe victime ca oricand

Cancer pancreasUn anumit tip de cancer face mai multe victime ca oricand la nivel european. In fiecare an, 95.000 de europeni mor din cauza acestei boli grave. Cancerul de pancreas a devenit cel mai letal cancer la nivel european. Mortile cauzate de aceasta boala s-au dublat in ultimele 3 decenii, la nivelul de zeci de mii, potrivit unui raport al Unitatii Europene de Gastroenterologie, scrie Daily Mail.

INCREDIBIL!!! CE MANCAM? Liber la producerea ”cărnii" crescute in laborator si aducerea ei in farfurie

Carne laboratorSăptămâna trecută, autorităţile americane au căzut de acord asupra modului în care produsele alimentare crescute din celule animale trebuie reglementate, deschizând drumul către aducere pe farfurii a „cărnii de laborator”. Deşi detaliile tehnice nu au fost încă confirmate, FDA (Food and Drug Administration) ar superviza colectarea şi diferenţierea celulelor în timp ce USDA (Department of Agriculture) ar superviza producerea şi etichetarea produselor.

Cabinetele medicilor de familie, cele de medicină dentară și ambulatoriile de specialitate, exceptate de la prevederile Legii 185/2017 (avizele privind asigurarea calității în sistemul de sănătate)

cabinete SebastianCamera Deputaților, cameră decizională în acest caz, a adoptat miercuri proiectul de Lege pentru modificarea unor acte normative în domeniul sănătății. Acest proiect prevede exceptarea formelor de exercitare a profesiei de medic care prestează servicii de medicină de familie și medicină dentară, a cabinetelor medicale din