3 cazuri de meningită într-o săptămână! Meningita -"boala contra timp" care ucide în câteva ore. Vaccinul nu se găsește în România. STITI simptomele care ar trebui să ne îngrijoreze?

meningitaO adolescentă este în comă după ce s-a îmbolnăvit de meningită. Este al treilea caz de meningită confirmat în România, în doar o săptămână. Toate cele trei cazuri au fost înregistrate la tinere cu vârste între 15 și 18 ani. „Există două semne care sunt mai puțin specifice: febra ridicată, peste 39 grade, și o cefalee intensă. Ce e specific e fotofobia, lentoarea de ceafă – practic, pacientul nu poate să îndoaie ceafa, și vărsăturile fără cauză alimentară, generate de inflamația la nivelul sistemului nervos.

Tratamentele la spitalele private vor costa mai puțin

Medici adeverinte certificate pacientiCoplata pentru serviciile medicale private a intrat ieri pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern.Proiectul de ordonanţă de urgenţă prevede că asiguraţii se vor putea trata la spitalele private, însă vor fi nevoiţi să acopere diferenţa, dacă nota de plată depăşeşte tariful decontat de Casa de Asigurări de Sănătate.

Va fi introdus un nou vaccin obligatoriu pentru Meningită -"boala contra timp" care te poate ucide în câteva ore? Află AICI ce spun specialiștii

Meningita boala gravaManagerul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balş" din București, medicul Adrian Streinu Cercel, trage un semnal de alarmă în privința meningitei. El spune că bacteria se poate transmite printr-un simplu strănut, dar boala poate fi combătută. O măsură eficientă este vaccinul, vaccin care ar putea fi introdus în Programul Național de Imunizare. „În cei care găzduiesc bacteria nu se poate declanșa. Ei doar transmit la alții.

E BINE DE ȘTIUT! Diagnostice greșite? Aparatele RMN pot fi infectate și dau tumori false

TUMORI FALSE rmnCați dintre noi nu au fost la medic cu diferite afecțiuni și diagnosticul a fost greșit ?! Malpraxisul este des invocat în astfel de cazuri, dar puțini știu că și aparatele pot fi de vină…! Cercetătorii israelinei au demonstrat, recent, cât de uşor pot fi infectate sistemele medicale care controlează aparatele RMN, iar acestea pot oferi pacienţilor rezultate false. Aparatele de rezonanță magnetică folosesc computere pentru interpretarea datelor colectate, iar acestea pot fi modificate folosind software de tip malware, care adăuga sau elimină complet tumori din imaginile 3D pe care aparatul le înregistrează. Cercetătorii au folosit date de la 70 de pacienţi, pe care le-au modificat folosind software-ul dezvoltat de ei. Toate erau imagini cu plămâni, însă toate conţineau date false.

CE ȘTIȚI despre infecţia misterioasă şi molipsitoare care se răspândeşte la nivel mondial?

Candida aurisCandida auris, o ciupercă, este germenul care se răspândeşte la nivel global şi reprezintă o ameninţare gravă la adresa sănătăţii publice deoarece ciuperca opune rezistenţă la medicamente, relatează publicaţia New York Times. În ultimii cinci ani, infecţia a afectat o unitate neonatală din Venezuela, un spital din Spania, o unitate de terapie intensivă dintr-un spital de prestigiu din Marea Britanie, precum şi centre spitaliceşti din India, Pakistan şi Africa de Sud.