AUDIO - GRIPA NU NE LASA! 3 copii de la GPP 8 au fost diagnosticati cu gripa! O tanara de 25 de ani din Tisau a decedat in urma contaminarii cu respectiva boala

Carmen ScanteiMiercuri 27 februarie a.c., medicul epidemiolog Carmen Scantei din cadrul DSP Buzau a tinut o conferinta de presa si a informat populatia ca exista un focar de gripa la Gradinita cu Program Prelungit nr. 8 din Buzau. In urma testelor rapide de gripa, s-a depistat virusul la 3 copii din respectiva colectivitate. In urma analizelor s-a declarat epidemie de gripa la GPP8. Copii sunt bine, izolati la domiciliu.

 

Medicul a mai spus ca in acea institutie prezenta era oricum scazuta datorita problemelor de sanatate ale copiilor. De asemenea, reprezentanta DSP Buzau a spus ca s-a inregistrat si primul deces oficial din Buzau, datorat contaminarii cu acest virus gripal - este vorba de o tanara cu handicap locomotor, de 25 de ani, din Tisau, cu multiple probleme de sanatate. Cu toate ca testele rapide, in acest caz, nu au indicat prezenta gripei, la analiza sangelui s-a confirmat diagnosticul. Carmen Scaintei atrage atentia populatiei cu privire la respectarea normelor de sanatate si de igiena, in colectivitati.

E.S.

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează