“FREE POŞTA” – URLǍ FǍCǍLEȚ! PREFECTURA ZICE: “PASS!” Primarul Toma si urmasii, insistă cu scoaterea din carantină a cartierului Posta…DSP si Prefectura le trage incă o “scatoalcă” peste ceafă si le zice NU!

TOMA DSPPrimarul faliment Tomita a inceput pe criza, lupta electorala! Ati observant cred zelu-i tot mai mare! Va intrebati de ce apasa ca un nebun pe pedala de acceleratie, intr-o lupta unde nu are de castigat? Pai va spunem noi: interesul este altul! Vicleanul tintestean, de cand a vazut ca seful sau de partid s-a cam subrezit, vrea sa impuste doua lucruri deodata: sa pozeze ca luptator al intereelor buzoienilor, pentru alegerile locale si sa obtina nici mai mult nici mai putin decat sefia PSD Buzau (deocamdata!). Prin poze, filmultete demne de “Zmeura de Aur”, flacaii cu fuste si pantaloni din ceata “trandahirilor” cer incontinuu (ca niste mori hodorogite) sa se ridice carantina din cartierul buzoian Posta! Dar tot in acelasi ritm, DSP si Prefectura “le dau peste bot” spunand clar: NU! Iata ultimul raspuns al autoritatilor buzoiene la insistentele obraznice ale habarnavistilor:

 

COMUNICAT DE PRESĂ DSP Buzau:

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public pe 10 mai 2020 și crearea unei situații confuze cu privire la măsurile impuse de autorități, respectiv carantinarea Cartierului Poștă, facem următoarele precizări:

Ținând cont de evaluarea de risc a Direcției de Sănătate Publică Buzău în sensul instituirii măsurilor de carantină, precum si de punctele de vedere favorabile referitoare la posibilitatea asigurarii misiunii exprimate de structurile de ordine publică, Departamentul pentru Situații de Urgență a aprobat prin Ordin propunerile autorităților competente de la nivelul județului Buzău.

​Acest eveniment constituie un risc de sănătate publică pentru ceilalți locuitori ai municipiului Buzău, ceea ce a impus măsuri menite să limiteze răspândirea bolii, fiind extrem de contagioasă.

Contactele infectante stabilite până la data de 04 mai 2020 în interiorul Cartierului Poștă din Municipiul Buzău, au determinat instituirea măsurii de carantinare pe perioada maximă de incubație recunoscută pentru această infecție care este de 14 zile, ceea ce înseamnă că locuitorii cartierului își pot relua viața socială anterioară după expirarea acestei perioade. Argumentăm această decizie prin faptul că riscul pentru ceilalți membrii ai comunității devine aproape nul doar după trecerea perioadei mai sus menționată.

Existența la nivelul județului Buzău a unor situații în care infecția a debutat în zilele 13 – 14 de la ultimul contact cu un caz confirmat pozitiv, coroborat cu aspectele expuse, impune menținerea deciziei autorităților competente privind carantinarea Cartierului Poștă.

Conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) externarea din spitalul/sectia de boli infectioase a unui caz confirmat se face dupa 2 probe negative pentru SARS-CoV-2, recoltate la interval de 24 de ore, din momentul in care medicul curant considera ca evolutia clinica a pacientului permite externarea, cu respectarea recomandărilor ulterioare impuse de unitatea spitalicească.

Distanțarea socială și izolarea reprezintă în acest moment cea mai bună soluție de a stopa răspândirea virusului și salvează vieți.

DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICA BUZAU

I.G.