UPDATE - 7 cadre depistate cu COVID! Mai multe persoane internate la “Boli Interne” sectia din cadrul Spitalului Judetean Buzau suspecte de infectare cu COVID 19. Peste 60 de persoane testate!

UPU BuzauIn urma confirmarii azi-dimineata a infectarii cu COVID 19 a unei paciente de 87 de ani din Spitalul Judetan Buzau, managerul unitatii, impreuna cu responsabili din DSP Buzau au testat toti posibilii contacti ai femeii. In urma testarii s-au depistat pozitivi alti 3 pacienti.

Cele 6 cadre medicale testate initial au fost “negative”. S-au recoltat probe si pentru alte 32 de persoane si se asteapta rezultatul. “Pentru o informare corecta si transparenta va comunic ca in urma testarii a 38 de cadre medicale de pe sectia medicina interna au iesit pozitive 7 cadre pozitive, Respectiv 1 medic,4 asistente si 2 infirmiere. Toate aceste cadre medicale vor fi internate in sectia pavilionara infectioase . S-a inceput de astazi ancheta epidemiologica iar maine se va decide ce personal urmeaza sa fie testat”, a precizat managerul SJSU, Claudiu Damian.

 

I.G.

UPDATE - 

În județul Buzău a mai fost confirmat un caz de infectare cu COVID-19.

          Cazul 105: pacient de sex feminin, în vârstă de 87 de ani, din municipiul Buzău, cu multiple comborbidități, internată la Spitalul Județean de Urgență Buzău. În data de 15 mai 2020, a fost investigată COVID-19 în vederea internării într-un cămin de bătrâni, rezultele fiind pozitive. Pacienta este asimptomatică și a fost internată la Spital Municipal din Râmnicu Sărat.

          DSP Buzău a declanșat ancheta epidmemiologică, iar până în prezent s-a stabilit că pacienta nu a părăsit salonul în care era internată, iar personalul medical a purtat echipamentul de protecție complet. DSP a decis de primă intenție, investigarea tuturor pacienților de pe secție, precum și a întregului corp medical, cu recomandarea de a se evita internările și externările până luni, 18 mai.

ÎncadrulancheteiepidemiologicedeclanșateînSecțiaMedicală a SpitaluluiJudețean de UrgențăBuzău, în data de 16.05.2020, au fost testate 6 cadre medicale din tura de noapteși au rezultate negative, iar din totalul de 32 de paciențitestați, 3 au fostdepistațipozitiv, astfel:

CAZUL 106 – pacient sex feminin, 88 ani, cu multiple comorbidități internată în Secția Medicală.

CAZUL 107 – pacient sex masculin, 71 ani, cu multiple comorbidități internat în Secția Medicală.

CAZUL 108 – pacient sex masculin, 68 ani, cu multiple comorbidități internat în Secția Medicală

Ancheta DSP este în desfășurare în acest caz.

vLa nivelul județului Buzău au mai fost confirmate alte 4 cazuri de infectare cu Covid-19, numărul total de îmbolnăviri fiind de 112.

CAZUL 109 -pacient sex feminin, 12 ani, din Râmnicu Sărat, contact direct cu un caz confirmat (caz 73) din localitatea Râmnicelu (fiica), asimptomatică.

CAZUL 110 – pacient sex feminin, 27 ani, din Râmnicelu, contact direct cu un caz confirmat(caz 74) din localitatea Râmnicelu (fiica ), asimptomatică.

CAZUL 111 – pacient sex masculin, 44 ani, din Râmnicelu, contact direct cu un caz confirmat(caz 81) din localitatea Râmnicelu (soț), asimptomatică.

CAZUL 112 – pacient sex masculin, 50 ani, din Râmnicu Sărat, contact direct cu un caz confirmat (cazul 98) din localitatea Râmnicelu, asimptomatic.

          Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

          Pacientii au fost internați la Spitalul Municipal Ramnicu Sărat.