DREPT LA REPLICA! UPDATE FOTO Scandal si greva la Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca! Cristina Paun, concubina fostului director Popescu, contestata de angajati!

sapoca spital grevaAstazi 22 mai 2020, de la ora 08:00, la Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca din Buzau are loc o "greva japoneza" a angajatilor din respectiva unitate. Managerul Cristina Paun, fosta concubina a directorului Popescu este contestata de angajati! Sursele noastre ne-au informat ca inca de la numirea respectivei individe, au mocnit protestele, dar atitudinea continua de isterie si disperare a managerului au dus astazi la organizarea unui protest al angajatilor spitalului de la Sapoca, satui de abuzurile si modul de conducere al sus-numitei!

 

Reamintim, in martie a.c., dupa o eroare a numirii in functie a fostului procuror penal Emilian Eva de catre ministru Sanatatii de atunci - liberalul Victor Costache, actualul manager controversat a fost cocotata in functia respectiva cu scop precis, in ciuda protestelor angajatilor. Actualul manager a fost acuzat si de delapidare a fondurilor spitalului Sapoca (dosar nr.3271/114/2017), fiind un personaj nedorit de angajatii unitatii medicale datorit isteriei de care da dovada, a atitudinii fata de colegi si a faradelegilor comise incontinuu la comanda unor gasti obscure (ca mai toti fostii manageri, in frunte cu Mihalascu). 

REVENIM!

Iulian Gavriluta

UPDATE - Asteptam "Dreptul la replica", al managerului unitatii medicale din Sapoca, impreuna cu AUDITUL demarat in spital, legat de sustragerea materialelor de constructii si a  carburantului! MULTUMIM!

MEMORIU CATRE MINISTRU TATARU - AICI!

Drept la replica din partea unor angajati ai spitalului Sapoca!

DREPT LA REPLICĂ

Spre știință dnului Iulian Gavriluță

            Urmare a protestului organizat de către un grup de aproximativ 40 salariați din totalul de 764 și a celor consemnate de dvs. în articolul publicat azi, la ora 7,30 vă precizăm următoarele

-          Actualul manager nu este dorit la conducerea spitalului și este contestat de acest grup de salariați întrucât a atins niște puncte sensibile, cum ar fi:în anul 2019 a fost transferată cu titlu gratuit de la SAJ Buzău o ambulanță marca MERCEDES BENZ, cu un kilometraj de aproximativ 520.000km la momentul transferului, care a necesitat în cursul anului 2019 reparații la SC ROL CAR Buzău, centru autorizat de service Mercedes-Benz, de aproximativ 70.000 lei. Oportunitatea acestui transfer nu este justificată din niciun punct de vedere întrucât spitalul avea în dotare patru salvări IVECO și o salvare FIAT DUCATO, toate în stare de funcțiune. Când a solicitat documentele, dna manager a constatat că devizele de reparație ale mașinilor erau confirmate de dnul Dragomirescu Alexandru, șeful serviciului administrativ, și unele devize aveau lângă semnătura șefului serviciului administrativ și pe cea a șoferului care avea în primire autovehicolul, numai că semnătura era falsă, lucru confirmat chiar de unul dintre șoferi. Unii dintre șoferii care au avut discuții în contradictoriu cu dnul Dragomirescu deoarece au refuzat să semneze devizele afirmă că de fapt au fost reparate mașinile MERCEDES ale fostei managere, dr. Mihalașcu Viorica (este vorba de un Mercedes 4x4 și un Mercedes coupe).

-          La momentul numirii ca manager în această unitate managerul a dorit să cunoască medicul radiolog angajat în data de 20 ianuarie 2020, știind că spitalul se confrunta de multa vreme cu vacantarea acestui post. În 30 martie 2020 a constatat că medicul radiolog nu era prezent la serviciu și că practic din momentul angajării, 20.01.2020 și până la 30.03.2020, medicul nu a fost prezent la serviciu dar în schimb a încasat drepturile salariale aferente lunilor ianuarie și februarie 2020. Actualul manager a refuzat să aprobe plata drepturilor salariale aferente lunii martie întrucât medicul nu fusese prezent la serviciu, motivând absențele din această perioadă prin afirmația că „a avut acordul verbal al dnei dr. Mihalașcu, fostul manager”.

-          În urma sesizărilor primite din partea salariaților referitor laachizițiile de materiale de construcție în cantități nejustificate, în urma verificărilor sesizările s-au dovedit a fi reale, în sensul că au fost achiziționate în luna decembrie 2018, 165 foi de OSB iar justificarea consumului este numai pentru 1/3 din cantitate. Salariații reclamă că OSB-ul a fost împărțit de Dragomirescu Alexandru și încă două persoane apropiate acestuia, fiind transportat din unitate cu autospeciala unității.

-          Medicii care se numărau printre protestatari au spus că au participat din solidaritate cu ceilalți colegi, nu că ar fi nemulțumiți de activitatea managerului.Probabil medicii coordonatori prezenți la protestul din incinta spitalului își simt amenințate funcțiile ocupate prin numire de către dr. Mihalașcu, întrucât au aflat că actualul manager făcut demersuri pentru ca aceste posturi să fie ocupate prin concurs.