Anumite bilete de trimitere rămân valabile până în septembrie

Servicii medicaleBiletele de trimitere care au expirat sau urmează să expire rămân valabile până la finalul lunii septembrie, având în vedere că unele servicii medicale nu au putut fi acordate, din cauza epidemiei de coronavirus, se arată într-un ordin comun al Ministerului Sănătății (MS) și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Potrivit Ordinului MS și CNAS nr. 911/653/2020, ale cărui prevederi se aplică de miercuri, de când a și fost publicat în Monitorul Oficial, mai multe documente medicale rămân valabile până la data de 30 septembrie 2020. Este vorba despre:

biletele de trimitere pentru specialități clinice, inclusiv pentru medicină fizică și de reabilitare;

biletele de trimitere pentru specialități paraclinice;

recomandările medicale și deciziile de aprobare pentru procurarea unor dispozitive medicale, tehnologii și dispozitive asistive;

deciziile de aprobare emise de comisia de specialitate CNAS pentru efectuarea investigațiilor de tip PET-CT.

Termenul de valabilitate al documentelor enumerate mai sus se extinde în baza Ordonanței de Urgență nr. 70/2020, care a prelungit unele termene începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situației generate de epidemia de coronavirus. Reamintim că în România a fost declarată stare de urgență începând cu data de 16 martie 2020, care s-a încheiat la data de 14 mai 2020, iar din 15 mai 2020, țara noastră a intrat în stare de alertă. Aceasta din urmă este programată să se încheie la data de 16 iunie 2020, însă autoritățile pot decide prelungirea ei cu 30 de zile, dacă analizele epidemiologice vor indica un număr crescut de cazuri de coronavirus.

Sursa - avocatnet.ro

A.M.