New News Buzau header

“TOCILIZUMAB” – medicamentul minune antiCOVID care nu se gaseste decat…pe pile! Editorial de Razvan Dumitrescu

TOCILIZUMAB CovidIata ce am gasit pe facebook, la Razvan Dumitrescu (emisiunea “Subiectiv” – Antena 3): “Nu obisnuiesc sa scriu aici editoriale dar...

Despre cum poti sa mori desi ai mari sanse sa traiesti!

Doamna D se afla in spital. COVID-19...

Trec peste multe amanunte desi nu ar trebui dar fac asta din lipsa de spatiu si din convingerea ca in ziua de astazi prea multe detalii plictisesc.

Starea doamnei nu era prea buna dar nefiind la ATI putea vorbi si comunica prin mesaje. Au trecut zilele pe care le numaram cu ingrijorare dar si cu multa speranta pana intr-o dimineata cand toti am fost alertati de un strigat de ajutor.

Pacienta era din ce in ce mai rau si avea urgenta nevoie de TOCILIZUMAB. Trebuia sa faca rost cumva pentru ca in spital nu exista! Cum adica, ditamai unitatea ce trateaza COVID-19 sa nu aiba asa ceva? Cum e posibil?

E posibil pentru ca bestia asta cu nume intortochiat nu se gaseste pe nicaieri, nu e la liber ci vine printr-un sistem centralizat prin MINISTERUL SANATATII...Si da, spitalul nu avea atunci TOCILIZUMAB pentru doamna D a carei viata depindea de acest medicament si nici nu stia cand va mai avea! Din nou trec peste amanuntele goanei dupa TOCILIZUMAB pe tot cuprinsul patriei, imposibil de avut fara minunea de MINISTER condus pana nu demult de VLADUT MAGICIANUL file de poveste si Andreea Moldovan, fila mototolita din aceeasi poveste...

In final cineva face rost de doua doze desi ar fi trebuit trei. Dupa prima administrare, doamna D revine la viata! Si ma opresc aici! Oare si din aceasta cauza se moare in spitale? Pentru ca nu avem, nu exista desi ar fi bun, nu se poate pentru ca Minister? Adica exista tratamente dar ...mai incolo, acum vaccin pe toate drumurile ca singura solutie?

Si cu cei deja bolnavi ce facem? Nu ne intereseaza decat vaccinarea si nu si tratamentele( o doza de TOCILIZUMAB poate costa peste 500 de euro) in tara in care GUVERNUL s-a imprumutat miliarde de euro si nici macar nu stim pe ce s-au dus?

Si de aia avem mai mult de 1,4 la mie mortalitate din total populatie in timp ce in INDIA unde este dezastru total plimbat pe toate ecranele TV , mortalitatea este in jur de 0,2 la mie?

Va place sa traiti in acest stat esuat, dragilor?

P.S. S-au intamplat intre timp si alte “minuni” dar ma opresc deocamdata aici!

Sursa: https://www.facebook.com/Subiectiv.RazvanDumitrescu