Incep controale incrucisate la spitalele din judet pentru depistarea infectiilor nosocomiale

Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, toate Directiile judetene sunt implicate in controale incrucisate in unitatile spitalicesti din tara pentru a depista numarul real de infectii intra-spitalicesti. Astfel, la Buzau sunt programati sa vina inspectorii de la DSP Bucuresti, programat fiind Spitalul Judetean de Urgenta. Nici celelalte unitati medicale de stat sau particulare nu vor fi scutite de vizitele inspectorilor DSP. 

Astfel, toate spitalele din judet trebuie sa fie verificate pana pe data de 25 martie si sa se raporteze toate cazurile de infectii nosocomiale inregistrate pe durata spitalizarii pacientilor. Controalele au fost dispuse la nivel national pentru controlul si cunoasterea situatiei reale privind infectiile intraspitalicesti. Se vor verifica si stocurile de medicamente, planificarile medicilor, dar si conditiile igienico-sanitare. Acolo unde vor fi descoperite nereguli se vor aplica sanctiuni. Pe parcursul celor doua saptamani de verificari se va stabili daca spitalele respecta  normele in vigoare privind sterilizarea instrumentarului medical, dar si modul in care se asigura conditiile de cazare si alimentatie ale pacientilor.

 

 

E.S.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează