UPDATE 3 - Verificari DSP si DSV - Inca 7 cazuri cu varsaturi de sange la Gura Teghii. Numarul copiilor infectati s-a ridicat la 18! Laptele (iaurtul) provine de la firma Meridian! UPDATE - ULTIMA ORA - 17 copii din Ziduri sunt intoxicati alimentar

Surse medicale ne-au informat ca in aceste momente 17 copii sunt la Dispensarul din comuna Ziduri prezentand simptome de toxiinfectie alimentara provenita din alimentele date prin programul “Cornul si laptele”.

 Deocamdata copii prezinta faze de diaree, varsaturi si stari de rau general. Revenim cu amanunte.

 

I.G.

 

UPDATE 3 - Elevii au intre 10 si 12 ani si sunt in clasele a V-a si a VI-a la scoala din localitatea Zoita. Dupa ce au consumat produsele furnizate prin programul national laptele si cornul au varsat si au prezentat urticarie. Dupa examinarea medicala in plan local, cei 18 elevi au fost dusi cu ambulantele la Spitalul Municipal din Rm Sarat. Numai 13 dintre acestia au fost internati de personalul medical, ceilalti se simteau bine si au plecat spre casa. Acestia au dureri abdominale, greturi, unii vomita si au eruptii cutanate. Potrivit medicului Marijan Milea, director al Directiei Sanitar Veterinare Buzau, aflat la scoala la care invata elevii, spatiul de depozitare al produselor este curat, iar in el se aflau 32 de borcane de iaurt. Medicii au facut teste de sanitatie in frigider si au luat probe de pe mana persoanei delegate sa distribuie aceste produse. Iaurtul considerat deocamdata ca sta la baza toxiinfectiei alimentare de la Ziduri este produs de o firma din Rm Sarat pe 11 martie, iar la elevi a ajuns pe 14 martie. Echipa de control a Directiei Sanitar Veterinare va preleva probe si de la scoala de coordonare, ulterior va merge pentru aceleasi probleme si la magazinele care functioneaza in curtile scolilor din zona.

Autoritatile au prelevat probe din alimentele consumate de elevi si spun ca peste 3 zile vor ave aun prim rezultat concret. DSVSA si DSP continua cercetarile. Politistii spun si ei ca alimentele erau depozitate in mod corect, in frigider.

Inca 7 cazuri de varsaturi cu sange la Gura Teghii. Medicii sunt in alerta. Elevii sunt clasa a 5- a. Se pare ca aici a fost vorba de un elev care a pulverizat o substanta dintr-un spray.Medicii si asistentele de la SAJ Buzau au rezolvat situatia.

UPDATE 2: Medicii spun ca numarul copiilor cu toxiinfectie alimentara s-a ridicat la 18! Laptele (iaurtul) din programul amintit este de la firma Meridian, a fostului politist Ion Iaru.

UPDATE 1- La fata locului au fost trimise 6 ambulante plus cele de la SMURD pentru preluarea pacientilor. 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează