Festivalului peștelui și fructelor de mare - Ice & Fire Street Food la Buzau

gastro2SALUT! Sunt Chef Cristi Ice (Cristi Dobre). Vă rog să-mi fiți alături în organizarea unui eveniment inedit pentru comunitate, o aventură pe care, cu ajutorul dumneavoastră, o putem propulsa în atenția cât mai multor buzoieni dornici de distracție și experiențe noi.

Mi-am propus să pun Buzăul pe harta culinară a țării prin aducerea în orașul nostru a Festivalului peștelui și fructelor de mare - Ice & Fire Street Food. Evenimentul va avea loc în zilele de 19-20-21 aprilie, în Piața Dacia.

În cele trei zile de festival, buzoienii vor avea ocazia de a savura deopotrivă mâncăruri exotice și preparate tradiționale din zonele pescărești ale României,

O să adori acest desert... CLǍTITE DE POST pufoase și aromate

Clatite de postO să adori clătitele astea de post! Sunt atât de pufoase, de aromate și de gustoase încât o să îți fie tare greu să le împarți și cu ceilalți! Cele mai bune clătite de post pe care le-ai mâncat vreodată, datorită ultimului ingredient… secret!

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 5 min

INGREDIENTE

200 g făină

3 linguri zahăr (brun, de preferat)

1 linguriță praf de copt

1 lingură ulei

2 fiole esență de vanilie

375 ml lapte de soia (ce aromă preferi)

MOD DE PREPARARE

1.Exact ca la clătitele obișnuite, se amestecă toate ingredientele, treptat, într-un bol mare, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer.

2.Încinge uleiul în tigaie, la foc mediu spre mare și apoi apucă-te de făcut, pe rând, clătitele. (Dacă pui 3 linguri de aluat la fiecare clătită în parte, îți vor ieși, în total, aproximativ 15 bucăți).

3.Prăjește fiecare clătită 1-2 minute pe prima parte, apoi încă un minut pe cealaltă parte.

Clătitele de post se servesc cu gem, dulceață, unt de arahide, cremă de ciocolată etc.

Sursa - retete.unica.ro

A.M.

O reţetă delicioasă, simplă si rapidă de... SUPǍ CU GǍLUȘTE DE POST

GALUSTE POST 1024x652Supa cu găluște de post se face simplu și rapid și este extrem de gustoasă. Normal că gustul și consistența găluștelor de post diferă de cele “de dulce”, dar asta nu le face mai puțin gustoase, ci doar… altfel.

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 15 min

Timp de gatire: 25 min

Gata in: 40 min

INGREDIENTE - 2 morcovi, 2 cepe, 1păstârnac, 1 țelină iar pentru găluște: 4 linguri de făină, 4 linguri de griș, 1 lingură amidon, 1 ceapă tocată mărunt, sare, boia și piper, după gust si 1 legătură pătrunjel.

MOD DE PREPARARE

  1. Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor). Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie.
  2. Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.
  3. Între timp, ocupă-te de găluște. Combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă.
  4. De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert. (Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari!)
  5. Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute.

Sursa - retete.unica.ro      

Ecaterina STROESCU

Cât timp putem păstra alimentele la congelator fără să iși piardă proprietățile?

Alimente congelatorAlimentele congelate se păstrează o perioadă îndelungată de timp. Cu toate acestea, produsele își schimbă gustul și textura în funcție de timpul în care stau congelate. Spre exemplu, un pui congelat poate fi gatit peste trei săptămâni și la fel de bine și peste un an. Nu îți va face rău, dar în mod sigur calitatea va fi diminuată.Secretul este să știi momentul în care produsele încep să își piardă calitatea și să te asiguri că tot ce merge la congelator este marcat. Nu există un număr magic de zile pentru fiecare aliment, dar ne putem ghida dupa recomandările celor de la Foodsafety.Potrivit National Center for Home Food Preservation, cele mai multe legume și fructe pot sta la congelator între 8 și 12 luni. Se pot congela și citricele, dar trebuie neapărat să fie întâi opărite.Supele, tocanița și caserolele care conțin legume, carne, cereale, paste sau brânză își vor păstra calitatea între două și trei luni, pe când clătitele, vafele și pâinea se vor păstra pentru o luna, conform Betty Crocker.

Sursa - Foodsafety.gov

A.M.