Un gust de acasa intr-un deliciu de sarbatori – Placinta „SCUTECELE LUI IiSUS”

Scutecele lui ISUSPoate cele mai dulci sarbatori de iarna au loc in satele unde gospodinele pregatesc o placinta speciala, incarcata cu miere si miez de nuca. Turta respectiva poarta numele de "Scutecele lui Iisus". Traditia spune ca turta aceasta sa fie preparata numai si numai in ajunul nasterii Domnului.

Mod de preparare:

Din faina, apa si sare, facem un aluat vartos,pe care il lasam 15-20 de min. sa se odihneasca.

RAPID SI GUSTOS! O reteta savuroasa si usor de obtinut - FURNICI IN COPAC

Furnici in copac“Furnici în copac” – li se spune astfel deoarece carnea de porc tocată (din rețeta originală) se agață de tăieței asemenea unor furnici care urcă în copac. Nume dubios pentru noi, românii, da. Ah, dar o rețetă cu un gust atât, atât de bun și atât de rapid și ușor de obținut! Am adaptat rețeta originală condimentelor existente pe piața românească și am făcut-o de post.

O reteta de toamna cu inspiratie germana...Supa de pui cu varza si mere

Supa cu varza si mereO supa de inspiratie germana cu un adaos gustos de mere. In aceeasi farfurie vei gasi o combiantie de texturi placute de legume fierte, carne frageda si mere crude.

Ingredientevarza, sare, piper, 1 lingura otet, 350g mere (Granny Smith) feliate, 220g cartof tocat cubulete, 1kg varza tocata, 2 jumatati piept pui gatit, taiate fasii, 1,2 litri supa concentrata de pui, 100g carnati de pui, 3 catei usturoi zdrobiti, 200g telina tocata cubulete, 250g morcovi tocati cubulete, 1 lingura ulei de masline, 200g ceapa tocata, 1/2 lingurita seminte fenicul, 2 lingurite seminte chimen.