Un mic dejun cald si nutritiv cu.... Pizza pe chifla englezeasca

Mic dejun pizza chifla englezeascaMicul dejun este cea mai importantă masă, deoarece îi oferă organismului tău nutrienţii de care are nevoie pe tot parcursul zilei. Prin urmare, dacă vrei să fii în formă maximă, să debordezi de energie întreaga zi, fă-ţi timp pentru a pregăti un mic dejun cald şi nutritiv.

Ingrediente pizza chifla englezeasca:

1 chiflă englezească (sau biscuite)

2 ciuperci feliate

2 cepe verzi, mărunțite

4 linguri de ardei mărunțit

2 ouă

Un sfert linguriță piper

Oregano

4 lingurițe de pastă de roșii sau sos pentru pizza

200 g cașcaval Mozzarella ras

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la foc mediu. Taie în două chifla englezească sau biscuiții și pune-i în toaster pentru 1 minut, să se prăjească ușor. Într-o tigaie mică încinsă, călește feliile de ciuperci, ceapa verde mărunțită și ardeiul tocat. Amestecă în mod continuu pentru 2 minute sau până când legumele capătă o textură mai moale. Într-un bol, bate ouăle cu o furculiță, asezonează-le cu sare, piper și oregano, apoi gătește-le în tigaia cu legume amestecând până când întregul amestec de ou devine ferm. Întinde puțin sos de roșii peste fiecare jumătate de chiflă, ia puțin din oul cu ciuperci și pune-l peste, apoi presară cașcaval mozzarella peste. Poți face asta într-un singur strat sau poți repeta procesul pentru a avea două straturi de ou și mozzarella. Pune apoi chiflele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă totul la cuptor pentru aproximativ 5 minute, sau până când brânza s-a topit.

Sursa - buna-dimineata.ro

A.M.

Dor de bucataria bunicii, dor de copilarie... Orez cu lapte si scortisoara, reteta traditionala simpla si delicioasa

Orez cu lapte si scortisoaraVreau astazi sa retraim, macar pentru cateva momente, perioada copilariei noastre, sa retraim totul in bucataria bunicii. Va recomand sa-pregatim orez cu lapte, un desert delicios, care te va face sa te simti din nou un copil rasfatat, fara griji.

Ingrediente reteta - Orez cu lapte si scortisoara:

1/2 cana orez

2 cani si jumatate lapte

un baton scortisoara (optional)

un varf cutit scortisoara

4 linguri zahar

o lingurita esenta vanilie

Modul de preparare a retetei - Curatam si spalam in mai multe ape o jumatate de cana de orez, apoi il acoperim cu apa curata si asteptam sa se umfle. Punem la fiert doua cani si jumatate de lapte (trebuie sa avem grija de lapte pana cand incepe sa fiarba, deoarece se umfla si da in foc), iar atunci cand laptele incepe sa clocoteasca, adaugam orezul. Pentru a nu se prinde de fundul cratitei, va trebui sa amestecam din cand in cand in orezul cu lapte.

Sursa - foodstory.ro

A.M.

Miroase a iarna in bucatarie si a dor de o mancare fierbinte ...CIORBA HAIDUCEASCA

Ciorba haiduceascaNi s-a facut dor de o mancare fierbinte de cand temperaturile au scazut aproape de limita inghetului. Pentru a ne incalzi avem nevoie de multe ceaiuri fierbinti, dar si de mancare mai consistenta, cu proteine si fibre care sa puna musculatura la treaba si sa ne incalzim din interior. Dorul ne duce la...CIORBA HAIDUCEASCA

INGREDIENTE

  •  300 g fasole albă uscată
  •  300 g verde păstăi
  •  200 g mazăre
  •  2 bucata morcovi
  •  2 bucata ardei
  •  3 bucati cartofi
  •  2 bucati cepe mari
  •  1 bucata varză mică
  •  1 legatura ţelină
  •  sare, piper negru
  •  4 lingura ulri
  •  500 g roşii
  •  2 bucata frunze leuştean
  •  400 ml borş
  •  2 lingura zeamă de lămâie

MOD DE PREPARARE - Se alege și se spală fasolea uscată și se lasă să se înmoaie în apă. Fasolea verde și mazărea se aleg și se pun să fiarbă, separat.
După ce au fiert, se scot în sită și se lasă să se scurgă. Se stropesc cu zeamă de lămâie să nu li se schimbe culoarea. Fasolea uscată se pune să fiarbă în câteva ape, până se elimină toxinele.
Restul legumelor se curăță, se spală, se taie cubulețe și se călesc în puţin ulei. Se adaugă fasolea uscată fiartă, mazărea și fasolea verde. Se pun într-o oală la fiert, în apă călduță, la foc mediu.
Separat, se spală și se opăresc roșiile apoi se decojesc. Se pasează cu blenderul. După ce au fiert legumele, se toarnă sucul de roșii și borșul fiert în prealabil, se condimentează cu sare și piper. Ciorba se servește ornată cu leuștean.

Sursa - retete.unica.ro

A.M.

O reţetă biblica pentru sănătatea ta - Miracolul din Charoset

CharosetPutini stiu ca Biblia aceasta " carte a cartilor"contine si lectii importante pentru sanatatea fizica. Astfel una din mancarurile folosite ca desert la Cina cea de taina a fost: Charosetul. Acesta consta intr-o combinatie de mere tocate marunt(o jumatate de mar de marime potrivita, pentru o persoana) si nuci pisate, carora li se adauga stafide pisate sau strivite, curmale, scortisoara si miere.

Consumand in mod constant acest desert biblic, putem alunga durerile de inima, putem scapa de calculii renali si biliari, care sunt eliminati, putem ajuta o tioida hipoactiva, putem face sa dispara, petele de pe piele, petele hepatice, acneea, psoriazisul si herpesul, insomnia. Miracolul din Charoset infrunta cancerul si ajuta la tratamentul infectiilor cu candida. Doamne ajuta!

Desertul Sfantului Vasile - Cum se prepara VASILOPITA, prajitura cu noroc ce se face in ajunul Anului Nou

VasilopitaVasilopita este o prăjitură grecească, asemănătoare unui chec sau cozonac şi se face în ajunul Anului Nou, pentru a fi servită chiar în prima zi din an, atunci când este sărbătorit Sfântul Vasile. Există foarte multe reţete ale acestei prăjituri, în funcţie de zona Greciei, aceasta poate lua forma unei pâini, a unui chec, tort sau colac.