RAPID SI GUSTOS! O reteta savuroasa si usor de obtinut - FURNICI IN COPAC

Furnici in copac“Furnici în copac” – li se spune astfel deoarece carnea de porc tocată (din rețeta originală) se agață de tăieței asemenea unor furnici care urcă în copac. Nume dubios pentru noi, românii, da. Ah, dar o rețetă cu un gust atât, atât de bun și atât de rapid și ușor de obținut! Am adaptat rețeta originală condimentelor existente pe piața românească și am făcut-o de post.

 

Bucurați-vă de ea, e minunată!De obicei, această rețetă conține carne tocată de porc. În varianta de post, puteți înlocui cu granule de soia.

Ingrediente

  • 300 g carne tocata de porc
  • 200 g taitei
  • 5 ciuperci shiitake uscate
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 bucata de ghimbir
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 ardei iuti
  • piper Sichuan
  • 1 lingurita amidon
  • 2 lingurite sos de soia light
  • 1 lingurita de sos de soia dark
  • 1 lingurita vin de orez
  • 1 lingurita ulei de ardei iute (daca nu aveti suplimentati cu inca o teaca de ardei iute)
  • 2 lingurite ulei de susan

Mod de preparare

Ciupercile shiitake uscate se pun la inmuiat intr-un castron cu apa. Carnea tocata se pune intr-un castron si peste ea se adauga sarea, 1 lingurita de sos de soia, otetul de orez, 1 lingurita de ulei de susan si amidonul; se amesteca bine si se lasa la frigider 20 de minute. Taiteii se scufunda intr-o oala cu apa clocotita si se lasa 5 minute, apoi se trec prin apa rece si se scurg. Ardeiul iute se toaca marunt, ghimbirul, usturoiul si ceapa se toaca marunt, de la ceapa se separa partea alba de cea verde. In wok se incinge 1/2 lingurita de ardei iute si cealalta lingurita de ulei de susan.(uleiul de ardei iute, pe langa faptul ca este foarte aromat si bineinteles iute, are o culoare rosiatica tare placuta care va da un aspect frumos mancarurilor. Peste uleiul incins se adauga ardeii iuti tocati marunt, apoi se adauga partea alba de la ceapa, ghimbirul si usturoiul si piperul Sichuan. Se calesc toate pret de cateva secunde dupa care se adauga carnea tocata pregatita anterior, se caleste pana incepe sa formeze un sosulet. Taiem ciupercile shiitake hidratate si le adaugam la amestecul de carne, adaugam taiteii de orez scursi de apa, iar peste ei sosul de soia light si restul de ulei de ardei iute. Amestecam totul bine astfel incat bucatelele de carne sa fie imbinate cu taiteii, transferam pe un platou. Presaram peste tot piper proaspat macinat apoi partea verde de la ceapa.

Pofta buna!

Sursa - gustos.ro

A.M.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează