O reţetă de sezon, colorată, sănătoasă si gustoasă... Ciorbă de lobodă roşie

Ciorba de loboda rosieLoboda este extrem de benefica pentru sanatate, mai ales la inceput de primavara, atunci cand organismul are nevoie de vitamine si minerale din belsug.Loboda contine mari cantitati de vitamina C, vitamina K, carotenoizi, dar si calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc, seleniu, precum si fibre, insa si acid oxalic, asa ca trebuie utilizata cu precautie de catre cei litiaza biliara , renala sau guta.

Datorita antocianidelor are un efect diuretic si protector pentru sistemul urinar Profita de sezonul lobodei si consum-o din belsug pentru ca are foarte putine calorii si foarte multi nutrienti.

Ingrediente:

2 litri de apa

1 ceapa data pe razatoare

1 morcov dat pe razatoare

½ cana de orez

2 linguri de ulei de masline

3-4 maini de loboda

2 linguri de otet clasic sau de mere

½ cana de patrunjel

1 cana de pasta de tomate

sare dupa gust

Incinge uleiul de masline, apoi caleste morcovul si ceapa in oala. Adauga apa, dar si orezul si acopera oala cu un capac. Dupa 20 de minute, cand orezul este gatit, adauga loboda si pasta de tomate si mai fierbe inca 5 minute. La final, adauga patrunjelul tocat, otetul si sare dupa gust.

Pofta buna!

A.M.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează