Prăjitură cu căpşuni şi cremă diplomat sau desertul care se topește în gură!

Prajitura diplomat capsuniAcest desert are ca vedetă căpşuna, îm forma ei cea mai fină şi mai apreciată. dacă vrei să impresionezi sau pur si simplu vrei să-i impresionezi pe cei apropiaţi e musai să încerci această reţetă.

E nevoie de câteva ingrediente de bază pentru a obţine o cremă diplomat aşa cum scrie la carte. Prepară astfel, cea mai bună prăjitură cu căpşuni şi cremă diplomat pentru toţi cei dragi.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat

3 ouă

100 g făină

100 g zahăr

½ plic praf de copt

2 linguri ulei

1 praf de sare

2 plicuri zahăr vanilat

Pentru crema diplomat

300 g smântână

300 g iaurt gras

200 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

100 g căpşuni

2 plicuri gelatină simplă

1 plic gelatină roşie

Mod de preparare꞉

Separi ouăle şi freci gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până îşi dublează volumul. Torni uleiul în fir subţire şi mixezi până se omogenizează. Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi le încorporezi în gălbenuşuri. La final, adaugi făina combinată cu praful de copt şi amesteci uşor. Pui compoziţia într-o tavă tapetată, o ţii la cuptor până trece testul scobitorii şi o laşi la răcorit.Pentru cremă, mixezi zahărul cu smântâna grasă, până devine frişcă, apoi încorporezi iaurtul şi torni esenţa de vanilie. La final, adaugi gelatina simplă preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi torni crema peste blat. Dai prăjitura la frigider 3-4 ore. Tai bucăţi căpşunile, le aşezi peste diplomat şi torni gelatina roşie, preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Sursa - clickpoftabuna.ro

A.M.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează