Desert de vară... Prajitură cu blat de cacao, fructe și cremă pufoasă

Desert varaVara mereu ne dorim ceva dulce si usor, iar daca intalnim si savoarea fructelor…Asa ca astazi, ne-am gandit sa va prezentam o reteta in care gustul amarui de cacao se combina cu parfumul fructelor iar crema pufoasa si fina cu gustul minunat de frisca, iti aduce in gura o aroma desavarsita.

Merita incercata, mai ales ca o puteti face tot anul alegand fructe de sezon.

Ingrediente prajitura cu blat de cacao cu fructe si crema pufoasa

Pentru Blat

3 oua

3 linguri zahar

3 linguri ulei

2 linguri faina

2 lingura cacao (cernuta)

1/2 pliculet praf de copt

200 g capsuni/zmeura + 2 linguri de zahar

100 g ciocolata alba

Pentru Crema

300 ml smantana dulce cu peste 40% grasime

100 ml frisca lichida Creme Patisserie

20 g gelatina

3 oua

150 g zahar

6 capsuni/8 buc zmeura

3 linguri de lapte praf

esenta de vanilie (2-3 picaturi)

Mod de preparare - Intr-un vas, amestecam galbenusurile cu zaharul, le mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam uleiul si continuam sa mixam. La final punem faina, cacaoa si praful de copt si omogenizam. Intr-un alt vas, mixam bine albusurile cu un praf de sare, pana obtinem o spuma tare. La final adaugam albusurile batute spuma peste continutul obtinut din galbenusuri si faina, avand grija sa le incorporam cu miscari lente, de jos in sus. Pregatim o tava cu hartie de copt, tava cu dimensiunile de cca 20/30 cm, presaram 2 linguri de zahar, apoi asezam capsunile/zmeura si ciocolata alba taiata bucatele mai mici. Peste ele turnam compozitia de mai sus. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade. Este gata cand trece testul scobitorii.

Sursa - gastropedia.ro

A.M.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează