O reteta light, de vara... Dovlecei gratinati cu cascaval si smantana

Dovlecei gratinatiReteta de dovlecei gratinati, este o reteta light, de vara si este ideala sa o prepari intr-una din acele zile in care nu ai chef de stat la bucatarie prea mult timp.

Asadar, pentru preparararea ei avem nevoie de:

Ingrediente:

4 dovlecei;

3 catei de usturoi;

o ceapa;

3 oua;

50 g parmezan;

100 ml smantana lichida;

100 ml lapte;

ulei de masline;

sare si piper, verdeata decor (marar, patrunjel)

Mod de preparare:

Se curata dovleceii de coaja, apoi se taiepe lung in fasii de aproximativ un centimetru grosime. Se presara sare peste ei si se lasa o ora intr-o strecuratoare.Dupa ce acestia s-au scurs de apa se taie in cuburi jumatate din cantitatea de dovlecei.Se pune cuburile de dovlecei impreuna cu ceapa taiata marunt, cu usturoiul pisat si cu putin ulei de masline intr-o tigaie si se calesc, pana devin aurii. Separat se amesteca ouale cu laptele si cu smantana si se condimenteaza cu sare si piper.Se trec feliile de dovlecel care au ramas netaiate prin sosul din lapte si smantana si se adauga peste dovleceii caliti in tigaie. Se unge o tava cu ulei de masline si se toarna preparatul peste care se va presara parmezan. Se pune tava la cuptorul incalzit si se lasa de minute, la foc mediu.Reteta de dovleceii gratinati reprezinta una dintre cele mai gustoase preparate de vara, iar timpul acordarii gatirii acesteai este relativ mic, astfel incat tu sa nu stai ore in sir intr-o bucatarie supraincalzita.

Sursa - cevagustos.ro

A.M.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează