SECRETUL celor mai pufoase găluște pentru supă

Supa galusteSupa servită cu găluște de gris pufoase și dolofane este un deliciu pe care il intalnim des in orice meniu.

Acestea ne plac tuturor, nu necesită un efort mare ca să fie preparate iar rezultatul este de fiecare dată aceeași supă minunată care ne adună pe toți în jurul mesei, cu multă poftă și bucurie.

Ingrediente

- 1 ou

- 2 linguri ulei sau untură de pasăre

- 3 linguri cu vârf de griș

- puțină sare

Cum se prepară

Se separă albuşul de gălbenuş, apoi gălbenuşul se bate cu puţină sare şi se lasă deoparte, să se intensifice culoarea. Albuşul se bate spumă tare. Gălbenuşul se amestecă acum cu uleiul şi albuşul, apoi se adaugă grișul în ploaie, amestecându-se uşor, ca la pandişpan.

Atenţie!!! Nu se amestecă brutal şi nu se sfărâmă aluatul, se lasă să fie pufos. Va ieşi un aluat moale. Se dă deoparte şi se lasă să se odihneasca 15 minute, timp în care grișul se umflă.

Sursa - pofta-buna.com

A.M.