Prajitura turnată cu caise, cea mai simplă rețetă cu fructe pentru o zi de vară

Prajitura turnata cu caiseCe poate fi mai delicios intr-o zi torida de vara decat un desert racoros cu caise? Usor de facut, intr-o ora ai pe masa o prajitura delicioasa.

INGREDIENTE

Pentru blat:

2 oua

9 linguri zahar (pudra)

9 linguri ulei

9 linguri lapte

12 linguri faina

1 praf de copt

esenta de vanilie

Pentru umplutura: caise, cat sa se acopere toata suprafata prajiturii

Mod de preparare Prajitura turnata cu caise:

Caisele se spala, se desfac in jumatate si se scot samburii. Se lasa deoparte pana pregatim compozitia pentru blat.

Pentru blat:

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec. Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta. Se scoate tava, se repartizeaza uniform jumatatile de caise si se acopera cu cealalta jumatate de aluat. Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana prajitura turnata cu caise se rumeneste usor deasupra. Se portioneaza dupa ce se raceste. Daca doriti o puteti pudra cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

Sursa - dulciurifeldefel.ro

A.M.