Desert de sezon... Plăcintă ţărănească cu mere. Cea mai bună reţetă

Placinta cu merePlacinta cu mere e un preparat traditional, iar reteta asta e chiar mai simpla decat cele obisnuite.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

300 g faina

200 ml apa calduta

o lingura otet

un praf de sare

50 g unt

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA

un kg mere

200 g zahar

o lingurita unt

o lingurita scortisoara

o lingura pesmet sau gris

INGREDIENTE PENTRU ORNAT

zahar pudra vanilat

MOD DE PREPARARE:

Se amesteca faina cu otetul, sarea si apa calduta pana se obtine un aluat consistent. Se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine, apoi se pune intr-o folie la rece o jumatate de ora. Intre timp, se curata merele, se dau pe razatoare si se calesc cu o lingurita de unt, zahar si scortisoara. Se imparte aluatul pentru placinta in doua parti care se intind intr-o foaie de 4-5 mm grosime. Se stropeste cu unt topit fiecare foaie, apoi se presara cu putin pesmet si se intind uniform merele. Se ruleaza fiecare placinta si se pun la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cand s-au rumenit frumos, se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

A.M.