Deosebit de bun si simplu - Pilaf taranesc cu cartofi la cuptor

Pilaf taranesc cartofiAcest pilaf de post este deosebit de bun si simplu, se pregateste foarte repede si fara eforturi mari, cuptorul va face toata treaba pentru voi!

Nu credeam in combinatia de pilaf cu cartofi, asa cum va spuneam si la varianta acestei retete cu carne.Puteti servi acest pilaf de post cu cartofi ca o mancare de post completa, pe langa o salata sau muraturi de casa. Dar este si o garnitura rapida si simpla pentru orice mancare de carne, peste, etc. Vi-l recomand cu mare incredere, la noi a fost executat deja de multe ori!

ingrediente

Orez

1 pahare

Orez oricare va place - bob rotund, basmati, etc. Paharul are 250ml.

Cartofi

1 kg - cantitatea de cartofi si orez este pentru o tava de 25x25cm

Ceapa 2 buc

Ulei de floarea soarelui 50 ml

Pasta de rosii 1 linguri, puteti inlocui cu pasta de ardei

Sare 1 lingurita, dupa gust

Piper negru macinat 0.25 lingurite

Boia ardei dulce 1 lingurita optional

Mod de preparare - Pregatiti toate ingredientele pentru reteta. Ceapa este foarte importanta pentru gust aici, daca nu va place in mancare o taiati cubulete cat mai mici. Acum caliti ceapa taiata cubulete intr-o tigaie cu ulei. Nu o rumeniti prea tare, doar pana incepe sa se coloreze putin. Puneti pasta de rosii/ardei, amestecati bine si mai caliti 2-3 minute. Adaugati orezul spalat bine, sare, boia si putin piper negru macinat - amestecati si inchideti focul. Mutati aceasta compozitie de orez intr-o tava de cuptor(la mine este de 25x25cm), nivelati uniform cu o lingura. Cartofii se taie rondele cam de 7-8mm, nu la faceti prea subtiri. Aranjati-le deasupra, peste orezul din tava. Deasupra presarati un pic de sare, piper sau alte mirodenii dupa gust. Turnati in tava apa, aveti grija sa nu spalati mirodeniile de pe cartofi, o turnati incet printre felii sau din coltul tavii. Cantitatea de apa nu este fixa aici, trebuie doar sa acopere complet cartofii, nu mai mult si nici mai putin! Puneti tava in cuptor preincalzit la 200 de grade pentru 45 de minute, dupa acest timp veti observa ca apa se va absorbi aproape complet si cu un cutit testati sa fie moi cartofii. Recomand sa nu serviti pilaful direct din cuptor - lasati-l neaparat o jumatate de ora fara cuptor, asa se va absorbi toata zeama si mai bine, se vor patrunde toate aromele si nu va frigeti gurile :)

Pofta Buna!

Sursa - lalena.ro

A.M.