New News Buzau header

O reteta de toamna cu inspiratie germana...Supa de pui cu varza si mere

Supa cu varza si mereO supa de inspiratie germana cu un adaos gustos de mere. In aceeasi farfurie vei gasi o combiantie de texturi placute de legume fierte, carne frageda si mere crude.

Ingredientevarza, sare, piper, 1 lingura otet, 350g mere (Granny Smith) feliate, 220g cartof tocat cubulete, 1kg varza tocata, 2 jumatati piept pui gatit, taiate fasii, 1,2 litri supa concentrata de pui, 100g carnati de pui, 3 catei usturoi zdrobiti, 200g telina tocata cubulete, 250g morcovi tocati cubulete, 1 lingura ulei de masline, 200g ceapa tocata, 1/2 lingurita seminte fenicul, 2 lingurite seminte chimen.

Metoda de prepararePrajeste semintele de chimen si fenicul intr-o tigaie, pe foc mediu, pentru 2 minute. Macina-le intr-un mojar cat sunt fierbinti. Incinge uleiul intr-un ceaun la foc mediu. Caleste timp de 6 minute ceapa, morcovul, telina si usturoiul. Adauga carnatul feliat si mai gateste 1 minute. Pune si condimentele macinate si amesteca bine. Toarna supa concentrata de pui in ceaun si adauga cartofii. Lasa sa dea in clocot, acopera cu un capa si lasa sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute. Adauga varza, fasiile de piept de pui, merele, otetul, sare si piper, da focul mai mare si mai lasa sa dea in cateva clocote.

Serveste supa fierbinte. POFTA BUNA!

Sursa - foodstory

AdSense 4