New News Buzau header

O reteta pentru zilele cu dezlegare la peste - Chiftele cu ton si salsa de porumb

Chiftele de tonSuntem in Postul Pastelui si va prezentam o varianta de mancarecu peste, pentru dezlegarile din aceste zile. Chiftele de ton si salsa de porumb

 

Ingrediente

  • 2 conserve mici de ton maruntit Rio Mare
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 felii de paine inmuiate in apa sau lapte daca nu tineti post
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Salsa:

  • 1 conserva boabe de porumb
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 ardei iute
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • ulei
  • otet dupa gust

Mod de preparare

Se scurge tonul, se pune intr-un castron, se adauga painea stoarsa, ceapa tocata marunt si morcovul ras fin, calite in 2 linguri ulei, patrunjel taiat marunt, faina, sare, piper si se amesteca foarte bine compozitia. Cu palmele umede, se formeaza chiftelute rotunde, se pun pe hartie de copt in tava si se lasa la cuptor 30 minute, pana se rumenesc. In acest timp, se scurge porumbul, se clateste cu apa rece, se pune intr-un castron cu ardeiul taiat marunt, ceapa de asemenea, sare, piper, putin ulei, otet dupa gust, iar la final, patrunjelul taiat marunt si se amesteca totul bine. Pe farfurie, se pune pe mijloc salsa, iar alaturi chiftelute.

POFTA BUNA!

Sursa: reteteunica.ro

 

AdSense 4