O reţetă delicioasă, simplă si rapidă de... SUPǍ CU GǍLUȘTE DE POST

GALUSTE POST 1024x652Supa cu găluște de post se face simplu și rapid și este extrem de gustoasă. Normal că gustul și consistența găluștelor de post diferă de cele “de dulce”, dar asta nu le face mai puțin gustoase, ci doar… altfel.

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 15 min

Timp de gatire: 25 min

Gata in: 40 min

INGREDIENTE - 2 morcovi, 2 cepe, 1păstârnac, 1 țelină iar pentru găluște: 4 linguri de făină, 4 linguri de griș, 1 lingură amidon, 1 ceapă tocată mărunt, sare, boia și piper, după gust si 1 legătură pătrunjel.

MOD DE PREPARARE

  1. Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor). Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie.
  2. Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.
  3. Între timp, ocupă-te de găluște. Combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă.
  4. De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert. (Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari!)
  5. Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute.

Sursa - retete.unica.ro      

Ecaterina STROESCU

Cât timp putem păstra alimentele la congelator fără să iși piardă proprietățile?

Alimente congelatorAlimentele congelate se păstrează o perioadă îndelungată de timp. Cu toate acestea, produsele își schimbă gustul și textura în funcție de timpul în care stau congelate. Spre exemplu, un pui congelat poate fi gatit peste trei săptămâni și la fel de bine și peste un an. Nu îți va face rău, dar în mod sigur calitatea va fi diminuată.Secretul este să știi momentul în care produsele încep să își piardă calitatea și să te asiguri că tot ce merge la congelator este marcat. Nu există un număr magic de zile pentru fiecare aliment, dar ne putem ghida dupa recomandările celor de la Foodsafety.Potrivit National Center for Home Food Preservation, cele mai multe legume și fructe pot sta la congelator între 8 și 12 luni. Se pot congela și citricele, dar trebuie neapărat să fie întâi opărite.Supele, tocanița și caserolele care conțin legume, carne, cereale, paste sau brânză își vor păstra calitatea între două și trei luni, pe când clătitele, vafele și pâinea se vor păstra pentru o luna, conform Betty Crocker.

Sursa - Foodsafety.gov

A.M.

VIDEO - Masa de Lasata Secului cu PLACINTA TARANEASCA CU BRANZA

Placinta cu branzaLASATA SECULUI de Paste pastreaza acte rituale specifice unui inceput de an agrar celebrat la echinoctiul de primavara. In Muntenia, de Lasata secului, se prepara placinte cu branza dulce si stafide ce se ofera soacrelor, ca relatiile sa ramane dulci in timpul Postului Pastelui. In duminica Lasatului sec de branza se mai ofera copiilor nevoiasi sapte sticle de lapte, reprezentand cele sapte saptamani ale postului.

Un mic dejun cald si nutritiv cu.... Pizza pe chifla englezeasca

Mic dejun pizza chifla englezeascaMicul dejun este cea mai importantă masă, deoarece îi oferă organismului tău nutrienţii de care are nevoie pe tot parcursul zilei. Prin urmare, dacă vrei să fii în formă maximă, să debordezi de energie întreaga zi, fă-ţi timp pentru a pregăti un mic dejun cald şi nutritiv.

Ingrediente pizza chifla englezeasca:

1 chiflă englezească (sau biscuite)

2 ciuperci feliate

2 cepe verzi, mărunțite

4 linguri de ardei mărunțit

2 ouă

Un sfert linguriță piper

Oregano

4 lingurițe de pastă de roșii sau sos pentru pizza

200 g cașcaval Mozzarella ras

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la foc mediu. Taie în două chifla englezească sau biscuiții și pune-i în toaster pentru 1 minut, să se prăjească ușor. Într-o tigaie mică încinsă, călește feliile de ciuperci, ceapa verde mărunțită și ardeiul tocat. Amestecă în mod continuu pentru 2 minute sau până când legumele capătă o textură mai moale. Într-un bol, bate ouăle cu o furculiță, asezonează-le cu sare, piper și oregano, apoi gătește-le în tigaia cu legume amestecând până când întregul amestec de ou devine ferm. Întinde puțin sos de roșii peste fiecare jumătate de chiflă, ia puțin din oul cu ciuperci și pune-l peste, apoi presară cașcaval mozzarella peste. Poți face asta într-un singur strat sau poți repeta procesul pentru a avea două straturi de ou și mozzarella. Pune apoi chiflele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă totul la cuptor pentru aproximativ 5 minute, sau până când brânza s-a topit.

Sursa - buna-dimineata.ro

A.M.

Dor de bucataria bunicii, dor de copilarie... Orez cu lapte si scortisoara, reteta traditionala simpla si delicioasa

Orez cu lapte si scortisoaraVreau astazi sa retraim, macar pentru cateva momente, perioada copilariei noastre, sa retraim totul in bucataria bunicii. Va recomand sa-pregatim orez cu lapte, un desert delicios, care te va face sa te simti din nou un copil rasfatat, fara griji.

Ingrediente reteta - Orez cu lapte si scortisoara:

1/2 cana orez

2 cani si jumatate lapte

un baton scortisoara (optional)

un varf cutit scortisoara

4 linguri zahar

o lingurita esenta vanilie

Modul de preparare a retetei - Curatam si spalam in mai multe ape o jumatate de cana de orez, apoi il acoperim cu apa curata si asteptam sa se umfle. Punem la fiert doua cani si jumatate de lapte (trebuie sa avem grija de lapte pana cand incepe sa fiarba, deoarece se umfla si da in foc), iar atunci cand laptele incepe sa clocoteasca, adaugam orezul. Pentru a nu se prinde de fundul cratitei, va trebui sa amestecam din cand in cand in orezul cu lapte.

Sursa - foodstory.ro

A.M.