Desertul Sfantului Vasile - Cum se prepara VASILOPITA, prajitura cu noroc ce se face in ajunul Anului Nou

VasilopitaVasilopita este o prăjitură grecească, asemănătoare unui chec sau cozonac şi se face în ajunul Anului Nou, pentru a fi servită chiar în prima zi din an, atunci când este sărbătorit Sfântul Vasile. Există foarte multe reţete ale acestei prăjituri, în funcţie de zona Greciei, aceasta poate lua forma unei pâini, a unui chec, tort sau colac.

La MASA DE CRACIUN nu lipsesc produsele traditionale dupa retete vechi de sute de ani. Cea mai gustoasa reteta de CALTABOS MUNTENESC DE PORC

Masa CRACIUNHO HO HO a venit iar Craciunul! Si daca tot am scapat de postul aferent acestei sarbatori, ne-am hotarat sa va deschidem apetitul cu produse traditionale romanesti. Dupa o perioada in care ne-am curatat corpul de toxine si sufletul de pacate, se cuvine sa putem savura un festin la masa de Craciun. Ne-am gandit noi ca de la aceasta masa nu

Prajitura "VIS DE COCOS" pentru masa de Craciun. Pur si simplu un deliciu...

Vis de cocosPrăjitura Vis de cocos a fost lăudată și făcută (în repetate rânduri!) chiar și de oameni care nu prea sunt amatori de cocos, în general! Prăjitura Vis de cocos are tot ce vrei: aromă puternică, blat pufos și crocant totodată, cremă care ți se topește în gură, glazură ciocolătoasă mătăsoasă. Ușoară, spectaculos de bună, extrem de aspectuoasă și, cel mai important lucru… de casă! Să facem o tavă mare de “Vis de cocos”, împreună!

Un gust de acasa intr-un deliciu de sarbatori – Placinta „SCUTECELE LUI IiSUS”

Scutecele lui ISUSPoate cele mai dulci sarbatori de iarna au loc in satele unde gospodinele pregatesc o placinta speciala, incarcata cu miere si miez de nuca. Turta respectiva poarta numele de "Scutecele lui Iisus". Traditia spune ca turta aceasta sa fie preparata numai si numai in ajunul nasterii Domnului.

Mod de preparare:

Din faina, apa si sare, facem un aluat vartos,pe care il lasam 15-20 de min. sa se odihneasca.