O reţetă de sezon, colorată, sănătoasă si gustoasă... Ciorbă de lobodă roşie

Ciorba de loboda rosieLoboda este extrem de benefica pentru sanatate, mai ales la inceput de primavara, atunci cand organismul are nevoie de vitamine si minerale din belsug.Loboda contine mari cantitati de vitamina C, vitamina K, carotenoizi, dar si calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc, seleniu, precum si fibre, insa si acid oxalic, asa ca trebuie utilizata cu precautie de catre cei litiaza biliara , renala sau guta.

Ce gătim pentru masa de Paşte? Preparate tradiţionale care nu trebuie să lipsească

Masa PasteDin meniul pentru masa de Pasti, nu trebuie sa lipseasca preparatele traditionale specifice din carne de miel, precum drob, stufat sau bors de miel  iar pasca cu branza dulce si pufosul cozonac sunt deserturile care incheie masa de sarbatoare. Bucurati-va in acesta zi alaturi de familie, in jurul unei mese incarcate cu specialitatile culinare traditionale. Aveti grija ca fiecare preparat sa fie gatit cu dragoste, credinta si multa bucurie - igrediente neaparat necesare pentru o masa de Paste reusita. Iar ca bucuria sa fie deplina impartiti si celor saraci din aceste bunatati!

Festivalului peștelui și fructelor de mare - Ice & Fire Street Food la Buzau

gastro2SALUT! Sunt Chef Cristi Ice (Cristi Dobre). Vă rog să-mi fiți alături în organizarea unui eveniment inedit pentru comunitate, o aventură pe care, cu ajutorul dumneavoastră, o putem propulsa în atenția cât mai multor buzoieni dornici de distracție și experiențe noi.

Mi-am propus să pun Buzăul pe harta culinară a țării prin aducerea în orașul nostru a Festivalului peștelui și fructelor de mare - Ice & Fire Street Food. Evenimentul va avea loc în zilele de 19-20-21 aprilie, în Piața Dacia.

În cele trei zile de festival, buzoienii vor avea ocazia de a savura deopotrivă mâncăruri exotice și preparate tradiționale din zonele pescărești ale României,

O să adori acest desert... CLǍTITE DE POST pufoase și aromate

Clatite de postO să adori clătitele astea de post! Sunt atât de pufoase, de aromate și de gustoase încât o să îți fie tare greu să le împarți și cu ceilalți! Cele mai bune clătite de post pe care le-ai mâncat vreodată, datorită ultimului ingredient… secret!

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 5 min

INGREDIENTE

200 g făină

3 linguri zahăr (brun, de preferat)

1 linguriță praf de copt

1 lingură ulei

2 fiole esență de vanilie

375 ml lapte de soia (ce aromă preferi)

MOD DE PREPARARE

1.Exact ca la clătitele obișnuite, se amestecă toate ingredientele, treptat, într-un bol mare, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer.

2.Încinge uleiul în tigaie, la foc mediu spre mare și apoi apucă-te de făcut, pe rând, clătitele. (Dacă pui 3 linguri de aluat la fiecare clătită în parte, îți vor ieși, în total, aproximativ 15 bucăți).

3.Prăjește fiecare clătită 1-2 minute pe prima parte, apoi încă un minut pe cealaltă parte.

Clătitele de post se servesc cu gem, dulceață, unt de arahide, cremă de ciocolată etc.

Sursa - retete.unica.ro

A.M.