ANM: Din această seară avem Cod portocaliu si cod galben de vânt și ninsori viscolite

Alerta ANMAVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN. Interval de valabilitate: 24 ianuarie, ora 22:00 – 25 ianuarie, ora 10:00. Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului în Banat, zona Carpaților Occidentali și Meridionali; ninsori viscolite și local moderate cantitativ în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali.

Citește mai departe...

Contribuţiile lunare pentru pensii vor crește: Cât trebuie să plătești dacă vrei să cumperi vechime în muncă

Pensie calcul cotizatieToate veniturile asigurate înscrise în contractele de asigurare socială cu un nivel ce se situează sub nivelul salariului minim se vor modifica, prin notificarea asiguratului, a anunțat Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP). Concret, CNPP informează că începând cu data de 13 ianuarie 2021 salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este de 2.300 lei.

Citește mai departe...

24 ianuarie 1859: „Mica Unire”, primul pas spre România. Unirea Principatelor Române sub domnia lui Cuza. LA MULTI ANI, ROMANIA!

Mica Unire 1859MICA UNIRE din 24 ianuarie 1859 – Unirea Principatelor Române: Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești.

Citește mai departe...