New News Buzau header

Caz tipic de ingerinta politica in treburile comunitatii…acum, pe “Iadul alb” - la Rusetu – 2023 – Ce a facut consilierul personal al primarului de acolo (fost sef in Romtul lui Toma faliment)!

Deszapezire Rusetu BuzauSambata, 28.01.2023, la Redactia News Buzau au fost primate mai multe semnale legate de situatia drumurilor din judetul Buzau. Printrea altele, la Rusetu, ne-a fost semnalat de catre o cititoare, situatia urmatoare: “…dacă în alte localități, autoritățile se străduiesc sa tina drumurile deschise circulație, la Rusetu , primarul , cu ajutorul Wolei din dotare a pus câteva cupe de zăpadă în drum... și l-a închis!...”. Am redirectionat mesajul disperat al cetatenilor, duminica 29.01.2023, catre institutia Prefectului judetului Buzau. Asa cum ne-am obisnuit, pefectul, Daniel Ticlea a fost receptiv la nevoile celor de la Rusetu si s-a deplasat la ora 14:00 in zona, rezolvand situatia.

Citește mai departe...

Anticiclonul termic va lovi din nou România. Ce urmează să se întâmple cu vremea în februarie întrece orice imaginaţie

Anticiclon meteo RomaniaUltimele zile ale lunii ianuarie au adus o schimbare radicală a vremii. După temperaturi de 20 de grade Celsius, aproape toată România este paralizată de ninsori și viscol. Meteorologii au emis primele prognoze și pentru următoarele patru săptămâni, iar veștile sunt neașteptate. Un anticiclon termic va afecta din nou multe regiuni ale țării.

Ce se întâmplă cu vremea în luna februarie

Prima lună a anului 2023 a fost una a extremelor. Dacă acum câteva săptămâni, românii se bucurau de temperaturi de aproape 20 de grade Celsius, acum, aproape toate regiunile țării sunt afectate de ninsori, viscol și intensificări ale vântului.

Citește mai departe...

Direcția Poliția Locală face apel către toţi cetăţenii să parcheze regulamentar autoturismele, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină pe toate străzile din municipiu.

deszapezire Buzau parcari Politie localaAvând în vedere ninsorile abundente și codul portocaliu instituit pe raza municipiului Buzău în perioada 27 – 30.01.2023, Direcția Poliția Locală face apel către toţi cetăţenii să parcheze regulamentar autoturismele, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină pe toate străzile din municipiu.

Reamintim populaţiei că, în conformitate cu prevederile HCL 326/2017, art.2, alin.(1), lit.K - persoanele fizice/juridice, asociațiile de proprietari, au obligaţia de a îndepărta zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din faţa imobilelor şi a incintelor deţinute şi de a înlătura sloiurile de gheaţă (ţurţuri) de pe rigole.

Citește mai departe...

Militarii de la Divizia 2 Infanterie „Getica” acționează cu detașamente de intervenție în situații de urgență în diverse localități afectate de precipitațiile din ultimele 24 de ore

Militari Divizia 2 Infanterie getica deszapezireÎncepând cu dimineața zilei de 28 ianuarie, Divizia 2 Infanterie „Getica” acționează cu detașamente de intervenție în situații de urgență în diverse localități afectate de precipitațiile din ultimele 24 de ore.

La Buzău, un efectiv de 50 de militari și 5 utilaje tehnice, din cadrul batalioanelor 200 Sprijin și 3 Geniu sprijină autoritățile locale la deszăpezirea a zeci de autovehicule rămase blocate pe DN 2 (E 85), între localitățile Buzău și Râmnicu Sărat.

Citește mai departe...