SCUTIRE DE IMPOZIT! Părinţii copiilor cu nevoi speciale ar putea fi scutiți de plata impozitului pe venit. Ce spun cei vizati de aceasta modificare

Copii nevoi specialePărinţii copiilor cu nevoi speciale ar putea fi scutiți de plata impozitului pe venit. Banii rezultaţi din scutire vor fi destinaţi terapiilor de care au nevoie cei mici. Un proiect aflat pe masa parlamentarilor prevede ca banii rezultaţi din scutire să fie destinaţi terapiilor de care au nevoie cei mici. Reprezentanţii ONG-urilor şi părinţii copiilor cu nevoi speciale nu se declară încântaţi de propunerea de modificare a codului fiscal.

SPATIU PENTRU FIECARE ELEV. Scolile, obligate sa asigure dulapuri individuale. Citeste AICI parerea profesorilor si a parintilor

Dulapuri eleviLegea Educaţiei Naţionale a fost modificată, astfel încât şcolile să fie obligate să asigure elevilor un spaţiu special pentru depozitarea manualelor, astfel încât aceştia să nu mai umble după ei cu ghiozdane grele. Proiectul are ca scop să rezolve problema ghiozdanelor prea grele ale elevilor, însă părinţii se plâng ca aceştia nu vor mai avea cum să îşi facă temele dacă lasă cărţile la şcoală.

NU MAI SUNT BANI, INCEPE RESTRUCTURAREA! Mii de locuri de muncă vor fi desființate. Cine pleaca acasa?

ConcedieriVestea mai puțin bună este că la Palatul Victoria se pregătește un proiect pentru restructurări în instituțiile statului. Ministerul Finanțelor a anunțat desființarea a 4.143 de posturi, dintre care 3.276 numai la ANAF. Iar la 21 de ministere va fi o tăiere de 870 de posturi. Eugen Teodorovici a lămurit situația printr-o intervenție telefonică ”Este vorba și de posturi bugetate și nebugetate.

FOTO - Ceremonial militar și religios cu ocazia dezvelirii bustului Mareșalului Alexandru Averescu în București

Maresal Averescu Buzau Bucuresti 2018Duminică, 11 noiembrie, Fundația „Mareșal Alexandru Averescu” în colaborare cu Primăria Municipiului București, Divizia 2 Infanterie „Getica” și Arhivele Militare Naționale Române a organizat un ceremonial militar și religios cu ocazia dezvelirii bustului Mareșalului Alexandru Averescu, personalitate marcantă a istoriei naționale, comandantul Armatei a II-a în timpul Primului Război Mondial, prim-ministru al României în trei cabinete separate (fiind și ministru interimar al afacerilor externe în perioada ianuarie-martie 1918), precum și membru de onoare al Academiei Române.