Romani care au botezat cerul... Peste 10 nume ale unor ROMANI CELEBRI purtate de corpuri ceresti

Nume romani UniversCorpurile ceresti pot purta numele unor oamenilor ce au avut o contributie importanta in stiinta, arta, sau alt domeniu. Cometele, „vagaboandele ceresti”, poarta numele descoperitorilor lor. Fiecare popor se mandreste cu oamenii lor de pe cer. Este randul nostru! O mare onoare este ca numele tau sa fie purtat o anumita

Citește mai departe...

Sorin Cîmpeanu, schimbări importante în învăţământul universitar: Cursurile se vor face şi online, ajutor pentru studenţii care şi lucrează

cursuri online facultateSorin Cîmpeanu, schimbări importante în învăţământul universitar: Cursurile se vor face şi online, ajutor pentru studenţii care şi lucrează

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat schimbări importante în învățământul universitar. Conform oficialului român, cursurile se vor face online, iar studenții ar urma să primească ajutor atunci când lucrează. O ordonanță de urgență va fi adoptată miercuri, aceasta creând baza legală pentru învățământul universitar cu frecvență.

Citește mai departe...

Măsuri de ordine publică la FCSB – CFR Cluj!

jandarmi meci fotbalDuminică, 22 Mai a.c., începând cu ora 21:30, pe Stadionul Crâng din municipiul Buzău, va avea loc partida de fotbal dintre echipele FCSB – CFR Cluj, din cadrul Ligii I.

Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv, Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploiești, alături de efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău, I.P.J. Buzău, I.S.U. Buzău și Poliția Locală, va lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul municipiului.

Citește mai departe...

”În viața noastră nu este loc pentru bullying!”

anti bullyingÎn ziua de 19 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună cu polițiști de ordine publică, proximitate și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Buzău, au desfășurat o activitate la Școala Gimnazială „Dr. Ilie Pavel” din Râmnicu Sărat.

Activitatea face parte din proiectul pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ.

La activitate au participat 62 de elevi din cadrul Școlilor Gimnaziale Gheorghe Vernescu, Topliceni, Dr. Ilie Pavel și General Grigore Baștan.

Citește mai departe...

Suntem rezultatul atingerilor trăite – să învățăm să ne protejăm de cele nedorite!

Atingeri nedoriteÎn ziua de 19 mai a.c., polițiștii din cadrul Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat şi desfăşurat o activitate preventiv-informativă la Liceul Teoretic Al. Marghiloman.

Polițiștii le-au prezentat liceenilor campania națională „Atingeri nedorite” şi le-au oferit recomandări pentru prevenirea statutului de victimă.

În urma discuțiilor elevii au înțeles că orice comportament sexual pentru care aceştia nu şi-au dat consimțământul reprezintă un abuz.

Totodată, polițiștii le-au atras atenția asupra metodelor folosite de agresori pentru a-i ademeni sau pentru a-i constrânge să păstreze secret abuzul.

Citește mai departe...

AR TREBUI SA FIE INTRODUSA CA MATERIE SCOLARA? CE CREDETI? Educația rutieră timpurie îi fereşte pe copii de accidente rutiere!

educatie rutieraPolițiștii din cadrul Serviciului Rutier împreună cu reprezentanți din cadrul Asociației de întrajutorare ”Ionașcu Filofteia Dănuța” au susținut o lecție interactivă de educație rutieră la Grădinița Erino Kindergarten din municipiul Buzău.

Cu această ocazie, copiii au aflat de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte pe drumul către grădiniță, către locul de joacă sau către casă. Celor mici le-au fost prezentate semnele de circulație și au fost invitați într-un orășel miniatural în care au aplicat cele învățate pentru a demonstra că vor deveni pietoni responsabili.

Conştientizarea de către preşcolari a importanţei cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie rutieră este un factor important, care pe termen lung, contribuie la scăderea numărului de accidente rutiere.

Citește mai departe...