New News Buzau header

Nu va fi înghețat anul școlar, în cel mai rău caz se vor amâna examenele cu 1 – 2 săptămâni.

protest profesori eleviPotrivit unor surse bine informate, in prezent este acceptata idea ca in cel mai rău caz se vor amâna examenele si nu o sa fie anul scolar inghetat. Deja siteurile de profil (Edupedu.ro) a scris că a fost modificat de către Ministerul Educației, calendarul pentru admiterea la liceu 2023. Sunt vizați elevii care au dat probele de aptitudini, cele de limbă străină, elevii cu cerințe educaționale speciale și cei de etnie romă.

Citește mai departe...

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN! Ploi si vijelii!

Cod Galben ANMPotrivit ANM, in orele urmatoare se instaleaza un Cod Galben de vreme istabila si fenomene meteo extreme! Interval de valabilitate: 27 mai, ora 12 – 27 mai, ora 23. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, centrul și sudul Moldovei, precum și la munte. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni.

Citește mai departe...

Percheziţii la o persoană bănuită de furt calificat și inducerea în eroare a organelor judiciare

perchezitii domiciliareÎn ziua de 25 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale sprijiniţi de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroului de Investigații Criminale și de luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale au efectuat 3 percheziţii domiciliare în Buzău şi Costești, la imobile utilizate de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Buzău, bănuit de comiterea infracţiunilor de furt calificat și inducerea în eroare a organelor judiciare.

Citește mai departe...

Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți celebrată de polițiștii de la prevenire prin activități preventive

Ziua copiilor disparuti Prevneire IPJÎn ziua de 25 mai a.c., cea de-a patra zi din Săptămâna Prevenirii Criminalității este dedicată “Zilei Internaționale a copiilor dispăruți”, astfel polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității împreună cu polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Buzău și reprezentanți din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Ploiești au organizat şi desfăşurat activități preventiv-informative în parcurile, gările din municipiul Buzău și la Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu din Buzău.

Citește mai departe...

Problema violenței: intervenții specializate ale Serviciului de Probațiune Buzău în vederea prevenirii infracționalității

Prevenire violenta Serviciul de Probatiune BuzauServiciul de probațiune Buzău şi Inspectoratul Județean de Poliție Buzău aplică în perioada 10.05- 2023 - 31.05.2023 un program educativ, de prevenţie şi intervenţie adresat persoanelor care au comis infracțiuni cu violență contra persoanei.

Această intervenţie se adresează persoanelor aflate în evidenţele Serviciului de probaţiune Buzău și în executarea unor sancţiuni neprivative de libertate, scopul urmărit în beneficiul participanţilor fiind acela de conştientizare a factorilor care predispun la comiterea de infracţiuni, de dezvoltare a capacităţii de autoreglare emoțională, dar şi de a învăța și aplica strategii eficiente de management al propriului comportament, pentru a preveni reiterarea conduitei infracţionale.

Citește mai departe...