New News Buzau header

Un fost ministru de Finanțe atrage atenția: 'Angajații de la stat și cei cu pensii speciale câștigă din creșterea salariului minim brut'

angajati statAngajații de la stat și beneficiarii de pensii speciale au de câștigat din creșterea salariului minim brut, spune senatoarea USR Anca Dragu, fost ministru de Finanțe în Guvernul tehnocrat.

Anca Dragu spune la RFI că ”salariile trebuie să crească, mai ales salariile mici. Atenție, însă: creșterea salariului brut nu înseamnă și o mare creștere a salariului net (...). Și guvernele Dragnea au aplicat această măsură, în care au mutat taxe de la angajator la angajat și salariul brut a crescut, dar salariul net nu a crescut. De aceea, noi propunem și ceea ce ar trebui să facă acum Guvernul, să crească într-adevăr salariile nete, prin reducerea impozitării. Creșterea salariului brut, așa cum o vede Guvernul, ar ajuta foarte puțin pe cei cu salarii mici, ar însemna numai o creștere de 250 de lei pe lună pentru salariul minim pe economie. La o creștere de la 2.550 la 3.000 de lei a salariului brut, deci de aproape 500 de lei, statul îți ia peste 40% din venit, astfel încât de fapt omul mai primește 250 de lei”.

Citește mai departe...

Ambasada României în Italia găzduiește în perioada 1 octombrie 2022 - 14 aprilie 2023 o nouă expoziție a artistului plastic Vladimir Paun Vrapciu

Vladimir Paun Vrapciu Ambasada Italiei expozitieExpoziția intitulată ”Cum am ajuns aici?/Come sono arrivato qui?” reunește o serie de lucrări de pictură și grafică. Una dintre acestea, „24-25 decembrie”, a primit premiul „The Best Artist” și Premiul Special al Juriului Internațional al Bienalei de la Florența. Expoziția reflectă creativitatea ca proces complex care îl implică pe deplin pe artistul Vladimir Păun-Vrapciu. Lucrările expuse îi evocă experiențele din ultimii doi ani, în care lumea pare să se fi oprit din cauza pandemiei de Coronavirus: prins în izolarea impusă, artistul și-a manifestat neliniștea și îngrijorarea ce se regăsesc în întrebarea din titlul expoziției. Unele dintre lucrări, care par a fi colaje, fac aluzie la scene care l-au marcat, la diverse sentimente și resentimente, formând compoziții complexe pline de simboluri.

Citește mai departe...

Ingrijorator – soferi “trasi pe dreapta” pentru ca erau beti, drogati sau cu acte false!

soferi drogatiPoliţiştii rutieri au acționat pentru depistarea conducătorilor auto care au săvârșit infracțiuni la regimul rutier.

Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 4 situații. În cazul unui șofer alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că acesta s-a ales cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Citește mai departe...

Furt de…roaba si generator! Bănuiţi de furt şi tăinuire, depistaţi de polițiștii din Râmnicu Sărat

furt roabaZilele acestea, polițiștii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Sărat, au identificat şi depistat principalii bănuiţi de comiterea unui furt.

Fapta a fost sesizată poliției în data de 1 octombrie a.c., în jurul orei 10.00, de către un râmnicean în vârstă de 28 de ani, care a reclamat că persoane necunoscute i-ar fi sustras un generator şi o roabă dintr-o remorcă.

Citește mai departe...

VIDEO - Polițiștii, invitaţi să desfăşoare activităţi în cadrul evenimentului european „Noaptea Cercetătorilor 2022”

discutie politisti eleviÎn ziua de 30 septembrie a.c., polițiștii de la prevenire, alături de polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, Serviciul Criminalistic și Serviciul Rutier au organizat și desfășurat acțiuni preventive în cadrul evenimentului european „Noaptea Cercetătorilor 2022”.

Acțiunile au constat în ateliere tematice prin care tinerilor prezenți le-a fost explicată importanța adoptării unui comportament preventiv, fiind abordate discuţii incidente diferitor domenii: delincvenţă juvenilă și a victimizării minorilor, evenimentele rutiere sau traficul și consumul de substanţe interzise.

Citește mai departe...