News Buzau new header Craciun

Din nou, Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, a răsunat de colinde românești, cântece, dansuri și bucuria a 960 de copii participanți la Festivalul-concurs ,,E VREMEA COLINDELOR“.

E vremea colindlor 2023 BuzauVineri, 8 decembrie 2023, între orele 9.00- 19.00, la Consiliul Județean Buzău, s-a desfășurat cea de-a 11 ediție a Festivalului-concurs ,,E VREMEA COLINDELOR“, Festivalul este activitatea principală a proiectului educativ ,,Simfonia ierni“, coordonat de Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 18 Buzău și Inspectoratul Școlar Județean Buzău, în parteneriat cu: Consiliul Județean Buzău, Primăria Municipiului Buzău, Centrul Cultural și Educațional ,,Alexandru Marghiloman“ Buzău, Palatul Copiilor Buzău, Centrul de Cultură și Artă Buzău, Grădinițele cu Program Prelungit Nr. 10, Nr. 3, Vadu Pașii Buzău, și Școlile Gimnaziale ,,Ion Creangă”, ,,George Emil Palade”, Nr. 11 Buzău.

Citește mai departe...

Data la care vor fi interzise centralele de apartament în România | Anunţul Comisiei Europene

interzicere centrale termiceToate centralele de apartament pe gaze trebuie eliminate în doar câţiva ani, arată o directivă de eficiență energetică a Comisiei Europene.

O directivă de eficiență energetică a Comisiei Europene, care a trecut de Parlament, stabilește anul 2040 ca termen limită de existență în statele membre UE a centralelor individuale pe gaze.

Citește mai departe...

Voucherele și ajutoare sociale tăiate în 2024. Ce bugetari rămân fără tichete de vacanță

voucere vacantaMai multe tipuri de vouchere și ajutoare vor fi tăiate în 2024. Pensionarii şi profesorii vor fi printre cei mai afectaţi, iar o altă lovitură va fi pentru bugetari care vor rămâne fără tichetele de vacanță. De asemenea orele suplimentare lucrate de angajații de la stat nu vor mai fi plătite ci compensate cu zile libere.

Guvernul pregătește o ordonanță de urgență prin care să reducă sau să limiteze unele drepturi pentru bugetari. A fost făcut public draftul ordonanței de urgență privind unele măsuri fiscal bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Citește mai departe...

Schimbări lege vânzare terenuri agricole!

legea vanzarii terenurilorSe schimbă legislația ce vizează terenurile compuse dintr-o suprafață aflată în intravilan și o suprafață în extravilan, cu destinația agricolă.

Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților a votat pentru raportul de adoptare a unui proiect ce vizează schimbarea legislației privind vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan. Proiectul, care a trecut de Senat în septembrie 2022, dorește să clarifice cadrul legal existent, în condițiile în care, în practică, au apărut numeroase probleme și interpretări.

Citește mai departe...

COLEGIUL ECONOMIC „REGELE MIHAI I”, din Buzau - REÎNVIE TRADIȚIA (activitati “altfel” in decembrie)!

Activitati decembrie Colegiul economic BuzauÎn decembrie, toți românii se adună la masă. „Fii inteligent, nu dependent!” , acesta este pariul pe care l-am făcut anul acesta. Noi și elevii noștri oferim o varietate de activități alternative pentru a îi ține departe de tentațiile actuale. Și ce poate fi mai fascinant decât șezătoarea dedicată Sfântului Andrei, desfășurată în liceul nostru pe 6 decembrie?

Citește mai departe...

Eveniment CARITABIL organizat de Asociația Sportivă Vibe Dance Studio Buzău cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun.

Spectacol caritabil Vibe Dance Studio BuzauEvenimentul va avea loc în data de 20 Decembrie 2023, ora 18:00, la Sala Mare de Spectacole a Consiliului Județean Buzău.

               Foarte important este de menționat faptul că Spectacolul va avea caracter CARITABIL – suma obținută în urma vânzării biletelor de intrare și din donații, va fi direcționată către Vladimir Neicu.

Citește mai departe...