TRAFICANTI DE DROGURI prinsi in urma unei actiuni a DIICOT Buzau. Perchezitii si confiscare de canabis si plicuri cu substanta alba (VIDEO)

PerchezitiiÎn această dimineață, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 28 de percheziţii domiciliare, pe raza a 4 județe, la persoane bănuite de trafic de droguri. Acțiunea a vizat 24 de persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 33 de ani, din judeţele Buzău, Vrancea, Galaţi şi Iaşi, membri ai unei grupări specializate în traficul de droguri şi substanţe psihoactive, pe numele cărora au fost emise și puse în executare 24 de mandate de aducere. Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2018 – martie 2019, 13 tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 32 de ani, din Râmnicu Sărat, județul Buzău, ar fi intrat în legătură cu alți 8 tineri, din județul Vrancea, în vederea procurării și comercializării de droguri de risc și substanțe psihoactive. În urma investigațiilor a reieșit că cele 8 persoane, din județul Vrancea, ar fi constituit, împreună cu cei 13 tineri, din Râmnicu Sărat, județul Buzău, o grupare infracțională organizată, în scopul obținerii de venituri materiale ilicite. Din verificările efectuate de polițiști a rezultat că gruparea infracțională ar fi achiziţionat marfa de la alți 3 tineri, cu vârste cuprinse între 24 şi 33 de ani, din Iaşi, respectiv Galaţi.În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe pliculețe conținând o substanță albă, pulverulentă, susceptibilă a avea efecte psihoactive, materie vegetală în formă vrac, cannabis și aproximativ 1400 de lei. Cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic și deţinere de droguri de risc, efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive şi constituirea unui grup infracţional organizat. La finalizarea acestora, vor fi propuse măsuri legale față de persoanele în cauză. Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Totodată, la acțiune au participat și polițiști specializați în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti, Galaţi, Iaşi, Vrancea şi Dâmboviţa, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău, precum și jandarmi din Ploieşti și Buzău.

VIDEO - 

Ecaterina STROESCU

Despre “Săptămâna Europeană a Educației Media“: 18-22 martie. Un comunicat al ISJ Buzău pentru profesori !

scoala de valoriColaboratorii MEN de la "Școala de Valori" vin în ajutorul nostru cu materiale de sprijin pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a "Săptămânii Europene a Educației Media".

Cine este "Școala de Valori"?

"Școala de Valori" este o organizație non-guvernamentală modernă a cărei viziune este transformarea României într-o societate bazată pe valori. De aceea, ne propunem să creăm pentru tineri contexte de reflecție personală, agilitate și alfabetizare digitală. 

E JALE PRINTRE ȘOFERI! Peste 500 de conducători auto prinşi de poliţiştii buzoieni fără centură de siguranţă (FOTO)

Centura siguranta 1În perioada 11 – 17 martie a.c., conform calendarului de activităţi al Organizaţiei Europene a Poliţiilor Rutier – TISPOL, poliţiştii structurilor de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost angrenaţi în acţiuni de prevenire şi combatere a încălcării normelor rutiere privind folosirea centurii de siguranţă şi/sau a altor dispozitive de retenţie omologate de către conducătorii auto şi pasagerii din autovehicule. Acţiunea a avut drept scop conştientizarea ocupanţilor autovehiculelor cu privire la importanţa utilizării centurii de siguranţă sau a altor dispozitive omologate în cazul producerii accidentelor de circulaţie. În total au fost aplicate 510 sancţiuni contravenţionale pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Acţiunea „Seatbelt”, pentru impunerea folosirii centurii de siguranţă şi dispozitivelor de fixare în scaune se înscrie în Calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Europene (T.I.S.P.O.L.) pentru anul 2019 s-a desfăşurat simultan pe teritoriul tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene. Centurile de siguranţă nu au fost proiectate pentru confort, ci pentru siguranţă – Siguranţa ocupanţilor vehiculului. Centurile de siguranţă nu previn accidentul de circulaţie, ci joacă un rol important în reducerea gravităţii rănilor produse ocupanţilor unui autovehicul implicat într-un eveniment rutier. Studiile au arătat că simpla prindere a centurii de siguranţă măreşte şansa de supravieţuire în cazul unui accident.

Ecaterina STROESCU

Centura siguranta 2

 

A vrut să meargă la baie și a dat nas in nas cu hoţul! Află ce a păţit un buzoian de 18 ani in propria locuinţa

Politia 3În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti din cadrul Biroului de Investigații Criminale de la Poliția Municipiului Buzău a fost identificat și prins un tânăr de 30 de ani din Ulmeni, bănuit că în după-amiaza zilei de 15 martie a.c. ar fi pătruns într-un apartament de la parterul unui bloc de pe raza municipiului Buzău cu intenția de a sustrage bunuri. Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat că acesta ar fi pătruns în imobil pe geamul de la baie, moment în care a fost surprins de un tânăr de 18 ani, fiul proprietarului apartamentului. Tânărul de 30 de ani a folosit forța și l-a lovit pe proprietar reușind să fugă. El a fost depistat de polițiști la scurt timp de la comiterea faptei și a fost condus la sediul Poliției municipiului Buzău pentru continuarea cercetărilor. Din verificările efectuate a rezultat că acesta este principalul bănuit și în cazul unui furt comis în data de 10 martie a.c., pe raza municipiului Buzău.În urma materialului probator administrat de poliţişti, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale faţă de tânărul de 30 de ani, care a fost reţinut de poliţişti. Totodată, fiind prezentat instanței, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Ecaterina STROESCU

ADIO, ARMǍ! Un bărbat din Berca a rămas fără armă şi muniţie letală

Detinatori arme vanatoarePoliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (AESP) au efectuat controale pentru verificarea modului de asigurare, păstrare şi transport al armelor şi muniţiilor, de către deţinătorii legali din comunele Berca și Săpoca. Cu ocazia verificărilor efectuate la un bărbat de 49 de ani din comuna Berca, deținător legal de arme şi muniţii letale s-a stabilit că acesta nu a luat măsuri de a preda la un armurier autorizat arma şi muniţia deţinute, în termen legal, după expirarea valabilităţii permisului de armă.În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar arma de vânătoare a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Ecaterina STROESCU

UPDATE CLASAMENT - LIVE - JOS CONDEIUL, SUS ARMA! Atenţie, astăzi trag ziariștii! Cupa presei la tir organizată de IPJ Buzău

Cupa presei tirO putem numi traditie ca, in preajma anumitor evenimente importante pe care politia buzoiana le aniverseaza ziaristii sa fie invitati la o „partida de tragere la tinta”. De aceasta data, intalnirea „de poligon” cu ziaristii este organizata cu prilejul Zilei Politiei Romane ce va avea loc