APIA reamintește fermierilor! Data limită de depunere a cererilor pentru fermierii și IMM-urile care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19, este 23 octombrie 2020

APIAAgenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), reamintește fermierilor că termenul limită de depunere a cererilor de sprijin în cadrul Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19 din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020, respectiv în sectorul zootehnic – bovine, sectorul zootehnic – ovine și / sau caprine, dar și în sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi, este 23 octombrie 2020, inclusiv. 

 

Citește mai departe...

VIDEO - Polițiștii buzoieni sunt alături de elevi și în mediul online

e lerarning polPolițiștii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au organizat şi desfăşurat activități pentru elevii Școlii Gimnaziale „George Emil Palade‟, cu scopul creșterii gradului de siguranță în mediul online, cunoașterii și înțelegerii comportamentului de bullying/cyberbullying, reducerii factorilor de risc infracțional și victimal. Polițiștii au prezentat online, prin intermediul unei platforme informatice, unele situaţii de risc prin care elevii pot ajunge victime, precum și a modalităţilor de recunoaştere a situaţiilor de pericol, fiindu-le prezentate și aspecte ce țin de sfera traficului de persoane şi însuşirea unor măsuri de autoprotecţie.

Citește mai departe...

Ȋnvătământul încotro??? ”Trebuie să ne pregătim pentru a preda în sistem online atâta timp cât este necesar...”

Invatamant onlineMonica Anisie, Ministrul Educaţiei, a declarat, luni, referindu-se la posibilitatea ca în acest an şcolar cursurile să se desfăşoare exclusiv online, că este necesar să fie pregătiţi cei implicaţi în procesul educaţional pentru ca predarea online să dureze „atâta timp cât e necesar”.

Citește mai departe...

"Un patriot român şi eminent ziarist..." - 40 de ani de la moartea jurnalistului buzoian PAMFIL ŞEICARU

Pamfil Seicaru40 de ani de la trecerea la cele vesnice a jurnalistului si omului de cultura buzoian Pamfil Seicaru. Pentru multi un nume cunoscut, pentru altii mai putin, Pamfil Seicaru ramane un reper cu adevarat pentru jurnalisti si nu numai. S-a nascut in Buzau in 18 aprilie 1894, a fost un ziarist roman, director al ziarului “Curentul", cel mai combativ cotidian romanesc in perioada dintre cele doua razboaie mondiale. Este

Citește mai departe...