Consiliul Județean Buzău inclus în categoria International Stakeholder Board în cadrul proiectului internațional de cercetare

CJ BZIn saptamana ce tocmai s-a incheiat, la inițiativa Institutului de Geografie al Academiei Române, la Consiliul Județean Buzău a avut loc o dezbatere constructivă și foarte interesantă despre dezvoltarea unei noi abordări privind sectorul turismului cultural și identificarea problemelor cu care se confruntă acesta, precum și identificarea, promovarea și dezvoltarea zonelor defavorizate.

Citește mai departe...

DGA Buzau - Cazul fostului polițist cercetat pentru trafic de influență (Seriviciul rutier): perchezitii si mandate de aducere

dga retinere perchezitiiTrei inculpați, printre care și un fost lucrător al M.A.I. din Buzău, sunt cercetați în stare de arest la domiciliu pentru 30 de zile, pentru probarea unor infracțiuni de corupție în legătură cu promovarea examenului de obținere a permisului de conducere. Cele trei au fost prezentați ieri Tribunalului Buzău, cu propunere de arestare preventivă, după ce, la data de 9 iunie 2021, procurorul a dispus reținerea acestora pentru 24 de ore.

În cauză, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Buzău, cu sprijinul lucrătorilor Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au efectuat, la data de 9 iunie a.c, o percheziție domiciliară și au pus în executare cinci mandate de aducere, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență, complicitate la trafic de influență și cumpărare de influență săvârșite de mai multe persoane, printre care și un fost polițist, în prezent pensionat medical.

Citește mai departe...

ATENTIONARE METEOROLOGICA – Cod Galben de ploi si intensificari ale vantului

Ploaie vijliePotrivit ANM, in intervalul 11 iunie, ora 12:00 – 13 iunie, ora 23:00 vor avea loc manifestari de instabilitate atmosferică – ploi si intensificari ale vantului in marea majoritate a zonelor tarii! In intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala în zilele de vineri și sâmbătă (11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

Citește mai departe...