FOTO - Simpozionul Regional „Scoala – furnizor de calitate in educatie“, editia a VII - a, la Liceul Pedagogic „Spiru Haret“, Buzau

SIMPOZ EDU 1In data de 28 ianuarie 2017, in cadrul Liceului Pedagogic „Spiru Haret“ din Buzau, a avut loc Simpozionul Regional „Scoala – furnizor de calitate in educatie“, editia a VII - a, in colaborare cu ISJ Buzau. Coordonatorul principal al simpozionului este doamna Serenella Dinu, profesor al acestui liceu si inspector de specialitate fizica, chimie si biologie la ISJ Buzau. La eveniment s-a inscris un numar de 300 de elevi si 94 de cadre didactice din Buzau si din alte judete ale Romaniei, aceasta editie inregistrand un record in ceea ce priveste participarea, demonstrand popularitatea de care se bucura simpozionul la nivel local si national.

Simpozionul s-a desfasurat pe trei sectiuni dedicate profesorilor – Managementul calitatii – abordare din perspectiva standardelor; Didactica si calitate in educatie; Proiecte europene in sprijinul calitatii in educatie – exemple de bune practici. De asemenea, evenimentul a avut si o sectiune pentru elevi, in cadrul careia acestia au prezentat, prin reprezentari grafice, modul in care percep scoala si actul de educatie al caror beneficiari directi sunt.

Rolul activitatii a fost nu numai acela de a comunica prin materialele publicate viziunile despre educatie si realizarile in plan educational, ci mai ales de a crea un cadru de dezbatere direct intre profesori, care sa vizeze realitatile din scoala romaneasca si avansarea unor posibile masuri de eficientizare a procesului educational si a comunicarii cu elevul ca beneficiar al procesului educational.

La acest simpozion au participat atat cadre didactice din conducerea institutiei, prof. dr. Cristina-Iuliana Iacob, prof. Cristina Maican, prof. Olguta-Nicoleta Negoita, cat si oficiali din cadrul ISJ Buzau, inspector general – prof. Florina Stoian, inspector de specialitate geografie-istorie – prof. Mihaela Florina Alexandru, si inspector de specialitate proiecte educationale si minoritati nationale – prof. Anca Harabagiu. Cu aceasta ocazie, din partea ISJ a fost comunicata o serie de proiecte de ultima ora, legate de realitatile educationale ale momentului si modul in care aceste proiecte sunt de natura sa stimuleze si sa eficientizeze actul educational la nivel national.

Adrian Constantin

SIMPOZ EDU 2

 

SIMPOZ EDU 3