1 Mai in siguranta! Politistii buzoieni vor fi la datorie

In perioada 1 – 4 mai a.c., aproximativ 190 de politisti de la ordine publica, politia rutiera, investigatii criminale, actiuni speciale si arme, explozivi si substante periculoase cu 97 de autospeciale vor actiona, in medie, zilnic, in cadrul dispozitivelor de mentinere a climatului corespunzator de ordine si siguranta publica. Vor fi avute, cu precadere, zonele aglomerate, zonele de agrement, iar politistii vor actiona in special pentru prevenirea si combaterea faptelor ce pot aduce atingere vietii si integritatii corporale, precum si a furturilor. Numarul

patrulelor pedestre si auto care vor actiona zilnic, in medie, este de 100. De asemenea, la nivelul fiecarei subunitati au fost constituite rezerve de interventie, in vederea suplimentarii dispozitivelor curente in cazul in care situatia operativa o va impune. In aceasta perioada, politistii rutieri vor actiona cu 8 aparate de supraveghere a traficului, pentru inlaturarea starilor de pericol ce se pot crea pe fondul incalcarii regulilor de circulatie.

Recomandari pentru o minivacanta in siguranta

Fie ca veti petrece aceste zile in parcuri sau la padure, fie ca veti face o scurta plimbare in aer liber, politistii va recomanda ca la plecare sa va asigurati locuinta si sa va protejati bunurile si bagajele, mai ales in zonele foarte aglomerate! Nu stabiliti relatii de prietenie cu orice persoana care pare sociabila! De cele mai multe ori, infractorii „pozeaza” in persoane binevoitoare, care „vor” sa va ajute. Nu consumati alcool in exces si nu va implicati in dispute sau altercatii. Pastrati-va calmul si nu proferati injurii sau amenintari! In cazul unui conflict, evitati sa va dovediti „vitejia” si manifestati autocontrol si prudenta! Celor care aleg sa petreaca aceste zile la o distanta mare de casa, politistii rutieri le recomanda sa isi fragmenteze deplasarile, alternand sofatul cu perioade de repaus, pentru a preveni producerea unor accidente cauzate de oboseala. Pentru un trafic fluent si sigur, Serviciul Rutier recomanda conducatorilor auto sa adopte o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelor, sa efectueze fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare si sa evite efectuarea depasirilor care, in conditiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase. Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere.

 

E.S.