UPDATE FOTO/VIDEO - ACUM, IN BUZAU: Manifestari cu ocaza Zilei Inaltarii Domnului si a Eroilor Neamului

Potrivit calendarului anuntat de Institutia Prefectului – Judetul Buzau, incepand de la aceasta ora se desfasoara manifestarile dedicate „Zilei Inaltarii Domnului si a Eroilor Neamului”. Astfel, acum, de la ora 12,00, manifestarile au loc la Monumentul “Regimentul  48 Infanterie” din Parcul Eroilor din Municipiul Buzau. Mai tarziu, incepand cu ora 13,30, acestea vor continua la ,,Bustul Generalului Stefan Gusa” din localitatea Spataru.

Actiunile organizate cu acest prilej de Institutia Prefectului - Judetul Buzau vor debuta cu un ceremonial religios si militar, precum si cu depunerea de coroane si jerbe de flori. Potrivit istoricilor, Ziua Eroilor se sarbatoreste din anul 1920 si continua pana in anul 1948, cand se decide ca aceasta sarbatoare sa fie serbata in data de 9 mai. Revenirea la traditia sarbatoririi Zilei Eroilor in Ziua Inaltarii Domnului s-a realizat in anul 1995 prin adoptarea Legii nr. 48 privind proclamarea Zilei Eroilor.

 

A.P.

UPDATE: In afara de ceremoniile deja intrate in rutina, o formatiune de elicoptere si ami multe de avioane au survolat spatiul aerian buzoian in timpul defilarii de la final. REVENIM CU VIDEO.


Very Simple Image Gallery:
Could not find folder /home/newsbuzau/web/newsbuzau.ro/htdocs/images/stories/ziua_eroilor2014/