Vezi aici ce mai prefera hotii sa fure din gospodarii

In ultima perioada politistii sunt asaltati de sesizari cu privire la diferite furturi din gospodariile buzoienilor. Va prezentam cateva cazuri edificatoare: Astfel, in urma activitatilor desfasurate de politistii din cadrul Postului de politie comunal Cochirleanca, au fost identificati principalii banuiti in cazul unui furt sesizat politiei in ziua de 26 august a.c.. Cazul a fost reclamat de catre fiica unei femei din comuna Cochirleanca, in varsta de 65 de ani, care a precizat ca, in perioada 23 – 26 august a.c.,

a fost sustrasa o cantitate de grau dintr-un grajd pe care mama sa il detine la marginea satului Boboc si a estimat valoarea prejudiciului la 600 de lei. Furtul a fost inregistrat initial in evidente cu autori necunoscuti. Din cercetarile efectuate de politisti, a rezultat ca principalii banuiti sunt doi adolescenti in varsta de 15 ani, ambii din comuna Cochirleanca, la locuinta unuia dintre ei fiind gasit graul sustras. Prejudiciul a fost recuperat integral.        

Alt caz de furt

In dimineata zilei de 28 august a.c., in jurul orei 09.30, politistii din cadrul Postului de politie comunal Merei au fost sesizati de un localnic in varsta de 74 de ani cu privire la faptul ca, in perioada 27 – 28 august a.c., i-au fost sustrase din locuinta suma de 470 de lei si un telefon mobil, prejudiciul total fiind estimat la 700 de lei. Din primele cercetari efectuate de politisti la fata locului a rezultat ca, batranul a constatat lipsa banilor din data de 27 august, insa nu a sesizat Politia, facand acest lucru a doua zi, cand a constatat ca usa de acces in imobil a fost fortata. In urma investigatiilor efectuate, politistii au identificat principalul banuit – un localnic in varsta de 13 ani, de la care au recuperat telefonul sustras din locuinta pagubitului. Politistii din cadrul Postului de politie comunal Merei continua cercetarile, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau.

Flagrant - Adolescenti depistati la scurt timp de la comiterea unui furt

In noaptea de 28 spre 29 august a.c., in jurul orei 00.00, o patrula formata dintr-un politist din cadrul Politiei municipiului Rm. Sarat si un politist local a depistat trei adolescenti in varsta de 14, 16, respectiv 17 ani, toti din Rm. Sarat, la scurt timp dupa ce au comis un furt dintr-o locuinta. Din primele cercetari efectuate de politisti a rezultat ca, in timp ce adolescentul in varsta de 14 ani ar fi supravegheat zona, ceilalti doi ar fi patruns intr-o locuinta din municipiu, in lipsa proprietarilor si ar fi sustras plita din fonta de la o soba. Prejudiciul a fost recuperat, iar in cauza a fost intocmit dosar penal, cercetarile fiind continuate de politistii din cadrul Politiei municipiului Rm. Sarat, pentru a stabili daca adolescentii au mai comis astfel de fapte.

 

Ecaterina Stroescu