UPDATE 1, 2, 3 - Drum inchis pe Siriu. Vezi aici care este situatia pe drumurile judetene, in urma ninsorii din ultimele ore!

La Buzau, iarna si-a intrat serios in drepturi si ninge in judet si la aceasta ora. In mod oficial, meteorologii ne-au avertizat ca judetul nostru se afla sub avertizare cod galben de ieri, de la ora 14.00 si pana astazi, la ora 22.00. Potrivit responsabililor Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Buzau, la nivelul judetului nostru nu au fost semnalate situatii de urgenta sau stari potential generatoare de situatii de urgenta. De asemenea, nu sunt localitati

nealimentate cu energie electrica. Pe drumurile nationale si judetene se circula in conditii de iarna. Pe drumurile nationale s-a actionat cu 37 utilaje (25 ATB-uri, 6 unimoguri, 1 buldoexcavator, 5 incarcatoare) si 218 tone material antiderapant iar societatile care administreaza drumurile judetene au actionat cu 39 utilaje si 370 tone material antiderapant pentru mentinerea in stare de circulatie a partii carosabile. Situatia meteorologica: viteza vantului - 5m/s din directia NE; temperatura: Buzau – 2,30 grade C; Bisoca – 4,80 grade C; Siriu – 6,50 grade C; Patarlagele – 3 grade C; stratul de zapada: intre 8 cm zona Buzau si 14cm zona Rm. Sarat.

 

A.P.

UPDATE 4: In urma monitorizarii situatiei operative, pe timpul atentionarii meteorologice COD GALBEN emisa in data de 30 noiembrie 2014, la nivelul judetului Buzau pana la ora 18.30, au fost semnalate urmatoarele situatii de urgenta: 1. - 11.00  - Raport operativ transmis de C.L.S.U.  al comuneiMargaritesti - DJ 203 A este impracticabil circulatiei rutiere din cauza ninsorilor abundente si poleiului depus.       Actioneaza societatea care administreaza drumul judetean 203A cu 2 utilaje.

                Drumul a fost deszapezit incepand cu ora 18.00, se  imprastie material antiderapant.

2.            15.35     - Informare prin SNUAU 112: DN 2 B Buzau – Galbinasi prezinta zone de polei pe carosabil pe raza comunei Galbinasi              Incepand cu ora 16.25, actioneaza societatea care administreaza drumul national

DN 2B cu 2 autobasculante cu cate   6 tone  de sare si 3 tone de nisip

               

Situatie in curs de rezolvare

3.            16.00     - Raport operativ transmis de C.L.S.U. al comunei  MEREI - strat zapada de aproximativ 15 cm pe drumurile comunale si satesti          Se actioneaza cu utilaje din dotarea

primariei pentru deblocare

 

                Situatie in curs de rezolvare

4.            16.47     Informare prin SNUAU 112-

in zona comunei Glodeanu-Sarat spre Pitulicea in apropierea localitatii Dulbanu - pe DJ 102 sunt inzapezite 4 autoutilitare si 4 autoturisme. De asemenea si  1 autobuz cu 11 adulti si 2 copii.S-a luat legatura cu Sectia Drumuri Judetene, primarul, sef SVSU .   Cele 4 autoutilitare si 1 autoturism au fost deblocate de catre 1 buldoexcavator din localitate. La autobuz si celelalte  3 autoturisme  intervin 1 autogreder ce apartine societatii care administreaza drumul judetean si 1 wola de la o societate comerciala din zona.

5.            16.59     Informare prin SNUAU 112-

carosabil acoperit cu polei intre localitatile Hales si Valea Caprei DJ 100H

                S-a  luat legatura cu  societatea care administreaza drumul judetean, se actioneaza cu o autobasculanta cu material antiderapant.    Situatie in curs de rezolvare

6.            17.30     Informare IPJ Buzau - pe Drumul European  E 85 in zona localitatii Crucea  Comisoaiei  se circula ingreunat deoarece se formeaza suluri de zapada.                S-a luat legatura cu Sectia Drumuri Nationale si s-a comunicat verificarea sesizarii si luarea masurilor necesare.      La ora 17.40 LA fata locului s-au deplasat 2 autobasculante pentru curatirea carosabilului.

Nu sunt localitati nealimentate cu energie electrica.

Pe toate drumurile nationale si judetene se circula in conditii de iarna.

Parte carosabila acoperita cu zapada framantata 2-3 cm.

 

UPDATE 3: Potrivit IPJ la ora 20:00 un autobuz care transporta copiii la scoala din Glodeanu Sarat a ramas inzapezit in zona localitatii Pitulicea. Autoritatile incearca deblocarea situatiei. La fel, pe DN 2B, la Cilibia/Balhacu un Tir a derapat si a blocat circulatia rutiera. Autoritatile sunt in alerta.

UPDATE 2: In urma monitorizarii situatiei operative, pe timpul atentionarii meteorologice COD GALBEN emisa in data de 30 noiembrie 2014, la nivelul judetului Buzau pana la ora 12.00, au fost semnalate urmatoarele situatii de urgenta:

            Prin rapoarte operative presedintii CLSU Margaritesti si Lopatari ne informeaza ca:

                        - DJ 203 A este impracticabil circulatiei rutiere din cauza ninsorilor abundente si poleiului depus. Primaria solicita sprijin pentru luarea masurilor ce se impun. S-a luat legatura cu societatea care administreaza drumul judetean 203A.

                        - pe DJ 203 K s-a depus strat de zapada de aproximativ 50 cm., iar drumurile comunale si satesti sunt blocate. Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Lopatari a informat Consiliul Judetean Buzau despre situatia de pe DJ 203 K si intervin cu forte si utilaje din cadrul primariei pentru deblocarea drumurilor comunale si satesti. 

            Nu sunt localitati nealimentate cu energie electrica.

            Pe toate drumurile nationale si judetene se circula in conditii de iarna.

Pe drumurile nationale se actioneaza cu 33 utilaje (25 ATB-uri, 5 unimoguri, 2 incarcator si 1 buldoexcavator) si 179 tone material antiderapant, iar societatile care administreaza drumurile judetene actioneaza cu 40 utilaje si 370 tone material antiderapant pentru mentinerea in stare de circulatie a partii carosabile.

BIROUL DE COMUNICARE AL C.J.S.U. BUZAU

UPDATE 1 -  Potrivit IPJ, in intervalul 12:00 - 15:00, DN 10 va fi inchis circulatiei autovehiculelor pentru efectuarea unor lucrari. Inchiderea nu se datoreaza caderilor de zapada. Ruta ocolitoare: DN 10 Poieni (Cislau) - DJ 102 B Valeni de Munte - DN 1 A - Cheia - Brasov.