UPDATE - Politistii vor fi si ei la datorie. Masuri de ordine intreprinse de jandarmii buzoieni in preajma Anului Nou. Vezi aici cum se pregatesc oamenii legii pentru actiune

Potrivit Comunicatului de presa al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Buzau in perioada 31.12.2014-04.01.2015 vor fi luate o serie de masuri de ordine si siguranta publica la nivelul judetului Buzau, in contextul organizarii in spatiul public de evenimente cultural-artistice prilejuite de trecerea in noul an. In perioada mentionata vor fi asigurate masuri de ordine cu o medie zilnica de 80 jandarmi

si dintre obiectivele stabilite amintim asigurarea masurilor de ordine cu ocazia evenimentelor cultural-artistice organizate in spatiul public respectiv spectacolele care marcheaza trecerea dintre ani organizate in municipiile Buzau si Rimnicu Sarat, intensificarea activitatii de patrulare atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte in zonele aglomerate si pe arterele intens circulate din municipiul Buzau. Prin actiunile intreprinse, jandarmii vor actiona in scopul cresterii climatului de siguranta al cetatenilor si vor actiona cu precadere in vederea:

-           prevenirii si combaterii oricaror fapte care aduc atingere legilor si normelor de convietuire sociala;

-           depistarii, identificarii si dispunerii masurilor legale impotriva celor care comit acest gen de fapte;

-           monitorizarii si descurajarii grupurilor de persoane cu un comportament ce tulbura ordinea si linistea publica.

Totodata, pe fondul cresterii numarului de turisti prezenti in zona de munte a judetului, Jandarmeria Montana isi va intensifica actiunile specifice pe traseele turistice si in zonele unde este posibil sa se produca evenimente, jandarmii fiind pregatiti sa intervina in situatii de urgenta, dar si in cazul constatarii unor abateri de la normele legale. In vederea prevenirii accidentelor sau a limitarii efectelor in cazul producerii acestora,  Jandarmeria Montana Buzau  recomanda amatorilor de turism montan urmatoarele: sa se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, conditiile climaterice locale; sa  consulte prognoza meteorologica inainte de a pleca in drumetii; sa foloseasca numai traseele marcate si sa urmareasca marcajele de pe traseu; sa nu porneasca pe un traseu dupa consumarea bauturilor alcoolice; sa echipeze autoturismele pentru iarna si sa aiba carburant suficient pentru a ramane cu motorul pornit, in situatii de inzapezire; sa solicite sprijinul Jandarmeriei Montane (apeland numarul unic de urgenta 112), specificand urmatoarele: datele de identificare ale persoanei care anunta, ce s-a intamplat, cate persoane au nevoie de ajutor si locul unde sunt persoanele aflate in dificultate.

Ecaterina Stroescu

UPDATE: Politistii buzoieni desfasoara actiuni pentru mentinerea climatului de siguranta publica si in minivacanta de Revelion. In perioada 30 decembrie 2014 – 4 ianuarie 2015, politistii din cadrul structurilor de ordine publica, politie rutiera, investigatii criminale, investigarea criminalitatii economice, actiuni speciale si arme, explozivi si substante periculoase sunt angrenati in actiuni de prevenire si combatere a faptelor antisociale, in special a celor ce s-ar putea comite in perimetrul stradal. Politistii au in atentie zonele aglomerate (piete, centre comerciale) si zona localurilor unde vor fi organizate petrecerile de Revelion. La aceste misiuni vor participa atat politisti in uniforma, cat si politisti „in civil”, acestia din urma avand ca principala indatorire depistarea persoanelor „tentate” sa fure din buzunarele sau gentile buzoienilor care vor asista la spectacolele de Revelion.

                        Si politistii rutieri vor fi la datorie, activitatile desfasurate vizand combaterea principalelor abateri generatoare de accidente grave de circulatie si scoaterea din trafic a soferilor care se urca la volan dupa ce consuma bauturi alcoolice.

                        Politistii reamintesc buzoienilor ca si in noaptea dintre ani pot detine si folosi numai articole pirotehnice din categoria I, in care nu sunt incluse petardele si pocnitorile.

                        Articolele pirotehnice trebuie folosite cu multa atentie, pentru a se evita producerea unor incidente, inclusiv a vatamarilor corporale.

                        De asemenea, politistii reamintesc buzoienilor sa nu uite de masurile de prevedere pentru a nu avea „surprize” la intoarcerea din minivacanta de Revelion.

                        In aceasta perioada, raufacatorii pot profita de buna credinta a cetatenilor si, deghizati in colindatori, pot fura din locuintele ale caror usi le sunt deschise sau din locuintele pe care le gasesc descuiate.

                        In locurile aglomerate, hotilor le este suficient chiar si un moment de neatentie pentru a „actiona”. Tocmai de aceea, politistii recomanda buzoienilor sa aiba grija de bani, de genti si sacose.             

                        Foarte multi buzoieni isi petrec minivacanta de Revelion in alte localitati si tocmai de aceea politistii le reamintesc sa nu lase in usa bilete care sa le dezvaluie absenta.

                        Sa stabileasca, impreuna cu vecinii, un sistem de supraveghere a locuintei atunci cand lipsesc de acasa, in mod special in noaptea de Revelion !

 

Politistii buzoieni va ureaza ca in anul ce se apropie,

 sa vi se implineasca toate dorintele, sa fiti sanatosi si fericiti!

 

LA MULTI ANI!