APM anunta ca s-a deschis sesiunea de raportare 2015 in vederea realizarii inventarelor de emisii pentru anul 2014

Agentia pentru Protectia Mediului Buzau anunta operatorii economici si institutiile care detin date referitoare la sursele de poluanti atmosferici, ca s-a deschis sesiunea de raportare 2015 in Sistemul Integrat de Mediu (SIM). Sesiunea de raportare este deschisa in perioada 15 ianuarie – 15 martie 2015. In acest context, toti detinatorii de informatii necesare elaborarii inventarelor de emisii de poluanti atmosferici

 trebuie: sa completeze chestionarele aferente activitatilor desfasurate in anul 2014 in aplicatia „SIM-PA F2 Inventare Locale de Emisii” disponibila pe site-ul A.N.P.M. (https://raportare.anpm.ro/irj/portal/public). Pentru completarea corecta a chestionarelor se poate consulta documentul „Ghid de utilizare a sistemului SIM.Inventar Emisii” disponibil la aceeasi adresa.

SAU

- in absenta unei conexiuni la internet, sa transmita chestionarele ce trebuie completate in functie de specificul activitatii, la sediul APM Buzau, pe suport hartie (conform anexei nr. 3 la O.M.M.P nr. 3299/2012 referitor la aprobarea metodologiei de elaborare a inventarelor privind emisiile de poluanti in atmosfera). “Precizam ca, in conformitate cu art. 79, al. 3, lit. a din Legea 104/2011 privind calitatea aerului inconjurator, nerespectarea obligatiei titularului de activitate de a furniza autoritatilor competente informatiile solicitate pentru elaborarea inventarelor de emisii de poluanti atmosferici constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 2.000 lei, pentru persoane fizice si de la 5.000 lei la 10.000 lei, pentru persoane juridice. Informatii suplimentare se pot obtine la sediul A.P.M. Buzau” – precizeaza printr-un comunicat de presa, Ionut Sorin Apostu - director executive APM Buzau.

E.S.