Este INGRIJORATOR! Si voi faceti la fel? Jumătate din şoferii din România transmit mesaje la volan, iar 60% vorbesc la telefon

Telefon masina condusJumătate din şoferii din România transmit mesaje la volan, iar 60% vorbesc la telefon. Conform unui sondaj la care au participat peste 15.000 de persoane, 4 din 10 şoferi declară că li s-a întâmplat să nu vadă un pieton la timp din cauză că nu erau atenţi la trafic, 1 şofer din 2 trimite mesaje atunci când e la volan, iar 6 din 10 vorbesc la telefon fără handsfree. 4 din 10 şoferi beau, fie şi ocazional, cafea la volan, iar 5 din 10 mănâncă la volan, unii chiar în fiecare zi, mai arată studiul.

 

Conform studiului, 5% dintre şoferi trimit mesaje pe mobil şi 7% vorbesc fără handsfree la fiecare călătorie cu autovehicolul. Aproape 2 din 10 şoferi români declară că accesează conturi de social media în timp ce sunt la volan. Procentul celor care au recunoscut că au făcut live pe Facebook în timp ce erau la volan nu pare mare (3%), însă în ultima perioadă au fost mai multe accidente grave generate de această practică.

Sursa: mediafax.ro

A.M.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează